Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΑΣΤΑΚΟΣ: Συμβολική κίνηση του Βαλκανιονίκη σφυροβόλου Γιώργου Λεμονή -Δώρισε στον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκη ένα χρυσό μετάλλιο 40 ετών

              Ο παλαίμαχος πρωταθλητής και Βαλκανιονίκης σφυροβόλος Γεώργιος Λεμονής, επιχειρηματίας -ξενοδόχος, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αστακού, επισκέφθηκε στο Δημαρχείο τον νεοεκλεγή Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και συμβολικά του δώρισε ένα χρυσό μετάλλιο 40ετών, ευχόμενος στον «πρωταθλητή» δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο του.

      Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Λεμονής, αθλητής με πανελλήνια ρεκόρ, Βαλκανιονίκης (στη σφαίρα), έχει εγκατασταθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον Αστακό και διατηρεί το πανέμορφο BUNGALOWS LEMONI (Ενοικιαζόμενα Δωμάτια) με εξαιρετική θέα............


Μικρό βιογραφικό του Γιώργου Λεμονή:
      Γεννήθηκε το 1943 στον Πειραιά και μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων του Μέξικο το 1968. Άρχισε την καριέρα του στη σφαιροβολία το 1958 στον Ολυμπιακό με πρώτο προπονητή τον Π. Βεντίκο. 
      Πρώτη μεγάλη του επιτυχία το 1962 όταν με 15.17 κατέρριψε το πανελλήνιο εφηβικό ρεκόρ ενώ κατετάγη και τρίτος μεταξύ των ανδρών. Στη συνέχεια είχε μια κάμψη, αλλά όταν τον ανέλαβε προπονητής του ο Τσέκος η πρόοδός του ήταν μεγάλη, με επιδόσεις 16.16 το 1966 και 16.74 το 1967. 
     Το 1968 αναδείχθηκε πανελληνιονίκης, ενώ με επίδοση 17.89 προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μέξικο. Το 1969 αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλητής Ελλάδος με 17.86, όπως και βαλκανιονίκης με 17.93. Το 1970 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές του με επιδόσεις 17.96, 17,94, 17.86, 17.82 κλπ. Ατομικό ρεκόρ του η επίδοση 18.37 από το 1972.



10 σχόλια:

  1. μάλλον η δημοτική αρχή αυτή οι και οι προηγουμενες επερπε να τον τιμησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα σεβη μου στον κυριο λεμονη

    λεβεντη και εντιμε δημαρχε προχωρα

    πλεον νιωθουμε περηφανοι για τον δημαρχο που εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περήφανος νιώθεις για το Δήμαρχο σου με το πέρας τη θητείας του και τον απολογισμού έργου ....Μη βιάζεσαι !

      Διαγραφή

  3. Ευγενική χειρομομία ενός καταξιωμένου αθλητή και αξιαγάπητου ανθρώπου που αγάπησε τον Αστακό όσο λίγοι Αστακιώτες ή άλλοι παρεπιδημούντες επιστήμονες που παρέμειναν και φόρεσαν αργότερα το λοφίο του υπερπατριώτη.

    Το άτυπο πρωτόκολλο ορίζει ότι όσα δώρα προσφέρονται στον Δήμαρχο επι της θητείας του λόγω του αξιώματος παραμένουν στον Δήμο, εκτός και εάν η προσφορά γίνεται όχι στο πρόσωπο του Δημάρχου, αλλά στο τιμώμενο πρόσωπο λόγω της προσφοράς του και της καταξίωσης του στην κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλα ονόματα του ποδοσφαιρου Θωμας Μαύρος Νίκος Βαμβακουλας Ντάνιελ Μπατίστα Σινιτσα Γκογκιτσ Αντώνη Μάνικα Λαμπρό Γεωργιάδη και τους παλαίμαχους του Παναιτωλικού

      Διαγραφή
    2. Πόσο κόστισε τότε Γεωργούλα ;

      Διαγραφή
    3. Να Μπεις στο Διαύγεια να το δεις μην ρωτάς τον Γεωργούλα όλα έτοιμα τα θες ;;

      Διαγραφή
  5. απου ηφέ καλά τα πήγαμη κι τα παμη
    κι τορα γλίτουσαμι κιειμαστι στου δημου ηφτυχισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο