Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Πρωτοφανές: 14 Αιολικούς σταθμούς ενέκρινε η ΡΑΕ στο Δήμο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ και 2 στο Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ! -Η λεηλασία των ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΩΝ συνεχίζεται....

«Σπέρνουν» ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά στα ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΟΡΗ
         Η λαίλαπα της εγκατάστασης Αιολικών σταθμών ξαναχτυπά, αυτή τη φορά σε όλες τις κορυφές των Ακαρνανικών, όπου θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά, σε μια -κατά τα λοιπά- προστατευόμενη περιοχή.
        Χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) εξέδωσε Άδειες παραγωγής για (άκουσον-άκουσον!!) 14 αιολικούς σταθμούς στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και 2 στο Δήμο Ξηρομέρου (περιοχή Αλυζίας). Σχεδόν όλα τα βουνά μας και οι κορυφογραμμές μας θα ισοπεδωθούν....

Αναλυτικά...

Άδειες παραγωγής για 30 αιολικά συνολικής ισχύος 153,6 μεγαβάτ απένειμε η ΡΑΕ με χθεσινές της αποφάσεις

Πρόκειται για τα εξής έργα:
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: 
1-αιολικό σταθμό ισχύος 3,6 MW στη θέση «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Ανακτορίου, του Δήμου Άκτιου - Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ» 

2-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΤΣΕΚΡΕΚΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

3-αιολικό σταθμό ισχύος 3,6 MW στη θέση «ΜΠΟΥΜΙΣΤΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

4-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΨΗΛΗ ΚΟΡΥΦΗ», των Δημοτικών Ενοτήτων Παλαίρου και Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΣΥΝ.ΠΕ.»..............



5-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΠΥΡΓΑΚΙ», των Δημοτικών Ενοτήτων Μεδεώνος, Παλαίρου και Αλυζίας, των Δήμων Άκτιου Βόνιτσας και Ξηρόμερου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΚΥΩΝΗ ΣΥΝ.ΠΕ.»

6-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW «ΣΓΟΥΡΙΟΥΡΙ», της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΙΡΩΝ ΣΥΝ.ΠΕ.»

7-αιολικό σταθμό 6 MW στη θέση «ΠΥΡΓΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας Ανακτορίου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΣΥΝ.ΠΕ.»

8-αιολικό σταθμό 3,6 MW στη θέση «ΣΠΑΡΤΟΧΩΡΙ», των Δημοτικών Ενοτήτων Μεδεώνος και Ανακτορίου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΙΡΩΝ ΣΥΝ.ΠΕ»

9-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΕΝΝΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ», της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΑΝΤΕΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

10-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΑΝΝΙΝΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

11-αιολικό σταθμό 6 MW στη θέση «ΠΕΡΓΑΝΤΗ», των Δημοτικών Ενοτήτων Μεδεώνος και Ανακτορίου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΣΥΝ.Π.Ε.»

12-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΚΟΚΚΙΝΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΥΝ.ΠΕ.».

13-αιολικό σταθμό 3,6 MW στη θέση «ΑΜΑΛΙΑΡΗ», της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

14-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΕΛΑΦΙΑ», της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, του Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΑΝΤΕΣ ΣΥΝ.ΠΕ»

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: 

1-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΚΟΡΦΟΥΛΑ», της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

2-αιολικό σταθμό ισχύος 3,6 MW στη θέση «ΒΑΜΒΑΚΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»


ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: 
-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΑΡΔΙΝΗΣ», της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ.» 

-αιολικό σταθμό ισχύος 3,6 MW στη θέση «ΤΟΥΜΠΕΣ», της Δημοτικής Ενότητας Θέρμου, του Δήμου Θέρμου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

-αιολικό σταθμό ισχύος 3,6 MW στη θέση «ΦΑΚΑ», των Δημοτικών Ενοτήτων Αποδοτίας και Σπερχειάδος, των Δήμων Ναυπακτίας και Μακρακώμης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΙΡΩΝ ΣΥΝ.ΠΕ» 

-αιολικό σταθμό ισχύος 3,6 MW στη θέση «ΜΑΛΟΒΟΥΝΙ», της Δημοτικής Ενότητας Θέρμου, του Δήμου Θέρμου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΚΥΩΝΗ ΣΥΝ.ΠΕ.»

-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ», της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

-αιολικό σταθμό ισχύος 3,6 MW στη θέση «ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΑ», της Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΙΡΩΝ ΣΥΝ.ΠΕ.» 

-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΑΛΩΝΑΚΙ», της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW «Ανεμιτσα», της Δημοτικής Ενότητας Θέρμου, του Δήμου Θέρμου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΟΛΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ»

-αιολικό σταθμό ισχύος 3,6 MW στη θέση «ΤΣΕΚΟΥΡΟ», των Δημοτικών Ενοτήτων Πλατάνου και Αποδοτίας, του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

-αιολικό σταθμό 6 MW στη θέση «ΨΩΡΙΑΡΗΣ», των Δημοτικών Ενοτήτων Πλατάνου και Θέρμου, των Δήμων Ναυπακτίας και Θέρμου, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΒΑΝΤΕΣ ΣΥΝ.ΠΕ»

-αιολικό σταθμό 3,6 ΜW στη θέση «ΑΡΕΝΤΑ», των Δημοτικών Ενοτήτων Αποδοτίας και Δομνίστας, των Δήμων Ναυπακτίας και Καρπενησίου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.»

-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «Ψηλή Ράχη», των Δημοτικών Ενοτήτων Αποδοτίας και Σπερχειάδος, των Δήμων Ναυπακτίας και Μακρακώμης των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΟΛΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ.».

-αιολικό σταθμό 6 MW στη θέση «Καρφοπεταλιας», των Δημοτικών Ενοτήτων Πλατάνου, Θέρμου και Δομνίστας, των Δήμων Ναυπακτίας, Θέρμου και Καρπενησίου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΟΛΟΣ ΣΥΝ.ΠΕ»

-αιολικό σταθμό ισχύος 6 MW στη θέση «ΠΑΛΟΥΚΙ», των Δημοτικών Ενοτήτων Αποδοτίας, Σπερχειάδος και Βαρδουσίων, των Δήμων Ναυπακτίας, Μακρακώμης και Δωρίδος, των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδος, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΚΥΩΝΗ ΣΥΝ.ΠΕ.»



9 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΆΛΛΑ ΚΡΑΤΗ .Πότε θα ξυπνήσουν επιτέλους οι λίγοι αρνητές της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΩΡΕ, ΜΑΣ ΝΕΗΚΑΝΕ ΛΑΣΚΑ
    ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο καλυτερα μπορουμε να καταστρεψουμε το περιβαλλον το δειχνουν οι τοποθετησεις των ανεμιστηρων χωρις καν μελετη τι θα γινει μετα το τελος της ζωης τους. Καποιοι τα κονομανε χοντρα με τα αιολικα παρκα ντε και καλα για να σωσουν τον πλανητη οι ιδιοι που τον καστρεφουν. Βγηκε αμεσως ο πρωτος μισθοφορος της διαπλοκης και των εταιριων να σχολιασει θετικα την καταστροφη των βουνων. Τα υλικα κατασκευης των ανεμογενητριων ρε εξυπνε τι θα γινουν μετα απο 20 χρονια που θα τερματησει η ζωη των ανεμογενητριων; Θα μεινουν εκει σαν παλουκια και οτι πεφτει θα ρυπαινει το εδαφος και μετα απο 50 χρονια δεν θα φυτρωνει τιποτα σε αυτες τις περιοχες. Τωρα γραψε οτι ειμαι και αγραμματος οπως σε αλλο παρομοιο αρθρο του xiromero , αλλα πριν το γραψεις σου το ξαναλεω οτι το διδακτορικο μου ειναι πανω στις ΗΜΕ (ηπιες μορφες ενεργειας) και οχι στις ΑΠΕ ( συμπεριλαμβανουν και την πυρηνικη). Λοιπον η κατηφορα δεν εχει τελειωμο καποιοι τα τσεπωνουν για να καταστρεφουν τη γη και το παιζουν οικολογοι σαν τον ΣΚΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο ισχύει για τους πυλώνες μεταφοράς υπερυψηλής τάσης φαντάζομαι, και για τα εργοστάσια παραγωγής, και για το αυτοκίνητο που οδηγείς, και για ολατα μηχανήματα. Άρα προτείνεις με την δική σου λογική κάποιοι να εγκατοβιώσουμε πάλι ή να ανεβούμε στα δέντρα. Αναζητήται λογική, κάποιοι εχουν πάρει διαζυγιο με την πραγματικότητα. Υπαρχει και μία λέξη. Συντήρηση εξοπλισμού.

      Διαγραφή
  4. Γιδια μου έρχεται η ανάπτυξη ☺😅😅😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε, να τις εκατοστίσουμε βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τους ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ που έρχονται στην Παλαιρο γιατί δεν λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι "μεταναστες" 10:27 θα ερθουν στην Παλαιρο και συγκεκριμενα στην Μονη Ρομβου. Οι παπαδες τα εδωσαν ολα ,κοιτα τι εγινε με την Μονη Προσετσου στην Ηλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο