Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή της ΓΕΦΥΡΑΣ στη θέση Χώρα –Αγ. Παρασκευή, ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Η δημοτική αρχή κατάφερε μια τρύπα στο νερό!!!

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή της ΓΕΦΥΡΑΣ στη θέση Χώρα –Αγ. Παρασκευή, ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Η δημοτική αρχή κατάφερε μια τρύπα στο νερό!!!

           Βαρύ πλήγμα για την δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας, η ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της ξύλινης πεζογέφυρας στη Δημοτική Ενότητα Ανακτορίου στη θέση Χώρα –Αγ. Παρασκευή, Βόνιτσας.
        Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η δημοτική Αρχή είχε κάνει το έργο αυτό "σημαία" της κατά την προεκλογική περίοδο και μέχρι προχθές φωτογραφιζόνταν με διθυραμβικά σχόλια για την επιτυχία τους και που εξελίχθηκε σε "φιάσκο" για τον Δήμο....
         
          Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ακτίου-Βόνιτσας "Συμφωνία Ελπίδας" δικηγόρος κ. Δημήτρης Μασούρας, σε ανάρτηση του τονίζει:
     "Μια τρύπα στο νερό! Δύο περίπου χρόνια μετά την ένταξη ο διαγωνισμός ακυρώθηκε (στη συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 30/9). Η γεωλογική μελέτη ήταν παλιά (2010) και αποδείχθηκε άστοχη, καθώς δεν εκτίμησε σωστά το βάθος της περιοχής όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί η γέφυρα. Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή κατάφερε κυριολεκτικά και μεταφορικά μια τρύπα στο νερό!"...

ΔΕΙΤΕ παλιότερη δημοσίευση πριν το "Βατερλό"....



Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
Στο ΕΣΠΑ η «ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ» στη ΒΟΝΙΤΣΑ

            Στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάσσεται, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο σύνδεσης της Χώρας με την Αγ. Παρασκευή με ξύλινη πεζογέφυρα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με συνολικό προϋπολογισμό 555.000,00 ευρώ.
           Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει τη μελέτη η οποία συντάσσεται για την κατασκευή ξύλινης πεζογέφυρας στη Δημοτική Ενότητα Ανακτορίου στη θέση Χώρα–Αγ. Παρασκευή, Βόνιτσας.
         Το άνοιγμα που πρόκειται να γεφυρωθεί είναι ~140 μ. Επιλέγεται ως φορέας ανωδομής ξύλινες δικτυωτές δοκοί από ξυλεία GL28h. Η τελική μορφή είναι σχήματος ανεστραμμένου Π.
      Το κατάστρωμα διαμορφώνεται με ξύλινες διαδοκίδες ανα ~1,00 μ. και ξύλινες τάβλες πάχους 25 mm. Τα βάθρα της γέφυρας κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα C30/37 με εφαρμογή όλων των πρόσθετων διατάξεων των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών όσον αφορά σκυρόδεμα εντός θαλάσσιου ύδατος. Κατασκευάζονται στην στεριά, μεταφέρονται και ποντίζονται στις θέσεις τους με την τεχνική των caissons. Η έδραση των βάθρων στον πυθμένα γίνεται με μεμονωμένα πέδιλα.
       Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η δημοπράτησή του. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης της πράξης είναι ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ενώ χρονικός στόχος για την υλοποίησή της ορίστηκε για τις 31/12/2023. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ πατήστε εδώ.

23 σχόλια:

  1. Πέντε συναπτά χρόνια τα έλεγε ο ΚΩΣΤΑΣ κάθε μέρα με τις αναρτήσεις του οτι ο δημος βρισκεται σε λαθος δρομο,σε λαθος και αδιέξοδη κατευθυνση.
    αντε τωρα αλλα 4 χρονάκια με τον Αποστολακη Υπερδήμαρχο
    κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρεοκόπησαν το Δήμο, τσέπωσαν το Δημόσιο χρήμα κολλητοί, κουνιάδοι, γαμπροί, κουμπάροι , τραμπούκοι, τεμπέληδες, σαπρόφυτα, βδέλλες, ύαινες μοίρασαν τσουβάλια χρήματα για να κερδίσουν τις εκλογές και στο τελευταίο θέμα της αναμόρφωσης Του προυπολογισμού που αν ο Μυλωνίδης ψήφιζε ΟΧΙ , θα κατέρρεαν παντελώς , μετά από υπόδειξη της Μπούχαλης ( έφυγε από τη θέση του και πήγε στο Μυλωνίδη και αμέσως αυτός το ΟΧΙ , το έκανε ΠΑΡΩΝ). Δημήτρη στα χέρια σου είναι η κατάρρευση και η σκληρή τιμωρία της Μπούχαλης και της παρέας του. Είναι αδίστακτοι, επικίνδυνοι και ψεύτες. Θρασύτατα λένε ότι για 12 κούνιες πλήρωσαν 11.ΟΟΟ ευρώ στα Γιαννιτσα. Μήπως η Παναγιώ έμεινε στην απέξω και δεν δέχτηκε να πάει στο Κέντρο Μέριμνας;
    Δάσκαλε από Πλαγιά πρόσεχε τι θα υπογράφεις.
    Πήγαινε τους στον εισαγγελέα για το μπάζωμα του γηπέδου και μετά θα αρχίσουν να μιλάνε. Τότε θα βγουν όλα στον αέρα. Είναι ανθρωπάκια της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μασούρα με τη σύμβαση του παρακείμενου που το νοίκιασαν ως παραδοσιακό καφενείο ή αναψυκτήριο πήγαινε τους στον εισαγγελέα. Νοίκιασαν 37 Τετραγωνικά μέτρα και εγκεταλεύονται 1.000 τμ. Το ίδιο γίνεται και με τις καντίνες σε Ζαβέρδα- Πογωνιά.Πρατήριο, κουμπάροι κλπ έτσι δεν είναι Βίτσα; Γιατί Τάκη τα φορτώθηκες όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκείνος ο πρόεδρος που έλεγε ότι από μερα σε μέρα ξεκινάει η γέφυρα τι έχει να πει.600 Σταυρούς πήρε.Οποτε δεν φτάνει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα το ξαναπώ, αυτά είναι δικαιολογίες.

    Κάποιος έχει συμφέροντα στο να μη γίνει η γέφυρα.

    Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εαν θελετε να στεριώσει η γέφυρα, να συγκεντρωθειτε όλοι της δημοτικής αρχής σε ένα καφενείο-"λέσχη" στη Βόνιτσα και εκει να το παιξετε στα ζαρια και οποιος απο ολους ειναι πιο εξασκημενος στις μπλοφες, αυτος να παρει το εργο-διαγωνισμό και να το περιφέρει και στις επομενες εκλογες για να αρπάξει τη ψήφο των Βονιτσάνων. Εμπόριο ψήφου τη λέμε την Γέφυρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η διαπλοκη εφαγε γερη σφαλιαρα αλλα καποιοι στον κοσμο τους. Λογικο, μιας και το πάθος για την κουτάλα τυφλωνει!
    Τα χαστουκια συνεχίζουν να πεφτουν αβερτα!.. Χαχα.. Ετσι Αποστολακη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί να κάνουν καποιοι αναρτησεις στα
    facebook και να χαίρονται γιατί δεν ψηφίζουν τα έργα, να είναι σίγουροι ότι ο κόσμος δε θα τους ξαβαλει σε κουβέντα.
    Γιατί χαίρεστε ακριβώς? Επειδή νομίζετε ότι δε θα γίνει η γέφυρα? Με τα νομίσματα θα μείνετε. Ο δήμαρχος την γέφυρα θα τη φτιάξει και τότε θα δούμε πόσες τρύπες έχει το νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού και στις επομενες εκλογες πάλι αποστολακη θα ψηφισετε, γιατί πέστε μου ποιος δωρίζει ποιο νοστιμο σανο ε?? ποιος?? κάντε μπεεεεεε τώρα όλα μαζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Πρόεδρος της Βόνιτσας δήλωσε ότι ξέρει το πεζοδρόμιο από τη καλή και την ανάποδη και για αυτό κέρδισε στις εκλογές. Το μπαρ στη Χώρα τηρεί τα συμφωνηθέντα; O ξενοδόχος αρμόδιος για τη ποιότητα ζωής τι λέει;Δεν πρόκειται να λειτουργήσει ξανά ως μπαρ. Αν λειτουργήσει θα πάτε κατηγορούμενοι. Το ίδιο και οι καντίνες σε Ζαβέρδα- Πογωνιά. Το πρατήριο το κατάλαβε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O αυθεντικός υβριστής Παν Α του Αγγ και της Β έκοψε για 12 βρέφη εντάλματα , 11.000 ευρώ για έπιπλα στα Γιαννιτσα,
    8.500 ευρώ για ηλεκτρικά είδη στον Ζ Ιων στη Βόνιτσα
    2.500 ευρώ για κλινοσκεπάσματα στον δημοτικό ηχολήπτη Κτ Παν
    8.000 ευρώ για σύνταξη του φακέλου στο Γαλατά- Μποχώρι Μεσολογγίου.
    Αυτός που πήρε τις περισσότερους ψήφους στο Ανακτόριο τι λέει για τη γέφυρα και το μπάρ που νοικιάστηκε για παραδοσιακό καφενείο ή αναψυκτήριο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποιος προεδρος πηρε 600 σταυρούς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΣΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 1/10 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ΠΑΧΥΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στον 5 Οκτωβρίου 2019 - 4:16 μ.μ.
    Την είχατε υποσχεθεί προεκλογικά τη γέφυρα!!! Και τωρα είδαν όλοι οι δημότες τα ψέματα και την κατάντια αυτής της θλιβερής, καταστροφικής και ανεπαρκούς διοικησης του δήμου.
    Και μη ξεχνάς το ξυδάκι με μέτρο. Μην ρουφήξεις όλο το μπουκάλι με τη μία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Βίτσας δεν είχε γράψει, ως σχόλιο, σε ανάρτηση κάποιου σαϊτ για το έργο στα Όχθια της Παλαίρου ότι η διαπλοκή τώρα αρχίζει??? Κάτι θα ξέρει φαίνεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουράγιο αδέλφια στο μουράγιο, κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο δάσκαλος από ΠΛΑΓΙα δεν την πατάει εύκολα αφού στο πρώτο κιόλας συμβούλιο τα έχωσε στο Μασούρακο....ΧΑ,ΧΑ,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρε τι ουρλιάζετε όταν γίνουν εκλογές το κάρυ θα ψηφίσετε αντε βόδια γίδια μοσχάρια. Σανο σανό σανό θελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ας μη γελιόμαστε ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ άμεσα η έμεσα ...σανό
    αφου το γάλα και τυρί ειναι απο προβατακια που τρώνε τριφύλλι και σανό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εσας κύριε μπορεί να σας αρέσει να μην ψηφίζετε υπέρ και να ακυρώνονται τα έργα του δήμου μας. Πιστέψτε μας όμως ότι εμάς σαν πολίτες της Βόνιτσας δεν μας αρέσει καθόλου. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι ο Αποστολακης με την μεγάλη του εμπειρία στη τοπική αυτοδιοίκηση, με τα τόσα έργα που έχει πάρει για το δήμο μας, θα ξεπεράσει το θέμα αυτό που προέκυψε και θα υλοποιηθεί το έργο. Μήπως και το τεράστιο έργο στα Όχθια, στην Πάλαιρο, το οποίο ξεκίνησε, είναι μια τρύπα στο νερό? Μήπως η πλακόστρωση στην παραλία και πίσω στα στενά δρομάκια της Παλαίρου, ήταν κι αυτό τρύπα στο νερό? Την Πλατεία Νυχτερίδας στη Βόνιτσα, την είδατε τελευταία? Μήπως κι αυτό είναι τρύπα στο νερό? Και πόσα άλλα έργα, είναι κι αυτά τρύπα στο νερό? Εμείς όλα αυτά θέλουμε να γίνουν, και γίνονται ήδη. Κι όσοι μιλάτε για σανο, ησασταν μαθημένοι αλλιώς και σας κακοφαινεται. Το μόνο που ξέρετε είναι να βρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δείχνεις πόσο άσχετος είσαι για το τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος . Να σε δω τι θα κάνεις όταν θα ξανάρθει το έργο (βελτιωμένο) . Θα ψηφίσεις ή όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτο ειναι αντιπολιτευση τωρα; σαν του Συριζα ενα πραγμα. Κριμα. Απλα να εχουμε κατι να λεμε. Το εργο θα γινει και μαλιστα καλυτερο απ'οτι ειχε σχεδιαστει και δεν γινεται για το σπιτι του Αποστολακη αλλα για ολους τους Βονιτσανους και τους επισκεπτες, οποτε προς τι η χαρα της οποιας καθυστερησης; Δεν ειναι αυτη αντιπολιτευση. Δειξτε μας και επισημα εγγραφα που αναφερουν τους λογους που δεν προχώρησε το εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παιδιά μην αγχώνεστε,θα δούμε τη γέφυρα μαζί με την ανάπλαση της πλατείας...κά-ποτέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο