Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιωτίσσης




Με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε κι εφέτος στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2019, η Σύναξις της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Μυρτιωτίσσης.....

Η εορτή αυτή προβάλλει το ιερό εικόνισμα της Παναγίας μας που επονομάζεται «Η ελπίς των απελπισμένων» και συγκεντρώνει την ευλάβεια όχι μόνο των Αιτωλοακαρνάνων, αλλά και όλων των χριστιανών που έχουν επισκεφθεί την Ιερά Μονή.
Η ιερά αγρυπνία ξεκίνησε στις επτά το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε μετά τις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής.
Στις ιερές ακολουθίες προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και συμμετείχαν ο πανοσιολογιώτατος καθηγούμενος αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος, ο πρωτοπρ. Αθανάσιος Καμζέλας και ο ιερομ. Αναστάσιος Σπυρόπουλος.
Τα ιερά αναλόγια διακόνησαν θαυμάσια χοροί ιεροψαλτών από την Πάτρα και την Αιτωλοακαρνανία υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Κοτοπούλη και του κ. Αθανασίου Πετρόπουλου.
Ο άγιος Καθηγούμενος κατά την σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην ιερά αγρυπνία και κυρίως όσους κοπίασαν για την προετοιμασία της πανηγύρεως. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον π. Χριστοφόρο για την συμμετοχή του, καθώς και τους χορούς των ιεροψαλτών που απέδωσαν θαυμάσια τους ύμνους της εορτής.
Ο π. Χριστοφόρος με τον γλαφυρό λόγο του μίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας μας που τόσο πολύ αγαπούν όλοι οι χριστιανοί και σε Αυτή προστρέχουν για να βρουν την παρηγοριά και την ελπίδα. Επίσης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την Ιερά Μονή καθώς και ο ίδιος υπήρξε αδελφός της Μονής και μίλησε για τους παλαιότερους πατέρες οι οποίοι διακρίνονταν για την σεμνότητα και την απλότητά τους.
Αξίζει να σημειωθεί η πολύ μεγάλη συμμετοχή του ευσεβούς λαού που κατέκλυσε τους χώρους της Ιεράς Μονής για να τιμήσει την Κυρία Θεοτόκο και να προσκυνήσει την χαριτόβρυτο εικόνα της.
Εκ της Ιεράς Μονής






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο