Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: 'Έριξαν το καράβι στα βράχια και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας στην Αντιπολίτευση! -Καταψηφίστε τον απολογισμό του 2018 και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2019! -ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

20-10-2019

Αγαπητοί Αναγνώστες
    Η καταληκτική ημερομηνία συζήτησης του προϋπολογισμού του επόμενου έτους είναι η 31-12 του προηγούμενου. Αυτό ορίζει η νομοθεσία. 
       Ο προϋπολογισμός του 2019 συζητήθηκε στο ΔΣ την 22η  Φεβρουαρίου του 2019. Οι τότε Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κ. Μωραΐτης Νίκος και ο κ. Λιάπης Νίκος, έθεσαν το θέμα της καθυστέρησης και ζήτησαν εξηγήσεις. Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ως συνήθως στα δύσκολα αερολογούσε, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα...............



        Έκανα  μία αίτηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να κάνει το σχετικό έλεγχο για τη καθυστέρηση. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση απάντησαν με το έγγραφο που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος κ. Πάντας (είπαμε στα δύσκολα ο Δήμαρχος κρύβεται) που στη πρώτη παράγραφο παραδέχονται τη καθυστέρηση. Τι χρεία έχουμε άλλων μαρτύρων. Το ομολογούν οι ίδιοι. Παρακαλώ δείτε το έγγραφο:

        Με βάση αυτό η αποκεντρωμένη μου απαντά δεν διαπιστώθηκε ολιγωρία!!!!!!! των αρμοδίων του Δήμου. Το αφήνω ασχολίαστο. Αυτό που αισθάνομαι δεν το γράφω προς το παρόν. Το σημείωσα στο αρχείο μου.
          Και ενώ στη πρώτη παράγραφο του εγγράφου  λένε, η καθυστέρηση οφείλεται για την αποφυγή των συνεχόμενων αναμορφώσεων του Προϋπολογισμού, σας πληροφορώ ότι σε όλα τα ΔΣ που έγιναν μετά το Φλεβάρη τελευταίο θέμα είναι η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του 2019, όπου παίζεται το παιχνίδι των απευθείας αναθέσεων με το συνεχές γράψιμο και σβήσιμο κωδικών και η  δημιουργία νέων κωδικών. 

      Στόχοι  αυτής της πολιτικής ήταν ολόκληρη τη πενταετία  και παραμένουν:
1)-Πολλά μα παρά πολλά χρήματα εντός και εκτός Δήμου να πάνε σε συγκεκριμένους εργολάβους και προμηθευτές. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία  της πενταετίας (1-9-2014- έως 31-08-2019) που έχω επεξεργαστεί σε 33 εργολάβους και προμηθευτές πήγαν περίπου 6.500.000 !!!!!!ευρώ. 
2)-Την επανεκλογή του Δημάρχου κ Αποστολάκη και της Δημοτικής του ομάδας.
       Τους στόχους του πέτυχαν. Έριξαν όμως το καράβι στα βράχια. 

          Οι δύο παραπάνω πολιτικές σε συνδυασμό με την μη πλήρη (το γράφω όσο πιο ευγενικά μπορώ) λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού του Δήμου οδήγησαν το Δήμο σε σχεδόν χρεοκοπία και στα πρόθυμα Επιτήρησης.  
           Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος εισπράξεις είχε από τους συνεπείς Δημότες και από τους 420 σε σύνολο 8.000!!!! οφειλέτες που έσπευσαν και έκαναν ρύθμιση των οφειλών τους πληρώνοντας τη πρώτη δόση. 

Δείτε παρακαλώ τις συνεδριάσεις του ΔΣ με τελευταίο θέμα πάντα και σε όλες τις συνεδριάσεις μετά το Φλεβάρη.
Θέμα: "Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019"
1)-Συνεδρίαση 2 Απριλίου 2019, ΑΔΑ ΩΟΛΤΩ6Ζ.
2)-Το Μάη δεν είχαμε συνεδρίαση του ΔΣ
3)-Συνεδρίαση 13  Ιουνίου 2019, ΑΔΑ ΩΨΠΜΩ6Ζ-Η2Χ.
4)-Συνεδρίαση 29 Ιουλίου 2019, ΑΔΑ 6ΟΖΘΩ6Ζ-52Ψ.
5)-Τον Αύγουστο δεν είχαμε συνεδρίαση του ΔΣ.
6)-Συνεδρίαση 30 Σεπτεμβρίου 2019, ΑΔΑ ΨΔΠ0Ο6Ζ-0ΙΑ.
           Κατά τα άλλα καθυστέρησαν τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 για την αποφυγή  των συνεχόμενων αναμορφώσεων του. Θαυμάστε την πολιτική τους και όχι μόνο αξιοπιστία. 

***********************
Αγαπητοί Αναγνώστες 
 Βεβαίως γνωρίζετε ότι όλα τα χρόνια που αρθρογραφώ έχω τονίσει τα παραπάνω.  Δυστυχώς δεν εισακούστηκα. 
       Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Μαθηματικός για να κατανοήσει ότι χωρίς εισπράξεις και με κατασπατάληση των πόρων ο Δήμος θα πήγαινε στη σημερινή δυσχερή Οικονομική θέση. 

        Θυμίζω ότι ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης το Φθινόπωρο του 2014 μόλις ανέλαβε προχώρησε σε αυξήσεις των Δημοτικών τελών. Το ίδιο έκανε και δεύτερη φορά στη θητεία του αργότερα.  
      Οι πολιτικές ευθύνες και όχι μόνο των δύο Δημοτικών Αρχών που διοίκησαν το Δήμο ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ.

         Την 27η Ιουλίου 2017 έκανα μία αίτηση που πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 9770 προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με θέμα: "Ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας  της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου". Απόσπασμα είναι το παρακάτω:
        "Παρακαλώ να μου χορηγηθούν οι εισηγήσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας προς το Δήμαρχο, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο, την Οικονομική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο  είσπραξης των οφειλών των Δημοτών προς το Δήμο που σε βάθος χρόνου ανέρχονται σε 5.500.000 ευρώ". 
     Προφανώς κτυπούσα το καμπανάκι του κινδύνου να οδηγηθεί ο Δήμος στην επιτήρηση. 

Σημείωση: Το 2019 έχουν ανέλθει σε 6.200.000 ευρώ περίπου.

           Στην αίτηση αυτή, Όχι απάντηση δεν πήρα, αλλά όπως με διαβεβαίωσε ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Αδάμης η αίτηση αυτή ουδέποτε έφτασε στα χέρια του. Σας καλώ να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.
-Όσοι έχετε το βιβλίο μου αυτά βρίσκονται στις σελίδες 349-350.

         Θεωρώ ότι η καταψήφιση του Απολογισμού του 2018 και η καταψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τους Δημοτικούς Συμβούλους στις δύο συνεδριάσεις του ΔΣ τη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019. 
       Η Δημοτική Αρχή που χρεοκόπησε σχεδόν το Δήμο και τον οδηγεί ένα βήμα πριν την επιτήρηση δεν δικαιούται να έχει σωσίβια πολιτικής σωτηρίας από την Αντιπολίτευση στο σύνολο της. Δεν δικαιούται να ψάχνει πολιτικά θύματα στο χώρο της Αντιπολίτευσης. Δεν δικαιούται να ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για το Δήμο. 
        Αν τολμά (πολιτικά βέβαια) ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης να φέρει στο ΔΣ  της Τετάρτης το απόσπασμα της ομιλίας του προεκλογικά στη Βόνιτσα τη Παρασκευή πριν το πρώτο γύρο των εκλογών του Μάη του 2019 σε ότι αφορά την Οικονομική κατάσταση του Δήμου.

    -Γιατί δεν προχώρησε ποτέ στη θητεία του στη προβλεπομένη από το νόμο ειδική συνεδρίαση του ΔΣ που συνηθίζεται να λέγεται λογοδοσία Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής;

     Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους σύσσωμης της Αντιπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 
      Θεωρώ ότι η καταψήφιση του Απολογισμού του 2018 και η καταψήφιση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2019 είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για τους Δημοτικούς Συμβούλους στις δύο συνεδριάσεις του ΔΣ τη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019. 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
-Αυτόματα ο Δήμος οδηγείται σε γενικευμένο Διαχειριστικό και Οικονομικό Έλεγχο. Εκεί θα αποδίδουν τα τω Καίσαρι στον Καίσαρα και τα τω Θεώ στον Θεό.
-Θα υπάρξει Δημοτικός Σύμβουλος που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή τη Δημοτική  Αρχή; ΟΨΟΜΕΘΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ............

38 σχόλια:

  1. Λέγοντας ψέματα , όχι μόνο στη Βόνιτσα, παντού για την οικονομική κατάσταση του Δήμου ότι έχει 850.000 πλεόνασμα στο ταμείο κέρδισε τις εκλογές. Τώρα λέει δεν υπάρχει ευρώ. Χρεοκόπησαν το Δήμο για να οικονομήσουν πολλοί ημέτεροι και διαπλεκόμενοι. Ο έλεγχος και η τιμωρία είναι μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα με το δήμο μας είναι πολύ απλά, απλά διοικείτε από άσχετους ή υστερόβουλους και οι κάποιοι σωστοί που ψηφίστηκαν κατάντησαν δεκανίκια, άρα πιστεύω ότι δεν διαφέρουν.

    Αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που ξύπνησαν μια μέρα και είπαν πάμε να σώσουμε τον δήμο ή έστω να προσφέρουμε κάτι γιατί μπορούμε; Και αυτό το λένε από κάθε παράταξη, έτσι δεν είναι; Γιατί, λοιπόν, να ψηφίσω τους μεν και όχι τους δε, εφόσον ο σκοπός τους είναι κοινός; Εντάξει, θα μου πεις κάποιον πρέπει να ψηφίσω αν φυσικά ψηφίζω.

    Γιατί όμως να ψηφίσω κάποιον που στην τοπική κοινωνία που ζει δεν έχει δείξει δήγματα γραφής πρώτα σε κάτι εκτός τοπικής αυτοδιοίκησης; Γιατί να ξαναψηφίσω κάποιον που μια ολόκληρη θητεία κοιμόταν ή ακόμα χειρότερα με πήγε πίσω;

    Γιατί να ψηφίσω εκείνων που χάλασε χιλιάδες ευρώ σε ποδήλατα ενώ η Βόνιτσα εκείνη τη χρονική στιγμή δεν τα είχε ανάγκη. Όταν πεινάς προτεραιότητά σου είναι να γεμίσεις το στομάχι σου και όχι να πας στα μπουζούκια. Εντάξει καλώς κακώς τα φτιάξανε τι κάνανε για να προστατεύσουν; Οι κατεστραμμένοι πλέον σταθμοί γιατί πρέπει να βρίσκονται ακόμα στη θέση τους; Καλά αυτή η δημοτική αρχή υπό Σολδάτο ήταν το τίποτα και το πουθενά. Ούτε να τους την πούμε δε μπορούσαμε γιατί δεν κάνανε και τίποτα. Ο δε Σολδάτος την είχε δει πρωθυπουργός.

    Δυο ολιγόλεπτες φορές έτυχε να παρακολουθήσω δημοτικό συμβούλιο, προ εκλογών 2019, και αυτό που αποκόμισα είναι η στάση των προσβλητικών, για την νοημοσύνη μας, σύμβουλων με πρώτο τον πρώτο δημότη ο οποίος όταν δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις ή κάποιος τύχαινε να έχει αντίθετη άποψη ακούμπαγε το κεφάλι στο έδρανο και έπιανε τα μαλλιά του. Ο δε πρόεδρος του συμβουλίου έμοιαζε παράταιρος στην όλη υπόθεση. Ο Καίσαρας γέλαγε σαν χάχας μέχρι που του την είπαν. Απορώ γιατί οι καθόλα αγαθοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων μέσα στα δημοτικά συμβούλια δεν τα βρίσκουν σε τίποτα και όχι μόνο δεν τα βρίσκουν αλλά προσπαθούν να μειώσουν ο ένας τον άλλον.
    Αυτά και πολλά άλλα μπορείς να χαρείς μέσα σε αυτή την επίσης προσβλητική αίθουσα για το δημότη που θέλει να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις. Αλήθεια πόσα άτομα ακροατήριο χωράει; Πείτε μου γιατί να πάει κάποιος να παρακολουθήσει και να στέκεται σα ζητιάνος έξω απ’ την πόρτα;
    Σε μια από αυτές τις φορές λοιπόν, είδα πρώτη φορά και τον κ. Τριαντακωνσταντή, ο οποίος μίλησε εντόνως, πλην ορθά, για να λάβει και αυτός την παντελή αδιαφορία και απαξίωση.
    Η πολιτική αλαζονεία, τα ειρωνικά γελάκια, το θα κάνουμε ότι θέλουμε από το Δήμαρχο και τη Δημοτική του ομάδα, που αναφέρει ο καθηγητής ισχύει στο έπακρο. Δυστυχώς είναι το μόνο που αποκομίζεις από τα τραγικά τους συμβούλια.
    Για τον οικονομικό έλεγχο που λέει ο καθηγητής έχει δίκιο, πρέπει να γίνει για να δούμε πόσο καθαροί είναι. Εφόσον καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, από μόνοι τους έπρεπε να τον ζητήσουν για να του βουλώσουν το στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζω συνεχώς, από ανώνυμους πάντοτε, για την μεγάλη εμπειρία του δημάρχου στην τοπική αυτοδιοίκηση και απορώ από πού το κρίνουν.

    Διακόσια χρόνια εμπειρία να έχεις αν δεν την μετουσιώσεις σε γνώση είσαι το λιγότερο επικίνδυνος και αυτή η δημοτική αρχή το αποδεικνύει μέσα από τα έργα της.

    Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πολλά στραβά τους που πηγάζουν από το φόβο απώλειας ψήφων, την ασχετοσύνη τους και φυσικά την αδιαφορία τους, όπως είναι τα παρακάτω πάρα πάρα πάρα πολύ απλά:
    • Ακαθάριστα φρεάτια
    • Βρώμικα και απεριποίητα παρτέρια
    • Πλατείες που έχουν γίνει παρκινγκ
    • Τα πεζοδρόμια που μόνο πεζοδρόμια δεν είναι
    • Αυτοκίνητα με κατατεθειμένες πινακίδες παρατημένα παντού
    • Ακαθάριστα οικόπεδα
    • Οικόπεδα με γκρεμισμένα σπίτια – εστίες μικροβίων ( π.χ. πλατεία, στενό ανάμεσα από τις δυο καφετέριες)
    • Παρατεταγμένες στη σειρά γλάστρες και χαλασμένες βέσπες που μου απαγορεύουν να παρκάρω ενώ πληρώνω τέλη κυκλοφορίας
    • Τα αισχρά γήπεδα μπάσκετ και τένις στη χώρα, ειδικά το γήπεδο τένις με τα χαλασμένα πλέγματα είναι επικίνδυνο.
    • Τον άμμο τις παναγιάς που τον σηκώσατε όλο και τον έχετε πεταμένο πάνω στο παλιό τακαν – αλήθεια εκεί είναι χώρος απόθεσης μπαζών - γιατί βαριόσασταν να καθαρίσετε και γεμίσατε την παναγιά με ποταμίσιο χώμα.
    • Και φυσικά το σήμα κατατεθέν της Βόνιτσας , τα γελάδια, τα κατσίκια και τις κοτούλες που βόσκουν ελεύθερα στην Σάλτινη μαζί με τα σκουπίδια στο τελείωμα της παραλίας.

    Πάρα πολλά μπορώ ακόμη να γράψω που βγάζουν μάτι και μόνο αυτοί δεν θέλουν να τα δουν. Ούτε τις ξαπλώστρες στην παραλία δεν μάζεψαν πριν αρχίσουν να τις καταστρέφουν. Εντάξει καταλαβαίνω οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με τα μεγάλα έργα και αναγκαστικά δεν μπορούν να ασχοληθούν με τα μικρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα όμως θέλω να θίξω δυο θέματα και να θέσω μερικά ερωτήματα για να δείξω ότι η διοίκηση δεν είναι για όλους και ότι ένας σωστός διοικητής πρέπει να ξέρει να διαλέγει συνεργάτες διότι χωρίς σωστούς συνεργάτες είναι ένα τίποτα. Επίσης πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να ξέρει να δουλεύει με όποιους έχει και ότι έχει.

    1ον . Βάσει νομοθεσίας η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής αειφορίας. Ο νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων. Η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων εκτός αν προέχει για την εθνική οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρων.

    Στο ένα εκ των δύο δημοτικών συμβουλίων που παρακολούθησα και αφού το συμβούλιο είχε λήξη ο βουλευτής Νίκος Μωραΐτης απευθύνθηκε στο δήμαρχο λέγοντάς του, χωρίς βέβαια να λάβει απάντηση, ότι κάποια στιγμή πρέπει να δουν και το θέμα τον ανεμογεννητριών. Και αυτός το θυμήθηκε πότε; Όταν ήδη τις είχαν εγκαταστήσει;

    Δεν γνωρίζω αν έγινε μετέπειτα συνεδρίαση για αυτό το λόγο. Πάντως σίγουρα πιο πριν δεν έγινε για να ρωτάει ο βουλευτής.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν αν η δημοτική αρχή έλεγξε αν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι της εθνικής οικονομίας και δημοσίου συμφέροντος - Δημόσιο συμφέρον, ένα μεγάλο κεφάλαιο και αυτό – ή δέχτηκε ότι της σέρβιραν από άνωθεν. Έχει στα χέρια της λοιπόν κάποια μελέτη για αυτά; Έχει ψηφιστεί το όλο θέμα θετικά σε κάποιο συμβούλιο;

    Ψιλά γράμματα θα μου πεις γι’ αυτό πάμε παρακάτω.

    2ον . Σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, υπό κανονικές συνθήκες πάντα, την πολιτική ευθύνη την έχει ο δήμος και η νομαρχία. Μετά από μια φυσική καταστροφή οι δήμοι και οι νομαρχίες πληρώνουν για την αποκατάσταση των ζημιών, από τα κονδύλια της κυβέρνησης που προορίζονται για φυσικές καταστροφές. Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά δεν είναι ποτέ αρκετά για πλήρη αποκατάσταση ζημιών.

    Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν ο δήμος έχει κάνει μια πρόχειρη μελέτη για τα πιο επικίνδυνα σημεία της περιοχής του σχετικά με χρήματα που απαιτούνται και για τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Δε μιλάω για τον απρόβλεπτο σεισμό αλλά πλέον για τις συχνές και από δω και πέρα όλο και συχνότερες, λόγω κλίματος νεροποντές.

    Γιατί να μην διαθέτει ένα ποσό για τέτοιες περιπτώσεις για την αρχική αντιμετώπιση;
    Στις πόλεις εκδηλώνονται συχνά και (τοπικές, συνοικιακές πλημμύρες) και η αντιμετώπιση αυτών είναι καθαρά θέμα βελτίωσης του δικτύου ομβρίων και σωστή μελέτη νέου δικτύου όπως βεβαίως ο καθαρισμός του δικτύου.

    Αλήθεια στο δήμο μας πότε καθαρίστηκαν τελευταία φορά; Ούτε αυτά έξω από το δημαρχείο που έγινε το νέο προχειροφτιαγμένο πλακόστρωτο δεν είναι καθαρά. Τα όμβρια στην παραλία του Αγίου Δημητρίου αντί να τα στείλουν με σωλήνες 100m μακριά από την ακτή τα έχουν μες τα μούτρα των λουόμενων.

    Μηδενιστής δεν είμαι αλλά δεν γουστάρω την κοροϊδία. Τουλάχιστον να έδειχναν ότι προσπαθούν κάτι θα γινόταν, όμως αυτά που βγάζει ο καθηγητής στη φόρα καθημερινά δείχνουν το αντίθετο. Ας πρόσεχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμία θετική ψήφο στη πολιτική που χρεοκόπησε το Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλήρης και με στοιχεία ενημέρωση. Κώστα συνέχισε να μας ενημερώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει κ. Τριαντακωνσταντη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απάντησε ότι είναι παράνομη η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου που δεν ψήφισε τον απολογισμό-ισολογισμο. Τώρα τα υπόλοιπα που λέτε είναι περιττά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα δύσκολα που θα απολογηθείτε , θα πει , εγώ εισηγήσεις έκανα εσείς υπογράφατε και ψηφίζατε. Θα σας αδειάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν βάζεις για Δημαρχος στις επομενες εκλογες για να σωθεί ο τόπος και να λειτουργήσουν ολα τέλεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ φίλε Νίκο όσο είναι καιρός παραιτησου και άσε τον Αποστολάκη να χρεωθεί το πολιτικό του Βατερλώ.Θα σε πάρει και εσένα η μπάλα τών εξελίξεων στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας που θα σοκάρουν την τοπική κοινωνία.Ο Σοζος την έκανε γιατί κατάλαβε τι έρχεται, εσύ έχεις θόλωση και είναι κρίμα γιατί είσαι εργατικός και τίμιος.Προσεξε καλά θα σε τυλίξει σε μια κόλα χαρτί ο Καργιολης , πρόσεξε τι υπογράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καιρός να έρθουν οικονομική επιθεωρητές και όχι ορκοτοι λογιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΈΝΑ ΒΉΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΉΡΗΣΗ Ο ΔΉΜΟΣ ΑΚΤΊΟΥ ΒΌΝΙΤΣΑΣ ΜΕΓΆΛΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗ ΚΑΛΆ ΤΟΥΣ ΚΆΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια ερώτηση:θα έχουν πρόβλημα στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και οι εκάστοτε υπογράφοντες (αντιδήμαρχοι-προεδροι-συμβουλοι)?Και με ποιες ποινικές ευθύνες διώκονται αν αποδειχθούν όλα αυτά?

    Καλημέρα σαν φορολογούμενος πολίτης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας απαιτώ άμεσα δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα σχόλια γιατί δε τα ανεβάζεις είναι χειρότερα απ' τα υβριστικά που αναρτεις. Με δύο μέτρα και δύο σταθμά κρίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κε Τριαντακωνσταντή. Σάββατο πρίν τις εκλογές 2019 ανήρτησες άρθρο στο site αυτό κατά της διοικόυσας αρχής. Δεν μπορόυσες να το κάνεις 1,2,3 μέρες πριν; Το θεωρείς αυτό ηθικό; Δεν προσπάθησες να επηρεάσεις το εκλογικό σώμα παραμονές εκλογών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσείς οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ Κώστα σας είδαμε τι καλά παιδιά ειστε. 4 χρόνια. Μόνο να μιλάτε ξέρετε. Αμ δε σας ακούει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ..ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ -ΛΙΑΡΟΣΤΑΘΗΣ -ΧΑΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΟΛΑΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΥ

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΥ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ..ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ -ΛΙΑΡΟΣΤΑΘΗΣ -ΧΑΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΣΟΛΑΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΥ

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΥ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕ? ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΠΑΛΟΥΚΗΣ ΑΦΑΝΤΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα περί χρεοκοπίας του δήμου να τα πείτε αλλου γιατί πλέον δε σας πιστεύει κανείς. Ασχοληθείτε λίγο με τα μεγαλα έργα που γίνονται κι αφήστε τα ψειρισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα μεγαλύτερα Του δήμου είναι ο στουπας Και ο θερμοσίφωνας. Αυτοί οι δυο κατέστρεψαν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα 5:55 ναι αλλά πήραν τους περισσότερους ψήφους.

      Διαγραφή
  21. Θα πληρώσουν οι πάντες. Αυτοί που υπέγραφαν ανύπαρκτα έργα, αυτοί που παραλάμβαναν ανύπαρκτα έργα και προμήθειες, αυτοί που βεβαίωναν τη καλή εκτέλεση φανταστικών έργων. Βέβαια ο βαρύς πέλεκυς θα πέσει στο Κάρυ,στο Λάκια, στο Μπούλη,στο Τσινιά. Η καταιγίδα και πάρει και διοικητικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 3:58 ποια έργα βρε ποια έργα. Τη μάσα δεν την βλέπεις. Χρεοκοπήσανε το δήμο και εσύ μας λες για έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν διστάζουν να λένε ψέματα, να παρανομούν. Θα πληρώσουν και θα τιμωρηθούν για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έρχονται οστρογάρμπια , θυελλώδεις και παγεροί βοριάδες. Αυτοί που νόμισαν ότι θα κάνουν ότι θέλουν, που θεώρησαν ότι ο Δήμος είναι τσιφλίκι τους , ότι είναι από τους νόμους πλανώνται πλάνη οικτρά. Η αλήθεια θα λάμψει. Και αν ποντάρουν σε άκρες ή κονέ να ξέρουν δεν τους σώνει τίποτε και κανένας. Θα καθίσουν στο σκαμνί και θα τιμωρηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πέλεκυς από τη δικαιοσύνη και από το θεό. Φάγανε Πολλα πολλά πολλά. Είναι ο πιο διεφθαρμένος δήμος μαζί με του ξηρομερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌ ΤΟΥ ΠΆΝΘΕΟΝ? ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΝ??? ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ ΤΑ Barcode ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΤΑ ΕΛΈΓΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΆ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΈΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για δες καιρό καιρό που διάλεξε ο χάρος να σε πάρει Γρήγορη μου. Φαγοπότι τέλος.Να δω ποιοί αγαπούν πραγματικά το τόπο τους. Οικονομικοί επιθεωρητές πρό το πυλών στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. ΚΑΡΓΙΟΛΗ σταματά το τζόγο δε σε σώζει τίποτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΚΑΝΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!! ΚΑΝΕ ΣΟΥΜΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΓΗΚΕ Ο ΚΑΡΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΜΑΣΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑΙΙΙΙΙ...... ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 6:57 μμ Η αλήθεια είναι αυτή. Είναι στοιχεία της τελευταίας πενταετίας. Αν μπορείτε να τα διαψεύσετε. Ξέρετε ο δάσκαλος δεν έχει σχέσεις με εργολάβους και προμηθευτές. Ο δάσκαλος δεν κρίνει εργολάβους και προμηθευτές. Κρίνει τη Δημοτική Αρχή που κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα προκλητικά. Για το έγγραφο τι λέτε; ;Όλοι έχουν καταλάβει ότι κάποιοι λένε ψέματα για να δικαιολογήσουν τις παρατυπίες τους. Σας συνιστώ ψυχραιμία. Έρχονται μεγάλες μπόρες και χιονιάδες. Κάποιοι να πάψουν να κόβουν εικονικά τιμολόγια και κάποιοι να πάψουν να παραλαμβάνουν εικονικά έργα και εικονικές προμήθειες μόνο με την υπογραφή τους. Κάποια πουλάκια λάλησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1:59 συμφωνώ μαζί σου αλλά όσο και να λέτε ότι ο τριαντακωνσταντης δεν έχει κάτι με επαγγελματίες κάθε φορά που γράφει το διαψεύδει. τους έχει βγάλει όλους συγγενεις φίλους γνωστούς και τους διασύρει κάθε φορά. Αν δεν είχε στόχο επαγγελματίες θα μίλαγε χωρίς να τους θίγει. ας ασκήσει κριτική μόνο στους αιρετούς και όχι στους εργολάβους που τους κατηγορεί ότι κόβουν μαύρα. Όλοι κόβουν μαύρα;

      Διαγραφή
  30. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε και πάντα μετά εορτής!

    Τι οικονομικοί επιθεωρητές λέτε και κουραφέξαλα αν είμασταν κράτος και γίνονταν όλα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου θα γινόταν ένας έλεγχος και θα του απαγόρευαν να πολιτεύεται... Όμως εδώ ο ένας καλύπτει τον άλλο υπό την σκέπη και την ευλογία της Πολιτείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αναπλαση σινεμα σχολεια υδρευση βελτιωση δημαρχειου τεχνικη υπηρεσια ποτε εγιναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το ομολογούν οι δικοιτου τώρα ότι έγινε μεγάλο φαγοπότι. Ρωτήστε έναν πρώην αντιδήμαρχο που τώρα δεν εκλέχτηκε τι λέει για το καριολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δώστε τέλος στο πάρτη της μασάς και της βρωμιάς. Η χρεωκοπία τουδημου είναι κατά των δημοτών. Άλλοι κονομησανε χοντρά και άλλοι θα πληρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιατί δε βάζεις όλα τα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο