Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Τους καταψήφισαν- Ο Δήμος εισέρχεται σε μία θυελλώδη πολιτική περίοδο! -Οι Δημότες πρέπει να μάθουν τα πάντα και πάνω από όλα την ΑΛΗΘΕΙΑ!

          Απαντώντας σε σχόλιο, ο ενεργός πολίτης Κώστας Τριαντακωνσταντής, Μαθηματικός, μετά την καταψήφιση του απολογισμού του Οικονομικού έτους 2018, από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας, υπογραμμίζει: 

************
        Ο Δήμαρχος και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος ήξεραν ότι με 12 ψήφους δεν περνάει ο απολογισμός. Έπαιξαν το τελευταίο χαρτί που είχαν. Το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού, της απειρίας των περισσότερων Δημοτικών Συμβούλων και της μη πλήρους ενημέρωσης.
      Σκόπιμα δεν ανέφεραν τίποτε για το πιστοποιητικό του ορκωτού λογιστή που ήταν και η ουσία του ΔΣ για να μπορέσει η ελεγκτική αρχή να εγκρίνει την απόφαση.
     Σκόπιμα δεν είπαν τίποτε στη πρώτη συνεδρίαση για την επιτήρηση και τη σχεδόν χρεοκοπία. Και οι δύο ήξεραν ότι τα έσοδα είναι σε τραγική κατάσταση. Ο λόγος είναι απλός. Συνειδητά δεν εισέπρατταν για να κερδίσουν τις εκλογές.
       Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Βίτσας περίμεναν το Παρατηρητήριο να τους πεί ότι τα έσοδα είναι σε τραγική κατάσταση;
     To ήξεραν εδώ και πολλά χρόνια και το ομολογούσαν δημοσίως.
      Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση και προσφορά. Δεν είναι παιχνίδι. Αλλά και τα παιχνίδια έχουν κανόνες.....     Στο Δήμο πέντε χρόνια τα πάντα ήταν υποταγμένα σε δύο στόχους:
     Πολλά μα παρά πολλά χρήματα (33 άτομα πήραν κοντά 6.500.000 ευρώ) να πάνε σε συγκεκριμένους εργολάβους και προμηθευτές μέσα και έξω από το Δήμο, ο ένας στόχος.
Και ο δεύτερος στόχος να κερδίσουν τις εκλογές.

     Πέτυχαν και στους δύο στόχους. Το Δήμο όμως τον έφεραν κοντά στην επιτήρηση και στο χείλος της χρεοκοπίας. Το λογαριασμό τον πλήρωσαν και θα τον πληρώσουν οι συνεπείς Δημότες και οι 'Ελληνες φορολογούμενοι. 
       Μερικοί δε τσαμπατζήδες περιφέρονται και με περισσή αθλιότητα λένε, εμείς ξέρουμε και κάνουμε τις δουλειές μας. -Τους λογαριασμούς για παράδειγμα των 4-5 κινητών της οικογένειας έχουν και τούς πληρώνουν; 
-To νερό που πουλάνε μέσω των επιχειρήσεων τους δεν έχουν να το πληρώσουν κ. Αποστολάκη και κ. Βίτσα; -Και βέβαια έχουν.

         Στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στούπα, στους Αντιδημάρχους κ. Σώζο,κ. Πάντα, κ. Πανταζή, κ. Φραδέλο , κ. Προδρομίτη, ΟΛΑ αυτά έγιναν επί των ημερών τους και με τη ψήφο τους.
Γιατί τα φορτώθηκε ο κ. Βίτσας; Δεν το γνωρίζω.

       Αντικειμενικά οι αρμόδιοι της συντεταγμένης πολιτείας έχουν το λόγο.
        Εδώ δε υπάρχουν ενδείξεις, υπάρχουν απτές αποδείξεις ομολογημένες από τους ίδιους. Μετά από 13 χρόνια Δήμαρχος ο κ. Αποστολάκης είπε: Η Βόνιτσα πρέπει να γίνει πόλη!! 
     -Αν αυτό δεν είναι επιβεβαίωση ότι έγινε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος χωρίς αναπτυξιακό έργο τότε οι λέξεις έχασαν το νόημα τους.

         Για ένα να είναι σίγουρος ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης: Οι ενεργοί ελεύθεροι πολίτες και όχι οι φοβισμένοι υπήκοοι έχουν γνώση, θάρρος και αποφασιστικότητα.

    Φίλε Τάκη Βίτσα αποφάσισες να παίξεις (μεταφορικά βέβαια) το ρόλο της Ιφιγένειας.
     Φορτώθηκες πολιτικές και όχι μόνο αμαρτίες άλλων, τους λόγους δεν τους γνωρίζω.
      Η μόνη επιλογή που έχεις είναι η ΤΙΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ από Αναπληρωτής Δήμαρχος και να δηλώσεις ότι παραμένεις ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Οφείλεις να δώσεις τη μάχη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

       Γιατί οφείλουμε όλοι μας στον εαυτόν μας το εξής, αν δεν μπορούμε τη ζωή μας να τη κάνουμε καλύτερα (πολιτικά εννοώ) τουλάχιστον μην την εξευτελίζουμε πολιτικά.
         Αυτό σου το λέω ως πολιτικό πρόσωπο που οικειοθελώς είσαι. Οι πολιτικές σου και η ψήφος σου σε διάφορα θέματα επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Δεν με νοιάζει τι κάνεις εσύ και οποιοσδήποτε άλλος ως φυσικό πρόσωπο.
         Ο Δήμος εισέρχεται σε μία θυελλώδη πολιτική περίοδο. Οι Δημότες πρέπει να μάθουν τα πάντα και πάνω από όλα την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αργά ή γρήγορα Οικονομικοί Επιθεωρητές και Εισαγγελείς θα περάσουν τη πόρτα του Δημαρχείου. Τότε θα γίνει η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Ο Σώζων ευατόν Σωθήτω.

Ανώνυμος είπε...

Κάνω έκκληση σε ορισμένους ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες , Προσέχετε τι υπογράφετε. Ορισμένοι είναι ………………...

Ανώνυμος είπε...

Κώστα οι δημοτικόι σύμβουλοι σου έδωσαν τη ευκαιρία στο χέρι σου είναι αν το πιστεύεις να καλέσεις οικονομικούς επιθεωρητές του υπουργείου οικονομικών να βρουν την αλήθεια αλλιώς μη ασχολείσαι .

Ανώνυμος είπε...

Ένα δεν καταλαβαίνω γενναίε δάσκαλε . Αφού η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση, εσύ γιατί αρνείσαι να συμμετέχεις αλλά γίνεσαι εύκολος και ανέξοδος κριτής της ; Πως αυτοχαρακτηρίζεσαι ενεργός πολίτης αφου δεν συμμετέχεις αλλά απλά κριτικάρεις ;την εύκολη οδό διάλεξες και άφησες άλλους να βγάζουν τα κάστανα

Ανώνυμος είπε...

Ποια Ιφιγένεια παίζει ρε φίλε; Τον Βίτσα παίζει ξεκάθαρα,δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά το λέω με σιγουριά. Απλά ήταν σίγουρος ότι όλα θα περάσουν στο ντουκου όπως τα πάντα στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Αν η αντιπολίτευση ψηφίζει με πολιτικά ή ιδεολογικά κριτήρια και όχι για το καλό του τόπου αλλά των ίδιων, τίποτε δεν θα προχωρήσει στο δήμο και την επόμενη φορά ο Αποστολάκης θα πάρει 50% + 1. Από όσα άκουσα και παρά την αναλυτική ενημέρωση που είχαν από τον κ, Βίτσα, μάλλον δεν κατάλαβαν γιατί καταψήφιζαν. Αυτό δεν δικαιολογείται για τους παλιούς, που ξερουν τι θα γίνει στη συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

9:44 μ.μ
Αγαπητέ Αναγνώστη
Συνειδητά από παιδί και μέχρι να πεθαίνω ήμουν, είμαι και θα είμαι ενεργός πολίτης. Δεν είχα, έχω και θα επιδιώξω το παραμικρό όφελος οποιασδήποτε μορφής.

Θα μου επιτρέψετε όμως να κάνω τις επιλογές μου. Αποφάσισα λοιπόν σε ότι αφορά το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας να μην θέσω ξανά ποτέ υποψηφιότητα.

Ο κυριότερος λόγος είναι ο εξής, εγώ τη πολιτική τη ξέρω και τη διεξάγω με όρους πολιτικούς. Τους άλλους όρους που διεξάγεται δεν τους ξέρω και ούτε επιθυμώ να τους μάθω.

Νομίζω να καταλάβατε τι εννοώ. Σε κάθε περίπτωση βρείτε τρόπο να σας δωρίσω το πρώτο βιβλίο μου, εκεί θα σας λυθεί κάθε απορία.

Αποφάσισα να είμαι αρθρογράφος σε ενημερωτικές ιστοσελίδες , ανταποκριτής της εφημερίδας Παλμός της Αιτ/νιας και συγγραφέας όσων βιβλίων μου επιτρέψουν τα Οικονομικά του. 'Εκανα αίτηση να είμαι μέλος της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου.
,
Βέβαια καλή η υπόδειξη σας , άξια για προβληματισμό, αλλά περιορίστε να κάνετε υποδείξεις σε άλλους πιθανόν εξαρτημένους από εσάς όχι σε εμένα και μάλιστα ανώνυμα.

Είμαι ελεύθερος από παντού. Κάνω ότι θέλω , αν δεν σας αρέσει δικό σας πρόβλημα.

Πάντως χαίρομαι που με διαβάζετε και έστω και ανώνυμα με σχολιάζετε. Διαφωνώ με την υπόδειξη σας. Τη σέβομαι όμως.

Σε λίγο καιρό έρχονται σοβαρές εξελίξεις. Κρατήστε το αυτό.

Τότε θα δείτε ποιος βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Υπομονή.

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι θα θα ψηφίσουν το Κώστα;ο κόσμος λαμόγια ψηφίζει.οι κωσταδες αυτού του τόπου δεν έχουν τύχη!