Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Σχέδιο για φθηνότερο πετρέλαιο στους αγρότες


Σχέδιο για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο για τους αγρότες εξετάζει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο για τους αγρότες, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τη πορεία των δημοσιονομικών και το πλεόνασμα που θα υπάρχει στο τέλος του χρόνου....

Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και κονδύλια από τα οποία οι αγρότες θα μπορούν να αντλούν χαμηλότοκα δάνεια.
Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης, δέχθηκε on air ερωτήσεις από τον Πρόεδρο των αγροτών Νέστου, Σάββα Αργυράκη και έδωσε απαντήσεις για του εργάτες γης αλλά και για τα ασφαλιστικά χρέη των αγροτών, ενώ αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση είναι ήδη σε συζητήσεις για τη συμμετοχή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα των αποζημιώσεων των αγροτών.
Ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης στις αποζημιώσεις των αγροτών, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των εισφορών στον ΕΛΓΑ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ. Επίσης διευκρίνισε ότι το μοντέλο που εξετάζεται είναι ένα σύστημα μεικτής ασφάλισης με τη συμμετοχή και του ΕΛΓΑ, αλλά και των ιδιωτών.
Το πετρέλαιο
Από το υπουργείο εκτιμούν ότι η οικονομία έχει περιθώρια υπεραπόδοσης ενώ σημειώνουν ότι η αξιολόγηση των δεδομένων βάσει των οποίων θα επιτραπεί ή όχι η υλοποίηση του μέτρου τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη του τρέχοντος μήνα.
Επιπλέον, οι επιτελείς του ΥΠΑΑΤ υπολογίζουν ότι το ποσό της επιστροφής θα αγγίξει τα 190 εκατ. ευρώ και εφόσον αυτή τελικά εφαρμοστεί θα αφορά καταρχήν στη φετινή χρονιά. Σε δεύτερο χρόνο, αξιολογώντας την πορεία του μέτρου, θα εξεταστεί η επέκταση της εφαρμογής του και κατά τα επόμενα έτη.
Τα χαμηλότοκα δάνεια
Την ίδια στιγμή, νέα ουσιαστική βοήθεια στους Έλληνες αγρότες μέσω της παροχής χαμηλότοκων δανείων προσφέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ενθαρρυνθούν περαιτέρω οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό στη γεωργία και τις αγροτικές επιχειρήσεις.
Το αρχικό ποσόν που θα διατεθεί από την ΕΤΕπ ανέρχεται στα 170 εκατ. ευρώ και αφορά μακροπρόθεσμα δάνεια χαμηλού επιτοκίου αφού τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα θα δανείζονται σχετικά, με επιτόκιο μειωμένο κατά 80% σε σχέση με το τρέχον της τραπεζικής αγοράς.
aftodioikisi

2 σχόλια:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο