Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Κλείνει με εντολή της Εισαγγελίας η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, στη παραλία της ΠΑΛΑΙΡΟΥ για λόγους ασφαλείας

Ενημέρωση - Ανακοίνωση

         Μετά από εισαγγελική εντολή η παιδική χαρά στην παραλία της Παλαίρου είναι αδύνατον να συνεχίσει να λειτουργεί καθώς η νομοθεσία για παιδικές χαρές προβλέπει να τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές.                    Ειδικοτερα, όταν η παιδική χαρά συνορεύει με θάλασσα δεν χορηγείται άδεια ασφαλούς λειτουργίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
        Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να δείξουν οι γονείς κατανόηση, καθώς τίθεται ζήτημα ασφάλειας των παιδιών τους, αλλά και υπομονή ώστε να ολοκληρωθούν δύο νέες μεγάλες παιδικές χαρές. Η μια στο παλιό δημοτικό σχολείο (φωτό) και η άλλη στην πλατεία του Αη Γιώργη όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν σε ένα ασφαλές μέρος.

Εκ του Δήμου

28 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΟΙ ΦΩΝΟΥΛΕΣ....ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΟΙ ΦΩΝΟΥΛΕΣ....ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η παιδικη στον αγιο δημητριο στην βονιτσα ειναι μεσα στην θαλασσα το ιδιο και στην αμφιλοχια βιτσα βγαζεις προεκλογικα γραμματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μισή αλήθεια κλείνει επειδή το θέλει κάποιος αλλιώς να έβγαζε άδεια όπως στην δική μας δίπλα στο ξενοδοχείο vonitsa hotel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα τι κάνετε πλατεία για τον κόσμο οι θα νοικιάσετε στης καφετέριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλοδεχουμενο το κλείσιμο της παιδικής χαράς. Αυτό που επίσης θα πρέπει να γίνει ειναι και η εφαρμογή του νόμου και για τις "καντίνες αισχη" που λειτουργούν σαν κέντρα διασκεδασης και ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλοδεχουμενο. ΑΡΚΕΙ να μην δοθεί ο χώρος για τραπέζια μαγαζιων αλλά να παραμείνει ελεύθερος για αναψυχή των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του χωριού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φτιάξετε και μια στον Αετό Ξηρομέρου. Σα δεν ντρεπομαστε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βίτσα η διαπλοκή αρχίζει..... έτσι δεν είναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παγκάκια γύρω γύρω.... περίφραξη, όπως φτιάχτηκε η παιδική χαρά στο παλιό δημοτικό, και γκαζόν κάτω για να παίζουν τα παιδάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άρχισαν τα όργανα λοιπόν....να τους χαιρόμαστε,Ζαβερδα μετά από αυτή την τετραετία θα μας έχουν τέλειωσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαρά με ζωάκια για μεγάλους και παιδάκια
      😎🐒🐽😚🦄🐴🐫🐱🐫🐒🦁🐂😚🐐🦁🐒
      😚🐽🐯🐫🐎🐷🦄🐂🐆🐫😚😚🐂🐫🐱🐎🐒🦁🐱🐱🐫🐽😚⚽🐂🐆🐮😁🐴🐺🦁🐽😚🐱🐽⚽🐂🐎🐫🦄🐮🐒🦁😚⚽🐱🐂🐆😁🐐🐴🐎🐒🦁🐺🐱😚⚽🐂🐫🐆🐷🐎🐽

      Διαγραφή
  12. Μόνο η παιδική χαρά, το κιόσκι του Αμαριανού, το κιόσκι του Μπίζου είναι παράνομα; ;Oλα τα άλλα είναι νομιμα στη παραλία της Ζαβέρδας, στη παραλία της Βόνιτσας, στη Χώρα με το αναψυκτήριο, στις καντίνες; O ξενοδόχος της Λευκάδας και αρμόδιος για όλα αυτά τι λέει; Aνοιξε ο Αισκός του Αιόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο τραγικό φίλε μου είναι αυτό που διάβασα σε κάποιο άλλο σαϊτ....." η παιδική χαρά λέει συνορεύει με το ΑΝΑΨΥΚΤΉΡΙΟ του Ροκόφυλου"!!! Κατάλαβες φίλε μου αναψυκτήριο... αυτό τα λέει όλα!!!

      Διαγραφή
  13. Ηθελα ν' αξερα τι ζώδια είναι
    οσοι κυβερνούν το δήμο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tο πρατήριο τώρα πρέπει να επιβάλλει τη νομιμότητα παντού. Διαφορετικά ……….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Nα ενημερώσουν ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής Πάντας και ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης για θέματα ΔΕ Παλαίρου το ΔΣ και τους Δημότες αν οι καντίνες τηρούν τα συμφωνηθέντα, αν το λεγόμενο Δημοτικό αναψυκτήριο στη Πάλαιρο και το λεγόμενο παραδοσιακό καφενείο ή αναψυκτήριο στη Χώρα της Βόνιτσας τηρούν τα συμφωνηθέντα. Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης φέρτε τα θέματα στο ΔΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλαμάρια σήκω να δεις τους πουλημένους δεξιούς που τους πήρε τα σώβρακα...... το πρατήριο και κάνει κουμάντο στη παλαιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο καλαμαριας φίλε αν ζούσε το πρατήριο θα ήταν πάντα στο περιθώριο. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος του καθηγητακου βίτσα και του μακαρίτη του Νίκου τσακαλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτά. Που. Κυβερνούν. Δεν. Είναι. Ζώδια. Αλά. Είναι. Ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kάποιοι να ξέρουν και να το καταλάβουν. Όλες οι διαπλοκές, ολα τα παντελονιάσματα, όλες οι παρανομίες θα βγουν στον αέρα και θα ελέγχουν. Θα καθίσουν πολλοί στο σκαμνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και έπαιζαν στην συγκεκριμένη παιδική χαρά ένα καλοκαίρι παίζανε με κάποια γερμανάκια και στη κουβέντα που είχα με τούς γονείς τους μου είπαν ότι πρέπει να νιώθουμε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε παιδική χαρά δίπλα στην θάλασσα. Αυτό που οι άλλοι δεν είχαν (απλά το ονειρεύονταν) και εμείς κάναμε την διάφορα , κάποιοι μας το στερούν γιατί τα τσέπωσαν από τους γνωστούς. Βέβαια τα παιδιά του αντιδημάρχου μεγάλωσαν και δεν βγαίνουν στη παιδική χαρά, όσο για τα παιδιά των άλλων τι τον νιαζει , είναι ξένα. Έτσι δεν είναι; Να βγαίνουν οι υποχρεώσεις σιγά-σιγά "κύριοι¨ δημοτικοί κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε ο Καλαμαριας ήταν πολύ μπροστά,αλλά έχασε απ' το βίτσα για αυτόν ακριβώς το λόγο!επειδή έβλεπε μπροστά!!!ο κόσμος θέλει ψέμα,ψέμα,ψέμα.καποτε μου είπε για το σολδατο ότι έχει μυαλό και πένα όταν ήταν άλλοι στα ντουζενια τους.,.ο Σολδάτος λοιπόν αφού είχε μυαλό τι έκανε;;;έφυγε με τι υλικό να κάτσει να ασχοληθεί;;;πέφτουν οι μάσκες...κυβερνά αυτός που έκανε τον κόσμο να ψηφίζει αποκλειστικά για το συμφέρον του!δεξιός,αριστερός,κεντρώος...σουβλάκι,μπύρα,πρατινα,άλογα,νερό τσάμπα,πλέγμα,καντίνες,μαγαζιά τσάμπα κλπ,κλπ...Ααα μην ξεχάσω και κάνα 50αρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε σεις, θα διαβάσω τίποτα καλό για αυτό το ρημαδοχώρι που η φύση φρόντισε να είναι μαγαζί γωνία και η στενοκεφαλιά των διοικούντων εδώ και τόσα χρόνια προσπαθούν να το απαξιώσουν με κάθε τρόπο;
    Το "φρέσκο" επεισόδιο έχει να κάνει με την "επικινδυνότητα" της παιδικής χαράς στην παραλία;
    Μιλάμε για την ίδια παιδική χαρά που μεγάλωσε το μισό χωριό έτσι;
    Ωραία, ας κλείσει κι ας πληρώνετε μετά τον κάθε Ροκόφυλο που στην καλύτερη θα κάνει εκεί μια δικιά του με τίποτα φουσκωτά τα οποία θα τα χρεώνει αδρά και στη χειρότερη θα γεμίσει κι εκεί ξαπλώστρες για να έρχονται οι κύριοι και οι κυρίες των βορείων προαστίων να πίνουν τον φρέντο καπουτσίνο τους που τον είχαν και στις στάνες στο Βάτο και στα Σκλάβαινα όταν γεννήθηκαν.
    Είστε άξιοι της τύχης σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. To πόσο μπροστά ήταν ο μακαρίτης και ο Νικολάκης σας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έφτιαξαν τις εγκαταστάσεις για το βιολογικό δίπλα από δύο ξενοδοχεία και στη κορυφή ενός απίστευτου κόλπου. Το πόσο μπροστά ήταν αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τη μαρίνα για τα δικά του συμφέροντα την έφτιαξε ( το πως θα γραφτεί κάποτε μην ανησυχείτε) , μαρίνα για τη Ζαβέδρα δεν έφτιαξε όμως. Το πόσο μπροστά ήταν φαίνεται από το γεγονός ότι είχαν τη περιοχή χωρίς νερό. Μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Από την Βόνιτσα τα μάθαμε και εδώ στην Πάλαιρο τα "κόλπα" καριολη...Πρέπει σπίτι,σπίτι,γειτονιά γειτονια να πείσουμε τον κόσμο όχι άλλο διοίκηση από τους επικυνδινους,άχρηστους,λοποδυτες είτε δεξιοί είτε αριστεροί...ο καριολης έχει μαζέψει όλους τους χαμένους,και τα αναμαζωματα από όλους τους χορούς..Κασολας:λίγο τον ξέρω,μίλαγε αντρικεια και χωριάτικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Oι παιδικές χαρές πλέον πρέπει να βελτιώνονται οι παλαιές και να κατασκευάζονται οι καινουργιες, όπως προβλέπεται απο την ΥΑ 28492(ΦΕΚ 931/Β/18.05.09 & τροποποιητικές , και τα πρότυπα ελέγχου ΕΛΟΤ ΕΝ1176,ΕΛΟΤ ΕΝ 1177,έτσι ώστε να προχωρήσει μετά να η Επιτροπή λειτουργίας του κάθε δήμου στην Βεβαίωση καταλληλότητας της παιδικής χαράς , και την ευθύνη λειτουργίας και ασφάλειας της παιδικής χαράς.
    Στην Πάλαιρο βιάστηκαν να ανακοινώσουν το κλείσιμο της παιδικής στην παραλία χωρίς πρώτα να κάνουν σωστή μελέτη (σε ποιά Υπηρεσία ανήκει ο χώρος, κτηματική?, Λιμνενικό/) γιατί δεν την βελτίωσαν? Ξεκινήσαν δυο καινούργιες είναι σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές? θα τις Πιστοποιήσουν? ή απλά έβαλαν όργανα που σε λίγο καιρό θα καταστραφούν?. Τέλος γιατί επιτέλους δεν γίνετε κάτι σοβαρό σε αυτόν το τόπο. Υπάρχουν μηχανικοί αφιλοκερδώς που μπορούν να βοηθήσουν γιατί κάποιοι αποφασίζουν χωρίς να ρωτήσουν κανένα για θέματα που το 2019 έχουν λύσεις για το καλό των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η παιδική χαρά εχει ταχθεί για τραπεζοκαθίσματα. πρεπει να ξεσηκωθούμε ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο