Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο τη Συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου ΑΣΤΑΚΟΥ με σημαντικά θέματα!

          Πραγματοποιήθηκε η 1η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αστακού, στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, στο Γραφείο της Κοινότητας.
      Η πρόεδρος Αρετή Γριτσίπη, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τοπικούς συμβούλους, ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντα τους, και ακολούθησε η εισήγηση της Προέδρου της Κοινότητας Αστακού σχετικά με τις ενέργειες –παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά στα 3 θέματα ως εξής: 
  1.-Όρισε ως Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Κοινότητας Αστακού, όταν απουσιάζει ή κωλύεται η ίδια, το μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας κα Χρυσούλα Δράκα – Ντίνου.
  2.-Πρότεινε την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης λόγω επικινδυνότητας στη θέση Εσχατολάγκαδο, έναντι οικίας Μακρυγιάννη και Κατασαρομήτσου και τόνισε ότι έχει υποχωρήσει το έδαφος και είναι επικίνδυνο για τα οχήματα, τους διερχόμενους καθώς και τα παιδιά που πηγαινοέρχονται στο σχολείο και ψηφίστηκε ομόφωνα.  
  3.-Πρότεινε την Κοπή δέντρων και τον καλλωπισμό του κοιμητηρίου Αστακού και μάλιστα ανέφερε οτι υπάρχουν δέντρα που πρέπει να κοπούν διότι είναι επικίνδυνα να προκαλέσουν ζημιές σε μνήματα και ψηφίστηκε ομόφωνα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:......
11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η νεα δημοτικη αρχη δειχνει εξαιρετικα σημαδια οσον αφορα την διαφανεια , την εντομοτητα και την δημοκρατική λειτουργια.
Ετσι μονο θα παρακινησεις τους δημοτες να γινουν μερος της συλλογικης προσπαθειας.

ASTAKIOTIS είπε...

Το Κακό γίνεται πάντα χωρίς προσπάθεια, φυσικά, μοιραία. Το Καλό είναι πάντα αποτέλεσμα κάποιας τεχνικής.
Σαρλ Μπωντλαίρ, 1821-1867, Γάλλος ποιητής. Θα πρέπει σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα να ενεργοποιηθεί ο καθένας ξεχωριστά είτε είναι φορέας είτε απλός πολίτης και μέσα από εθελοντική προσπάθεια να γίνουν έργα και εκδηλώσεις που θα κάνουν την πόλη λειτουργικά καλύτερη

Ανώνυμος είπε...

Τοιχίο αντιστηρίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά.

Ανώνυμος είπε...

Για το τοιχίο το οποίο αναφέρεστε είναι ήδη στην τεχνική υπηρεσία από την προηγούμενη δημοτική αρχή .. βεβαίως και υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για να γίνει ... αρκεί να εφαρμόσει ο εργολάβος την μελέτη...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Αρετή. Θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.Ότι έχει αναλάβει θα το νοικοκυρέψει.

Ανώνυμος είπε...

Καλο ειναι διπλα σε καθε προτεινομενο εργο να αναγραφεται
και το κοστος του καθε εργου και στο περιπου.
Παραδειγμα :
1. εργο = 1.000 ευρω εις κοινοτητα Χ.
2. εργο = 1.500 ευρω εις κοινοτητα Ψ.
κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενοι .αφηστε τα παραμύθια .μπραβο αρετή

Ανώνυμος είπε...

12:43 πμ ... το πρόβλημα που έχεις είναι ότι δεν είσαι ενήμερος!!! Ναι αυτό το έργο Ίδη έχει μελέτη , όπως και πολλά άλλα έργα και για κάποιους λόγους θα ξεκινήσουν με την νέα δημοτική αρχή... τη είναι αυτό που σε δυσκολεύει να το καταλάβεις και μας γράφεις ότι λέμε παραμύθια ??? Όπως Και να είναι αυτό το τοιχίο πρέπει να γίνει διότι υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος αποκοπής του δρόμου... και κάτι τελευταίο ...Την αλήθεια δεν μπορεί να την προσβάλλει ποτέ και κανένας ,και παρουσιάζεις έργο ... Τον άσχημο μικροεγωισμό , να μην είσαι ενήμερος, και να λες ασάφειες, και ψέματα!!! Τον προσβάλουν όλοι και στο τέλος γίνετε ένα μπάχαλο .. γι'αυτό ας σταματήσει αυτή η άσχημη μικροπολιτική.. Η εκλογές τελείωσαν.. αν υπάρχει καλή διάθεση ας βοηθήσουμε όπως μπορεί ο κάθε ένας αυτόν τον τόπο ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δυσκολεύει είναι ότι πολλές μελέτες μείναν στα χαρτιά και Πολλά λεφτά για αλλού προοριζόταν Και αλλού πήγαν, γι'αυτό μην μιλάτε, καθίστε στην παραλία και παίξτε με τα κινητά σας.
Εκεί που σας έστειλε ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Συγκεκριμένα μπορείς να μιλήσεις γι'αυτά που λες??? Όποιον και να ρωτήσεις το ίδιο θα σου πει.. Ή θέλεις να βρίσκεσαι σε κουβέντες ???