Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Πέφτει άσφαλτος σε τμήματα του δρόμου Βόνιτσας– Λευκάδας [ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ]


Πέφτει άσφαλτος σε τμήματα του δρόμου Βόνιτσας– Λευκάδας

Γράφει ο ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ, τ. Λυκειάρχης, Βόνιτσα
ΦΩΤΟ: Σταύρος Πάτσης

           Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην εθνική οδό Βόνιτσας – Λευκάδας, στα πλαίσια του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 42 Αμφιλοχία – Βόνιτσα- Λευκάδα». 
      Με ταχείς ρυθμούς γίνονται καθημερινά οι εργασίες και περιλαμβάνουν: Εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες συντήρησης των υφισταμένων φθαρμένων ή ολισθηρών τμημάτων (αφού πρώτα γίνεται απομάκρυνση της παλαιάς ασφαλτικής στρώσης, αποκατάσταση της οδοστρωσίας και ενίσχυση του εδαφικού υποβάθρου αν απαιτείται) και αμέσως μετα θα εκτελεσθούν εργασίες διαγράμμισης. 
         Ο συγκεκριμένος δρόμος -και ειδικά στο 2ο χιλιόμετρο στη θέση Άγιος Αντώνιος -όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα- αποτελούσε χρόνια τώρα «πληγή» για τους οδηγούς, αφού το οδόστρωμα βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Λακκούβες, αυλακώσεις, επικίνδυνη κλίση, καθιστούσαν το δρόμο «τριτοκοσμικό» και ιδιαίτερα επικίνδυνο..........


ΒΙΝΤΕΟ...


          Και αν προσθέσει κανείς σε όλο αυτό το γεγονός πως από το δρόμο περνούν καθημερινά εκατοντάδες οχήματα, αφού αποτελεί πέρασμα και συνδετήριο κρίκο με την Λευκάδα και το αεροδρόμιο Ακτίου, αλλά και με τις γύρω πόλεις και χωριά της περιοχής, αντιλαμβάνεται κανείς την κατάσταση του δρόμου και η ανάγκη επιδιόρθωσης του οδοστρώματος ήταν πολυπόθητη για την περιοχή μας και τους οδηγούς.

      Εδω να επισημάνω και τις ενέργειες του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας, ώστε να προχωρήσει η συντήρηση και βελτίωση το δρόμου: 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ
Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2019

Επιστολή Θανάση Καββαδά στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη συντήρηση και βελτίωση των δρόμων Αμφιλοχίας – Λευκάδας και Ακτίου – Αγίου Νικολάου

         Την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για συγκεκριμένες  βελτιώσεις σε συγκεκριμένα τμήματα των δρόμων Αμφιλοχίας – Λευκάδας και Ακτίου – Αγίου Νικολάου, ζητά με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδά, την οποία είχε αποστείλει στις 11 Ιανουαρίου 2019.
        Ο βουλευτής σημειώνει την αναγκαιότητα βελτιώσεων στο οδόστρωμα ειδικά από το 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Λευκάδας – Βόνιτσας στη θέση Άγιος Αντώνιος -όπου έχουν σημειωθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα- καθώς και την τοποθέτηση  προστατευτικών κιγκλιδωμάτων (μπάρες) όπου υπάρχουν επικίνδυνα σημεία, την αποκατάσταση κλίσεων και οδοστρώματος στις επικίνδυνες στροφές (ιδιαίτερα στο τμήμα Αγίου Νικολάου – Ακτίου), την αποκατάσταση ορατότητας με εκτεταμένους καθαρισμούς παραπλεύρως του οδικού δικτύου την τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάνσεων και την εγχάραξη διαγραμμίσεων.
         Με αφορμή τα δύο τελευταία ατυχήματα που συνέβησαν στους εν λόγω δρόμους, ο βουλευτής υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για εκτεταμένη συντήρησή τους, καθώς χρησιμοποιούνται από τους οδηγούς είτε γατί η κατασκευή νέου και σύγχρονου οδικού δικτύου δεν έχει καν ξεκινήσει (όπως η περίπτωση των δρόμων Βόνιτσα – Άγιος Νικόλαος –Λευκάδα και Άκτιο – Αγίος Νικόλαος), είτε γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση έργων (όπως η περίπτωση της Αμβρακίας οδού).
        Μάλιστα, λόγω των ατυχημάτων που εξακολουθούν να συμβαίνουν και με δεδομένη την αύξηση της κυκλοφορίας λόγω της ανάπτυξης του αεροδρομίου του Ακτίου  και της προβλεπόμενης αύξησης της τουριστικής και εμπορικής κίνησης, ο βουλευτής σημειώνει προς τον Περιφερειάρχη ότι «θεωρώ αυτονόητο το προσωπικό σας ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που προανέφερα, κάτι που έχετε κάνει και στο παρελθόν».














9 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΤΡΑ ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΑ ΕΥΡΩΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΟΓΩΝΙΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΝΙΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΑ 48 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΛΠΠΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 20 ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ
    Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΡΑΒΟ Κ.Κ. ΝΙΚΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ Κ. ΠΑΤΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπαλώματα και πίσσα, κυρίως απο τον Αγιο Νικολαο και επειτα που ενδιαφερει κυριως τη Λευκαδα, βεβαιως βεβαιως.... καλά κάνει βεβαια ο βουλευτης και παλευει για τον τοπο του και την εισοδο στο νησι του, αλλα για το υπολοιπο οδικο δικτυο η βελτιωση εμεινε μονα στο να κοπουν τα χορταρια δεξια αριστερα του δρομου. Μην κοροιδευομαστε λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΤΟΥ.
    ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ Η ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ
    ΜΕ ΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΜΕ ΧΡΙ ΤΟΝ ΔΡΥΜΟ , ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΠΕΦΤΕΙ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρι να είναι έτσι οπως τα λες, γιατι ο δρομος αυτος δεν ειναι εθνικη οδος σε καμια περιπτωση

      Διαγραφή
  6. Όση άσφαλτο και να ρίξουν τίποτα δεν κάνουν . Πρέπει να γίνει διαπλάτυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον 12.33 της 18ης Οκτωμβρίου
    Αγαπητέ συναναγνώστη. Η γραφή σου μύρισε λιβάνι. Αξιος και αρχι μανδρίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή η ασφαλτος και ο δρομος Βονιτσα Λευκάδα για τον δρόμο Κουβαρά Άγιο Στέφανο Ρίβιο δεν εγινε απολυτως τιποτα .Ορατότητα μηδέν η ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑ τι λεει για το συγκεκριμένο κομμάτι ? γιατί εμείς που μετακινούμαστε καθημερινά να παμε στις δουλειές μας να κινδυνεύουμε ? Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ΄Σαλμά τι λενε για το συγκεκριμένο δρόμο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο