Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Άμισθος σύμβουλος δημάρχου ορίστηκε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ στο Δήμο Ξηρομέρου

       Με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Ν. Πουρνάρας, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. ως άμισθος σύμβουλος προκειμένου να υποστηρίξει τον Δήμαρχο Ξηρομέρου:

          Ειδικότερα ο ανωτέρω σύμβουλος θα παρέχει αμισθί συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα μελετών και κατασκευών τεχνικών έργων, πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών, σχεδίων πόλεων και εφαρμογής αυτών, λιμανιών, αιγιαλού και παραλίας και για την ισχύουσα σχετική νομοθεσία, με σκοπό να συμβάλει με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία του στην υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου του Δημάρχου. 
      Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες προς το Δήμαρχο στα ανωτέρω θέματα και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, Υπουργεία και φορείς για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού. 
     Η παρούσα ισχύει μέχρι και 31.12.2023....



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ...


                                                                                                                                     Αστακός, 23.9.2019
Αριθ. Πρωτ.: 7805
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 2646360500
Fax: 2646042531
e-mail: info@dimosxiromerou.gr

ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΙΣΘΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΑΠΟΦΑΣΗ
106/2019

Ο Δήμαρχος.
Έχοντας υπ' όψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ. Α΄/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και ειδικότερα της παρ. 1θ αυτού.
2. Την ανάγκη για την επικουρία του Δημάρχου σε τεχνικά θέματα που άπτονται της ισχύουσας νομοθεσίας για την εκτέλεση δημοσίων έργων, της σύνταξης μελετών και της πολεοδομικής νομοθεσίας εν γένει.
3. Τη δυνατότητα αξιοποίησης των ειδικών γνώσεων, της πολύχρονης εμπειρίας και της εκούσιας εθελοντικής διάθεσης για προσφορά του ενεργού πολίτη κ. Γεώργιου Ν. Πουρνάρα, Πολιτικού Μηχανικού Ε.Μ.Π.
4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμο δεδομένου ότι ο άμισθος σύμβουλος θα εκτελέσει το έργο του χωρίς αποζημίωση.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Αναθέτει στον κ. ΓΕΩΡΓΙΟ Ν. ΠΟΥΡΝΑΡΑ καθήκοντα άμισθου συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου Ξηρομέρου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

         Ειδικότερα ο ανωτέρω σύμβουλος θα παρέχει αμισθί συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα μελετών και κατασκευών τεχνικών έργων, πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών, σχεδίων πόλεων και εφαρμογής αυτών, λιμανιών, αιγιαλού και παραλίας και για την ισχύουσα σχετική νομοθεσία, με σκοπό να συμβάλει με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία του στην υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου του Δημάρχου.
         Ο ανωτέρω θα ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες προς το Δήμαρχο στα ανωτέρω θέματα και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, Υπουργεία και φορείς για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.
        Η παρούσα ισχύει μέχρι και 31.12.2023 πλην της τροποποίησης της ή της ανάκλησης της χωρίς ο ορισθείς να δικαιούται αποζημίωση από την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών.
    Η παρούσα να κοινοποιηθεί στον οριζόμενο και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


30 σχόλια:


  1. Να η συναλλαγή η μια
    Είχε απόλυτο δίκιο ο κύριος Στάικος!!!
    Απόλυτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως μπορεί να μας πει ο κύριος Πουρνάρας ,από την επίσημη θέση του ,πόσοι από τους 50 % των νεφροπαθών του Αρχοντοχωριου από το πόσιμο νερό τους πέθαναν από τότε που έγραψε αυτή την βλακωδη κακοήθεια ;;;
    Άξιος ο άμισθος μισθός σου στην ωραία καρέκλα του Δήμου .!!!
    Ουστ ρεεεεεεεέ.!!!
    Θα μας πεις και άλλες τέτοιες μ@@@ες .!!!
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προεκλογικά γραμμάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι εσείς που δεν έχετε σταματήσει να κρίνετε τις επιλογές του Δημάρχου ενώ δεν υπηρετεί ούτε 2 μήνες ποτε θα σταματήσετε ;;
    Σταματήστε να λασπολογειτε και αποδείξτε όλα όσα λέτε!!
    Υ.Γ: Δεν είμαι ψηφοφόρος κανενός.Βλεπω μόνο το καλό του Ξηρομέρου.
    Όλοι εσείς που ψάχνετε ευκαιρία να κράξετε έχετε κουράσει!!
    Κάντε την δουλειά σας σωστά και αφήστε το λαπτοπ και τις ίντριγκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η βλακεία και η κακοήθεια κάποιων δεν έχει όρια .Άμισθος λέει η απόφαση.Ξεστραβωθείτε .Ειστε λίγοι και για αυτό πήρατε ότι σας έπρεπε .Μπράβο δημαρχάρα.εξαιρετική επιλογή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή συνεργασία .Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συμφωνω με τον γιατρο

    επρεπε να δανειστης τον κολια απο τον πρωην δημαρχο και τοτε μπορει να σου εδινε συγχαρητηρια

    προχωρα δημαρχε και ασε τους μαθουσαλες τις τοπικης μας πολιτικης να λυσομανανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πνεύμα εθελοντισμού .μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι γραμμάτιο εξοφλει ακριβώς ο δήμαρχος; Αφού λέει ότι ο κος Πουρναραςδεν θα πληρώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στάικος άμισθος θα είναι ο άνθρωπος ντροπή να λες τέτοιες αηδιες τόσα χρόνια μουγκα ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο κ. Πουρνάρας , υποθέτω ότι θα είχε δείξει , μιας και δεν εκτέθηκε για σύμβουλος , θα είχε δείξει λέω ενδιαφέρον και θα είχε συζητήσει με τον κ. Δήμαρχο ότι προτίθεται να προσφέρει οικειοθελώς και άνευ αμοιβής { μου θυμίζει την κ. Θάνου , άμισθη σύμβουλο του κ. Τσίπρα } τις επιστημονικές του εμπειρίες - ικανότητες και για τις οποίες δεν τις αμφισβητώ. Ερωτώ , τόοοοσα χρόνια γιατί ο κ. Πουρνάρας δεν έδειξε αυτή την ευαισθησία του αλτρουισμού του στις π. Κοινότητες ( του Αρχοντοχωρίου από την οποία κατάγεται , του Μύτικα που είναι κάτοικος και δημότης ) , του Δήμου Αλυζίας επί κ. Γαλούνη ( που κατηγορούσε ΠΑΝΤΑ ότι ο κ. Γαλούνης δεν του είχε δώσει ποτέ κανένα έργο οδοποιίας ) , επί κ. Τριποτσέρη ; επί κ. Σαμαρά στον ευρύτερο δήμο του Ξηρομέρου που είχε και μεγαλύτερη ακτίνα ( τρεις π. Καποδιστριακοί δήμοι ) και μετέπειτα επί κ. Γαλούνη . Είναι εύλογα ερωτήματα που δεν πείθουν σ΄αυτό που λέγεται άμισθος συνεργάτης . Επίσης ο άμισθος συνεργάτης δεν είδαμε στην απόφαση - που είναι απ τον νόμο δικαίωμα του κ. Δημάρχου - θα έχει ωράριο εργασίας ή π.χ 2-3 μέρες την εβδομάδα , γραφείο κλπ ; Δεν θα πω , ότι υπάρχει συναλλαγή κ. Πουρνάρα και κ. Δημάρχου , αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ , από έναν αριστερό , έτσι τουλάχιστον εγώ γνωρίζω τον κ. Πουρνάρα , δεν μπορώ επαναλαμβάνω να διανοηθώ αυτή την επιλεκτική του προσφορά σε σύγκριση με σήμερα και του χτες ( που αναφέρω παραπάνω ). Όταν παλιότερα μάλιστα στις Κοινότητες η προσφορά ενός Μηχανικού ή Δικηγόρου ή Οικονομολόγου ήταν αναγκαία όσο τίποτα άλλο.
    Ευχαριστώ
    Κ.ΚΟΝΤΑΞΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κονταξη(;)
      Για να συνεργαστείς με ένα πρόεδρο η δήμαρχο πρέπει να σε εμπνέει..
      Ο κ.Πουρναρας συμμετείχε ενεργά σ´αυτό το εγχείρημα από το ξεκίνημα.
      Συνεπώς τι ρωτάται;
      Ρωτήστε τον Πουρνάρα γιατί δεν ήταν με το Γαλούνη ,το Σαμάρα..
      Κι εκεί είναι η απάντηση στο ατυχές σχόλιο σας.
      Αν πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γράψετε γράψτε ένα ανέκδοτο., τουλάχιστον να γελάσουμε ..
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  13. ΚΑΤΗΦΟΡΑ

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΑΛΙΣΤΑ Κ ΚΟΝΤΑΞΗ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΤΙ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥΡΝΑΡΑ???
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΜΙΣΘΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ [ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΜΙΣΘΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ]
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ???
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ???
    Α ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ??? ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΓΕΛΩΤΑ.

    ΓΡΑΠΤΩΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΘΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλα λέει η θειά μου , άλλα ακούν ταυτιά μου !!! διάβασε καλύτερα τι αναφέρω και μετα πες ό,τι θες !!! 40 χρόνια έχει , και μάλιστα εξαίρετη επαγγελματική δράση ο κ. Πουρνάρας . Τόσα χρόνια δεν είχε τη διάθεση της αμισθί αλληλεγγύης και προσφοράς ; που οι αριστεροί μάλιστα επαίρονται και για το ηθικό πλεονέκτημα ! Αν αυτο το καταλαβαίνεις καλώς , αν όχι ; δεν πειράζει. Να είσαι καλά . Εγώ ως απλός πολίτης θέλω εθελοντισμό και προσφορά στον τόπο μου δίχως διακρίσεις . Τι δεν καταλαβαίνεις ;

      Διαγραφή
  15. χα χα χα

    για ολους τους αφανησ αργομισθους που ταιζονταν τοσα χρονια απο τον δημο δεν ειχατε ακουσει τιποτα πουλακια μου;;; δεν τα ξερετε τα ονοματα;;;;

    τσινισατε με τους πραγματικα εθελοντες που εχουν και υψηλα προσοντα και με αισθημα προσφορας.

    χα χα χα εκτεθειτε κι αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άμισθος ο πουρναρας;αριστερός ο πουρναρας;τι λέτε ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΜΙΣΘΟΣ ΦΙΛΕ
      ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ
      ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
      Η ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
      ΨΑΧΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
      ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

      Διαγραφή
  17. αν σκεφτείς οτι ο τριανταφυλλακης επιλεγει ως συνεργατες μηχανικους, αρχιτεκτονες κλπ, και ο γαλουνης τον κολλια καταλαβαινεις την διαφορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. σε μια κοινωνια , οταν υπαρχει εστω και ενας , που αντι να συγχαρει καποιον που εχει την δουλεια του και δεχεται να προσφερει τις γνωσεις του και την εμπειρια του αμισθι για τα κοινα και εκστομιζει τοση τοξικοτητα και κακια , τοτε η κοινωνια ειναι πολυ αρρωστη
    αν αυτος ο ενας ειναι και εκλεγμενος και φερει και το τιτλο του τεως δημαρχου , τοτε η κατασταση ειναι για λυπηση
    ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι π.χ επί κοινοτάρχη Πάνου Παπαδόπουλου στον Μύτικα δεν προσέφερε ανιδιοτελώς τις γνώσεις του ; επί δημάρχου Τακη Τριποτσέρη γιατί δεν προσέφερε τις γνώσεις του ; Καταλαβες αγαπητε μου τι λέμε ; Οτι ο κ. Πουρνάρας προσφέρει εκει που πολιτικά αρέσκεται και θέλει και αυτό κρίνουμε και όχι την προσωπικλιτητα του κ. Πουρνάρα ή τις επαγγελματικές γνώσεις του . Κι άσε να ξέρουμε τα πράγματα καλύτερα εμείς εδώ στον Μύτικα απο εσένα. Αν τόσα χρόνια προσέφερε ανιδιοτελώς στα δημοτικά ο Μύτικας θα ήταν καλύτερος . Πόσο πιο λιανά να σου τα πούμε ;

      Διαγραφή
    2. Αν ο Πουρνάρας σου κάθεται βαρύς είναι πρόβλημα δικό σου,όχι της κοινωνίας.

      Διαγραφή
    3. αν καταλαβατε αυτό μεγια σας και χαρά σας. Ο κ. Πουρνάρας κρίνεται πολιτικά κι όχι προσωπικά. Γιατί 40 χρόνια δεν προσέφερε ανιδιοτελώς στους κοινοτάρχες του Μύτικα ; Πιθανόν να προσέφερε κι το αγνοούμαι. Εσυ καταλαβαίνεις άλλα και διακατέχεσαι και απο θρασύτητα και εμπάθεια , τουλάχιστον απ τα γραφτα σου αυτα δείχνεις. Πουθενά μα πουθενά δεν αμφισβήτησα την επιστημονική κατάρτηση και εμπειρία του κ. Πουρνάρα. Ερωτηση κάνουμε ( κάνουμε καλά διαβαζετε , κάνουμε ) , γιατι τοσα χρόνια δεν προσέφερε . Και φυσικά αρμόδιος να απσντήσει ειναι ο ίδιος κι όχι εσείς .

      Διαγραφή
  19. Είδαμε και τα σαινια που είχε ειδικούς ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ.....ντροπή να γράφετε αηδιες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κανιβαλίζουν σε οτιδήποτε τους χαλάει τη σούπα της μιζέριας των τελευταίων 30 ετών.
    Έχουν θράσος να κρίνουν το κάθε βήμα της νέας δημοτικής αρχής. Ο δήμος καίει κάρβουνο όταν άλλοι δήμοι έκαναν πράξη την ανακύκλωση, τα έξυπνα σπίτια,την ενεργειακή κάλυψη του τόπου τους...και άλλα πολλά!Ο Δήμαρχος θα στηριχτεί σε πολλούς πραγματικούς εθελοντές ,η κοινωνία πρέπει να συνηθίσει στον εθελοντισμό και να γίνει ενεργή και χρήσιμη.
    Πρόταση: Μια ανοιχτή συζήτηση με πρωτοβουλία όσων κυβέρνησαν τον Δήμο και εκεί να τοποθετηθούμε όλοι όσοι κοπτόμαστε για το Δήμο.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς,δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
    ΥΓ. ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΟΣΟ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ΗΤΑΝ,ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ,ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΤΙΚΟ. ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η μαγκιά στον κ. Δήμαρχο είναι να αξιοποιήσει κι άλλους που έχουν προσόντα κι ας μην τον ψήφισαν κι όχι τους φίλα προσκείμενους στον συνδυασμό του. Κρατήστε το αυτό. Είναι θέμα χρόνου και όλα τα τα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο