Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Αιτωλοακαρνανία: Δυσάρεστη πρωτιά σε περιστατικά μέθης!


Τρόμο προκαλούν τα στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας

Τρομακτικά είναι τα συνολικά στοιχεία που δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου του έτους 2019, για την Αιτωλοακαρνανία......

Ενδεικτικά, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 265 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 5.345 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 232 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 99 στην Αιτωλοακαρνανία! Το 40% δηλαδή των παραβάσεων σε όλη την Περιφέρεια καταγράφηκε στην περιοχή μας, με μέσο όρο 3,3 περιστατικά μέθης ανά ημέρα!
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η «Σ» 62 περιπτώσεις μέθης καταγράφηκαν στις περιοχές ευθύνης της Α.Δ. Ακαρνανίας (έδρα Αγρίνιο) και 37 στις περιοχές της Α.Δ. Αιτωλίας (έδρα Μεσολόγγι).
Πρόκειται για άκρως ανησυχητικά στοιχεία τα οποία αφενός δείχνουν την έλλειψη οδικής παιδείας στην κοινωνία μας από τους οδηγούς και αφετέρου τους σοβαρούς κινδύνους για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.
Εξάλλου, νωπές παραμένουν οι μνήμες, από την πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία στις Καμάρες Αιγίου, όταν 28χρονος μεθυσμένος οδηγός «θέρισε» γιαγιά και εγγόνι εγκαταλείποντας μάλιστα το σημείο, ενώ προ ημερών στην Πάλαιρο, οδηγός φορτηγού, τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή, ευρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης.
Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί με τους Τροχονόμους να δείχνουν μηδενική ανοχή στους παραβάτες για περιστατικά μέθης.
Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα «Συνείδηση»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο