Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Το Βασιλόπουλο πρωτοπορεί. Ο πρόεδρος τολμά !!! Ανοίγονται δρόμοι!!! Η κοινωνία βγαίνει από την απομόνωση .



-Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους δύο μήνες στο χωριό μας είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε να συμβεί ή τουλάχιστον να συμβεί τόσο γρήγορα. Ο νέος πρόεδρος του χωριού μας Πάνος Πετρονικολός αποδεικνύει με τις πρώτες του κινήσεις ότι ήρθε για να μείνει η τουλάχιστον στην δική του θητεία, το χωριό να αλλάξει όψη να πρωταγωνιστήσει στο δήμο προς όφελος των ίδιων των κατοίκων και της καθημερινότητάς τους......

Μετά το άνοιγμα των δρόμων στα χωράφια και την εύκολη πρόσβαση των συγχωριανών μας στις ιδιοκτησίες τους, οι συγχωριανοί, φαίνεται, ότι καταλαβαίνουν το πνεύμα και την αποφασιστικότητα του προέδρου και βοηθούν στην κατεύθυνση που ο ίδιος ο πρόεδρος χάραξε: δρόμοι ανοιχτοί, δρόμοι καθαροί κανένα εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία του χωριού και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.
Ο πρόεδρος και το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισαν να προχωρήσουν στην διάνοιξη δρόμου μέσα στο χωριό.
Πρόκειται για τη συνέχεια του δρόμου που τερμάτιζε στο σπίτι του Ευστάθιου Κουγγελη που παρέμεινε κλειστός μέχρι το γεφύρι της εκκλησίας. Το σημείο αυτό παρέμεινε κλειστό πάνω από 50 χρόνια και κανείς δεν είχε τολμήσει η δεν κατόρθωσε να προχωρήσει στην διάνοιξη του.
Σήμερα το πρωί το μηχάνημα παρουσία του προέδρου και συγχωριανών έπιασε δουλειά και σε λίγες ώρες ένας νέος δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο χωριό.
Ειναι λογικό αυτή η πρωτοβουλία του προέδρου όχι μόνο να επαινεθεί αλλά και να στηριχθεί από όλους μας γιατί πρόκειται πραγματικά για το συμφέρον όλων των συγχωριανών. Οι δρόμοι ενώνουν, οι δρόμοι μας βγάζουν από την απομόνωση. Το χωριό μας και οι συγχωριανοί μας δεν έχουν ανάγκη από απομόνωση έχουν ανάγκη από επικοινωνία, αγάπη, Ομόνοια και συνεργασία και αυτό το απέδειξαν με τη στάση τους στη διάνοιξη των δρόμων. Κανείς δεν έφερε τη παραμικρή αντίδραση κανείς δεν δυσανασχέτησε. Οι συγχωριανοί βλέπουν κάτι καλό να γίνετε και το επικροτούν ,ο πρόεδρος τους έχει συμμάχους στο σχέδιο του για ένα Βασιλόπουλο του μέλλοντος. Μας δείχνουν με τη στάση τους, οι συγχωριανοί μας, ότι πάντα ήταν οπαδοί του κοινού καλού και όχι του ατομικού.
Ο πρόεδρος Πάνος Πετρονικολός αποδεικνύει μέχρι σήμερα ότι ό,τι λέει το εννοεί και ήρθε να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του χωριού. Προς το παρόν τα καταφέρνει. Χρόνια προβλήματα δεκαετιών βρίσκουν την λύση τους μέσα σε δύο μήνες. Ήταν τόσο απλό που δεν μπορεί να γίνει πιστευτό και όμως οι δρόμοι άνοιξαν!!! Συγχαρητήρια στον πρόεδρο το κοινοτικό συμβούλιο και στους αγαπητούς μας συγχωριανούς που μπροστά στο κοινό συμφέρον και στο μικρό ατομικό ιδιοκτησιακό συμφέρον επέλεξαν να ταχθούν με το συμφέρον των συγχωριανών και του χωριού
θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

25 σχόλια:

  1. Με τι χρήματα γίνονται όλα αυτα τα έργα ; Απ τον νόμο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας διαχειρίζεται 3.000 ευρώ ετησίως . Ακόμη δουλεύεται ο προϋπολογισμός της προηγούμενης δημοτικής αρχής . Αρα πως θα πληρωθούν τα έργα αυτά ; Μά φυσικά με απόφαση δημάρχου για απευθείας ανάθεση. Δεν έχει αρμοδιότητα ο πρόεδρος να κόψει και υπογράψει χρηματικό ένταλμα , παρά , μόνον ο δήμαρχος !!! Δεν είμαι κατα του όποιου εξωραϊσμού κλπ έργων στο χωριο μας , αλλά θα πρέπει να μας πουν γιατί τόσα χρόνια είχε κλειστή ο παραποτάμιος δρόμος και τον εκμεταλλεύονταν άλλοι για κοτέτσια κι άλλοι για γουρνοκούμασα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηγετική ικανότητα σημαίνει να οδηγείς τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν θέλουν να κάνουν και να τους αρέσει.
    Χάρυ Τρούμαν, 1884-1972, Αμερικανός πρόεδρος [1945-1953] Ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο και το συμβούλιο του χωριού για την απόφαση και την υλοποίηση της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεωρίες για αγρίους

      Διαγραφή
    2. ακατόρθωτα πράγματα λές
      δεν γινονται αυτα σε δημους.

      Διαγραφή
  3. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από μένα. Λυπάμαι που δεν σε ψήφισα. Συνέχισε έτσι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας παραδειγματιστειτε και για τους απαραδεκτους δρομους μεσα στον Αστακο.Εργα ουσιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλοί οι δρόμοι αλλά μην ξεχάσετε να φτιάξετε και γεφύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον πρόεδρο του χωριου Πανό πετρονικολο που κατάφερε το ακατόρθωτο πολλών χρόνων : να πείσει τους συγχωριανούς να κάνουν κάτι που δεν ήθελαν να ανοίξουν τος δρόμους
    ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους συνχωριανους μου για την προθυμία να παραχωρήσουν την γη τους Αυτα είναι έργα που δινουν πνοή και φέρνουν την ανάπτυξη στο χωριό.
    Ηλίας αθ Κουγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην παραπληροφορείς, κανείς κάτοικος δεν έδωσε προσωπική του περιουσία.
      Ο δρόμος έχει χαραχτεί και κοπεί την δεκαετία του 60.
      Δυστυχώς δεν είχε πέσει άσφαλτος και κακώς κάποιοι κάτοικοι των χρησιμοποιήσουν για βοηθητικούς χώρους του σπιτιού τους .
      Μπράβο στον νεο πρόεδρο που έπραξε τα αυτονόητα που δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι.
      Καλή και δυναμική συνέχεια να έχει.

      Διαγραφή
  7. αυτος ο δήμος θα γινει εργοτάξιο
    Και άνευ χρηματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το καλο να το επαινουμε και να το μιμουμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο δημος αδυνατεί να φτιάξει προύπολογισμό
    Και μεις κα μιλαμε για ανάπτυξη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το καλο μας ενοχλει οταν το λεμε.μπραβο πανο!!!ειχαμε κατι να πουμε με το χολι;νεκρο χωριο ηπιρχε με την αδιαφορια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προχώρα Προέδρε ακατάπαυστα μέχρι τα Τρίαμπελια θα γίνει ένα άλλο χωριό. έχεις όλους τους βασιλοπουλιτες δίπλα σου (εκτός - ίσως - από κάποιους που καταπάτησαν) πρώτα ανοίγει ο δρόμος και όποιος έχει αντίρρηση ας πάει όπου θέλει για διεκδίκηση αποζημίωσης. Θα έρθει ή Περιφέρεια και Πολεοδομία κ αν τού ανήκει με συμβόλαια, θα αποζημίωθει. Αν Υπάρχουν αυθαιρεσίες? Αν έρθει η πολεοδομία? Ας πάμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη του Χωριού μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί με την πολεοδομία θα ήταν σωστό να καλέσετε και το υγειονομικό ώστε να ελέγξει τα παράνομα λύμματα που πέφτουν στο ποτάμι. Οι πρώην πρόεδροι το αγνόησαν, αλλά όπως φαίνεται και ο καινούριος πρόεδρος θα το σκεπάσει για την ικανοποίηση προσωπικών συμφερόντων...

      Διαγραφή
  13. Συγχαρητήρια Προέδρε Παναγιώτη ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΕ. Δήμαρχε Γιάννη. Γιάννη Παπαζωη. Και φίλε Γιώργο Παπαζωη. Που έχεις βάλει γερή κ μεγάλη πλάτη, όπως πρέπει να κάνουμε ΟΛΟΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στον Αντιπρόεδρο και στο Διοικ. Συμβούλιο του Χωριού μας. Θα είναι ένα άλλο Βασιλόπουλο όταν ολοκληρωθεί ο δρόμος 2.5 χιλιόμετρα περίπου μέχρι τα σύνορα στο Καραϊσκάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελος στις απευθειας αναθεσεις το ειπαμε και το καναμε . τωρα ειναι άλλος δήμαρχος και λει ανάθεση απαυθειας .δεν είναι το ίδιο σαν τον Γαλούνη απευθείας αλαξανε ολα . Καλά μας δουλευατε και μας μιλουσατε για πτωχευση του δήμου ? απέχει παρα πολυ απο τις προεκλογικες δεσμευσεις σας για να υφαρπαξετε την ψηφο του κοσμακι με ψεματα .καθημερινα αποκαλυπτεστε αλλα η συμπολιτεια πως τα ανεχεται αυτά και τα στηριζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θ σας κάνει ανθρώπους ο πρόεδρος γιατί πριν ήσασταν μεγάλα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ,[ΕΣΥ ΠΩΣ ΠΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  17. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπ. εσωτερικών αριθ. πρωτ. 62038/5-9-2019 [ ΑΔΑ: ΨΓΤ6465ΧΘ7-ΧΦΧ ] οι πάγιες προκαταβολές στις Τοπικές Κοινότητες είναι οι εξής :

    Α. 1.000 ευρώ ετησίως για κοινότητες ως 300 κατοίκους δηλ. Βλυζιανά, Αγραμπελο , Βάρνακας ; , Παναγούλα , Πρόδρομος ;

    Β. 2.000 ευρώ για κοινότητες με 301 ως 2000 μόνιμους κατοίκους . Δηλαδή οι περισσότερες Κοινότητες

    Γ. 4.000 ευρώ για κοινότητες από 2001 ως 10.000 κατοίκους , δηλαδή Αστακός , Φυτείες
    Οι δε δαπάνες έχουν και συγκεκριμένη αναφορά έργων , όπως : δίκτυο ύδρευσης , ηλεκτροφωτισμός ,παιδικές χαρές , καθαρισμού οδών , πλατειών , αλσών και κοινόχρηστων χώρων όπως είναι η προκείμενη πολυδιαφιμιζόμενη εργασία .

    Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
    Όλα αυτά τα έργα και όσα άλλα κάνουν οι Κοινοτάρχες θα γίνουν με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή με το σύνηθες της απ ευθείας ανάθεση σε ημέτερους εργολάβους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φυτείες τελευταία απογραφή 1211 άτομα 2000 € πάγια προδρομος 327 άτομα 2000€ πάγια στον φίλο 1:13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά δεν πήρα και το υποδεκάμετρο να δω πόσους κατοίκους έχει το κάθε χωριό ; για τον Πρόδρομο , αν δείτε έχω ερωτιματικό ; ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερα για τα πενιχρά ποσά κάθε Κοινότητας. Οταν οι παλιές Κοινότητες είχαν προυπολογισμούς 150.000.000 δρχ κι είχαν πραγματική εξουσία. Σήμερα , απλά τα κοινοτικά συμβούλια, εκφέρουν γνώμη και τίποτα άλλο. 1.13μμ

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο