Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

19.852,40 € διαταγή πληρωμής για προφορικές εργασίες από την τέως δημοτική αρχή. Ασκεί ανακοπή η νυν δημοτική αρχή και δεν πληρώνει. Ερωτόκριτος Γαλούνης: Επιβάλλεται να πληρωθεί.


Άλλη μία διαταγή πληρωμής, ύψους 19.852,40 € αυτή την φορά, έρχεται στον Δήμο Ξηρομέρου και αφορά προφορικές εργασίες και προμήθειες της τέως δημοτικής αρχής......

Πρόκειται για το γνωστό φαινόμενο, που ελάμβανε χώρα με μεγάλη συχνότητα, επί σκοπού και συνειδητά, επί της θητείας της τέως δημοτικής αρχής, χωρίς απ' ότι φαίνεται κάποιος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ενοχλείται και να ανησυχεί όταν συνέβαιναν όλα αυτά, αλλά και χωρίς κάποιος από τους τέως διοικούντες να μας εξηγεί για πιο λόγο συνέβαινε όλη αυτή η αδιαφανής διαδικασία.
Αφορά την εκτέλεση έργων και προμηθειών με προφορικό τρόπο, με τον στόμα δηλαδή, χωρίς αποφάσεις, χωρίς εγγραφή των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.
Μέχρι τώρα έχουμε καταγράψει εργασίες και προμήθειες με αυτό τον τρόπο αξίας 566.929,65 € (δείτε εδώ) και μαθαίνουμε ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο και σιγά σιγά θα αρχίσει να φανερώνεται στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Αυτή την φορά η δημοτική αρχή του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, κατόπιν και σχετικής γνωμοδότησης Δικηγόρου και απόφαση της αρμόδιας επί του θέματος Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε ότι δεν δέχεται να πληρώσει και θα ασκήσει ανακοπή στην διαταγή πληρωμής. Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και τέως Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, υποστήριξε ότι επιβάλλεται ο εργολάβος να εξοφληθεί. 
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.
mytikaspress.

35 σχόλια:

  1. Το σωστό είναι να ενημερώνονται και οι πολίτες απο αυτές τις αποφάσεις για τον εργολάβο και το έργο που έγινε για να έχουν αποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή να μην πληρωθεί σωστοί να την πληρώσει ο μουστακιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά κάνει και δεν πληρώνει η νέα Δημοτική αρχή και μπράβο της. Μόνο που οφείλει να ανακοινώνει και ποιο είναι το το έργο και ο ποιος εργολάβος. Το δικαιούται ο πολίτης αφού αυτός τελικά πληρώνει το λογαριασμό. Ο δε Γαλούνης οφείλει να εξηγήσει τον περίεργο (!!)- ας το πούμε έτσι- αυτό τρόπο ανάθεσης έργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστά 7:17 που είναι οι ελεγκτές οι ορκωτοί λογιστές για να μάθει ο κόσμος τελικά τι γίνετε...τι παραλάβετε και όλα τα άλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7 50
    η βιασυνη δεν ειναι καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστό ως προς την ανακοπή λάθος όμως η επιλογή δικηγόρου του παλαιού συστήματος και απο την στιγμή που υπάρχει εμμισθος δικηγόρος του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΜΙΣΘΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Ο ΔΗΜΟΣ

      Διαγραφή
    2. Καλά ζαβτσανε μου τσοπάνη μας θάμπωσες....... Αλλά ήξερες από παλιά......

      Διαγραφή
  7. Ποιος ειναι ο ιθυνον νους αυτης της καραμπινατης παρανομιας??
    Κοντα 600 χιλιαρικα βλεπω χρημα του ελληνικου λαου χωρις χαρτια λεει και καποιος ειπε σε ενσν αλλο κανε αυτο και ο αλλος το κανε και τωρα λεει θελει τα λεφτα του.
    Αν αυτο δε ειναι για να παει κατευθειαν στην δικσιοσυνη τοτε ποιο θα παει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως σε αυτό το ποσό ήταν και λεφτά με τα οποία ο πρώην εργολάβος του κ. Γαλουνη κάνει τα έργα στο βασιλοπουλο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ξερει ο Γαλουνης πως που και γιατι θελει να πληρωθει αμα δεν πιστευετε ρωτηστε και το Γεωργουλα η το Κολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TΤριανταφυλακη όλα στο φως να μάθει ο λαός τα πάντα. Γιαυτό σου έδωσε 75.σε ψηφίσαμε γιατί σε θεωρούμε έντοιμο.και καθαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας επέμβει ο κ. Εισαγγελέας επιτέλους! Αρκετά τι το λιβανίζεται πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΣΩΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόκειται για στημένη βιομηχανία, επωφελή για τους εμπλεκόμενους, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Να καταγραφούν και να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα έργα, ο χρόνος που εμφανίζονται ότι έγιναν, τα ποσά που κόστισαν και οι εργολάβοιπου τα ανέλαβαν. Και να παραπεμφθούν στους ελεγκτικούς φορείς να τα ερευνήσουν καιτα πορίσματά τους να σταλούν στη δικαιοσύνη. Ο Δήμος χρεοκόπησε, υπερχρεώθηκε και το λογαριασμό θα τον πληρώσουμε όλοι εμείς. Οι οποίοι δικαιούμαστε να μάθουμε ποιοι ευθύνονται, ποιοι οφελείθηκαν και να υποστούν τις εκ του νόμου συνέπειες. Μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα το δεν πληρώνω. Όλα τα άλλα μυρίζουν υπεκφυγή και συγκάλυψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εφόσον θέλεις κάθαρση και δικαιοσύνη , να ξέρεις ότι οι πρώτοι που ευθύνονται, είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν υπάρχει χρηματικό ένταλμα δίχως των υπογραφή τους . Τι στο καλό όλοι οι υπάλληλοι ήταν επίορκοι και συ είσαι ο νομοταγής κι έξυπνος ; και κρύβεσαι πίσω απο την ανωνυμία και δίνεις νουθεσίες ; δεύτερον , αν είναι έτσι όπως τα λες , ευθύνονται και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τα ψήφιζαν . Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως θα τα ήθελες ; Φοβάμαι οτι βιάζεσαι πολύ για τη σταύρωση στον Γολγοθά. Κοίταξε μην απογοητευτείς γρήγορα. Φιλικά . Γ.Γενάρης

      Διαγραφή
    2. Κ. Γενάρη δέν είμαι απο το σχόλιο 10:33 π.μ.
      αφήστε τους συμβολισμούς και τις μεγάλες κουβέντες
      για διαφάνεια και κάθαρση μιλάμε.
      συμφωνείς κ. Γενάρη ΟΧΙ ή ΝΑΙ ?

      Διαγραφή
    3. Κ γενάρη μάλλον δεν γνωρίζεις

      Ποιοί σύμβουλοι τα ψήφιζαν χριστιανέ μου;

      Προφορικά είναι.

      Ποιοί υπηρεσιακοί υπέγραφαν;

      Προφορικά είναι.

      Η πρεμούρα σου να στηρίξεις τα αίσχη σε κάνει να γράφεις συγνώμη που θα το πω, ανοησίες.

      Διαγραφή
    4. Κυρ γεναρη δεν υπαρχουν ενταλματα πληρωμης ουτε ψηφοι συμβουλων ουτε υπογραφες υπηρεσιακων σε προφορικες εργασιες.

      Μαλλον σε βολευει να τα ξερεις λαθος.

      Διαγραφή
  14. ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ. ΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ Κ.ΠΡΩΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10 33 σε κάθε απόφαση φαίνεται ποιον αφορά.Αλλά ακόμα και σε αυτή τη πράξη προστασίας του δήμου υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τα 19χιλιαρικα ειναι του εργολαβου που ειχατε σημερα και εφτιαχνε τη ζημια εσεις πως θα τον πληρωσετε; πως τον φερατε σημερα απο το αγρινιο; στο ιδιο μοτιβο ειστε απλα φωναζετε για το γαλουνη αλλα τα δικα σας δεν μας τα λετε μονο λετε δεν πληρωνω ποσα πληρωσε ο γαλουνης οταν εγινε δημαρχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πόσο όλα αυτά με κάνουν να ντρέπομαι για τον τόπο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Πανταζής γιατί σιωπά; Δεν είναι αυτός που μας φόρτωσε το Γαλούνη ως Δήμαρχο; Όσο κρύβεται και δεν καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά που έγιναν όταν ήταν το πραγματικό αφεντικό στο Δήμο και δεν διαχωρίζει τη θέση του είναι συνένοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κ. γεναρη ειστε εκτος τοπου και χρονου
    τα ιδια ελεγε και ο τσοχατζοπουλος για το κυσεα και τους υπηρεσιακους παραγοντες
    ολα αυτα ειναι με πολιτικες αποφασεις και σχεδιο αιρετων και ας προσποιειστε τον κινεζο
    επισης για τον εξυπνο 6:10 μμ μας επεισες φιλες οτι ενας υδραυλικος και ενας ηλεκτρολογος ειναι τα 600 χιλιαρικα και

    νομιζετε οτι απευθυνεστε σε αγραματους και ζωα

    οι εποχες που κανατε οσα κανατε και ο λαος δεν επαιρνε χαμπαρι περασαν

    ειστε στο ξεφωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ετη παιριμαινες να πει ο Γαλουνης,εκεινος ο λαληστατος τσαμπουκας ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ τη λεει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε 7.45 μπορείς να μου πεις πως θα πληρωθεί ο εργολάβος που έφτιαξε τη ζημιά προχθές? Γιατί με προφορική εντολή πήγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληρωθηκε και δεν θα παει δικαστικα για να ζηταει οσα μας λειπουν
      το πιασες??????

      Διαγραφή
  22. 2 κ' 13 πές μας πόσο κόστισε σε ευρώ
    να σου πώ. πώς θα πληρωθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σημασία φίλε έχει ότι πήγε προφορικά όπως θα ακολουθήσουν κ άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σημασία φίλε είναι ότι πήρε ένα μεροκάματο και όχι να έχει έρθει αγγούρι 600 χιλιάρικα ευρώ και παραπάνω στο Δήμο για προφορικές εργασίες.
    Άμα κάποιοι θέλουν μεγάλη ζωή , εξωτερικα και μερσεντεδια να στρώσουν κώλο και να δουλέψουν να τα πάρουν με τον ιδρώτα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βρε μεγάλε των 6:10 μιλάς για αναθέσεις κοίτα πόσες αναθεσεις και σε ποιους εργολάβους έκανε ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ και μετά μουγκαααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο