Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Από την Λευκάδα μέσω Αστακού και Μεσολογγίου στην Κρήτη με ποδήλατο με μήνυμα κατά των εξορύξεων (ΦΩΤΟ)

               Τον δικό του τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στις εξορύξεις, ξεκίνησε ο Αργύρης Σταυρουλάκης αφού θα ταξιδέψει από την Λευκάδα μέχρι την Κρήτη με ποδήλατο….

Όπως είπε στο Lefkadatoday:  “Σκοπός μου είναι  να “ενώσω” τα δύο αυτά νησιά καθώς βρίσκονται στο στόχαστρο των εξορύξεων… Το ταξίδι θα το κάνω με ποδήλατο με ενδιάμεσους προορισμούς. Αστακό, Μεσολόγγι, Αίγιο, Κιάτο, και τέλος Πειραιά… Ουσιαστικά θα ταξιδεψω με σύνθημα κατά των εξορύξεων…
     “Από μικρός ήθελα να κάνω αυτή τη διαδρομή με ποδήλατο… οπότε ας πούμε  πως εκπληρωνω έναν “παιδικο” στόχο… Ο σοβαρός όμως λόγος είναι εναντίωση μου σε όλες τις εξορύξεις… Και η προσπάθεια μου να ενημερώσω όσους το δυνατό γίνεται επί του θέματος…..



      “Για μένα έστω και ένας έπειτα από το ταξίδι μου να ψάξει και να ενημερωθεί για το τι πραγματικά είναι οι εξορύξεις και τι κίνδυνο αποτελούν είναι επιτυχία… Καθώς δεν αναφέρομαι μόνο στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά έχει να κάνει και με τα γεωπολιτικά “παιχνίδια” που παίζονται γύρω από τα καύσιμα και το πετρέλαιο ειδικά… Για μένα είναι τεράστια κοροϊδία την ώρα που στη “γειτονιά” μας σκοτώνονται άνθρωποι για τα ενεργειακά συμφέροντα και τις ΑΟΖ να συζητάμε ότι οι ενδεχόμενες εξορύξεις στη χώρα μας θα γίνουν για καλό αυτού του τόπου… Το ακριβώς αντίθετο… Για αυτό πρέπει να αγωνιστεί όλη η κοινωνία έτσι ώστε ΚΑΜΙΑ τέτοιου είδους δραστηριότητα να λάβει μέρος στην Ελλαδα καθώς γεννούν μόνο περιβαλλοντική καταστροφή και πολέμους…

         Ο ακτιβισμός είναι αποδεκτός, θεμιτός και καλοδεχούμενος. Το να πάω στη Κρητη με το ποδήλατο δεν είναι παρά μία ακίνδυνη για τα εξορυκτικά συμφέροντα ακτιβιστική δράση. Προσωπικά, δεν τρέφω αυταπάτες πως με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Όμως, μετά το πέρας του ταξιδιού μου, εφόσον καταφέρω να πεισω έστω και έναν άνθρωπο να ενδιαφερθεί και να ενημερωθεί για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις μιας επικείμενης εξορυκτικής δραστηριότητας στη χώρα μας, θα το θεωρήσω επιτυχία. Παρόλα αυτά το θέμα των εξορύξεων είναι πολιτικό και μόνο ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Διότι καμιά οικολογική δράση δεν έχει βαρύτητα αν δεν απαντά σε συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Το ταξίδι ξεκίνησε σήμερα το πρωί και εμείς δεν έχουμε παρα να ευχηθούμε καλή επιτυχία…


https://www.lefkadatoday.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο