Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ με παραλήπτη τον κ. ΒΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τα Οικονομικά και Διοικητικά του Δήμου!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ με παραλήπτη τον κ. ΒΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τα Οικονομικά και Διοικητικά του Δήμου!
Νομιμότητα -Διαφάνεια- Συμμετοχή -ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

21-09-2019   
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ με παραλήπτη τον Αναπληρωτή Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα τα Οικονομικά και Διοικητικά του Δήμου, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Βίτσα  Δημήτριο.
Νομιμότητα -Διαφάνεια- Συμμετοχή-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

       Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλείστε να φέρετε εις πέρας.
      Είναι εύκολο να συμπεραίνει ο κάθε Δημότης το βαρύ έργο που οικιοθελώς αναλάβατε, βεβαίως μετά από απόφαση του Δημάρχου.
         Η Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ είναι ορθώς συνταγματικά κατοχυρωμένη. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ανομία. Η τήρηση των νόμων είναι βασική υποχρέωση κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο της κάθε μορφής εξουσίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
         Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι ύψιστη πολιτική πράξη, την οποία καθορίζουν νόμοι, ερμηνευτικές εγκύκλιοι, κώδικες νομικοί. Ουδείς είναι υπεράνω των νόμων. 
           Αναλάβατε κ. Βίτσα τα καθήκοντα σας σε μία χρονική περίοδο, στην οποία ετοιμάζετε ο απολογισμός του οικονομικού έτους 2018 σε ολόκληρο το Δήμο και προετοιμάζετε ο προϋπολογισμός του 2019 από τις υπηρεσίες του Δήμου. Την πολιτική και διοικητική ευθύνη την έχετε εσείς..............

  
          Σύμφωνα όμως με τη κείμενη νομοθεσία έπρεπε να είχε προηγηθεί ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής διαδικασία γνωστή ως λογοδοσία του Δημάρχου (άρθρο 217 του κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων). Αυτή η ειδική ανοιχτή διαδικασία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ τα τελευταία πέντε χρόνια.  
      -Γνωρίζετε κ. Βίτσα ότι η καταληκτική ημερομηνία ψήφισης του προϋπολογισμού κάθε επόμενου έτους είναι η 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου. Τούτο τη προηγούμενη πενταετία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ σχεδόν ΠΟΤΕ. 
     -Είστε υποχρεωμένος κ. Βίτσα  να προωθείτε τη λαϊκή συμμετοχή στις υποθέσεις των δημοτών. Είστε υποχρεωμένος να ενθαρρύνετε και να προωθείτε κάθε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και τη καταπολέμηση της διαφθοράς όπου, όποτε και αν εκδηλώνεται. 
     -Είστε υποχρεωμένος να προασπίζετε τη Δημοτική Περιουσία και να μπει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Τούτη η αναλυτική συζήτηση τη προηγούμενη πενταετία δεν έγινε ποτέ.
       -Είστε υποχρεωμένος ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου να λειτουργεί προς όφελος των Δημοτών με αρχή την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δεν μπορεί κάποιοι να χρωστάνε υπέρογκα ποσά και ο Δήμος να συνεχίσει να τους παρέχει υπηρεσίες.
      -Είστε υποχρεωμένος να διασφαλίζεται τη πληροφόρηση των δημοτών σε ζητήματα που τους αφορούν και δεν έχετε δικαίωμα να απαντάτε σε αιτήσεις για χορήγηση εγγράφων ή πρακτικών ότι η αίτηση σας τυγχάνει απορριπτέα.
    Τούτο υπέστη προσωπικώς κατά επανάληψη τη προηγούμενη πενταετία. Γιατί δεν απαντούσαν και δεν απαντούν σε πολλά αιτήματα μου;  

      Στο άρθρο 69 του νόμου για το Καλλικράτη στη παράγραφο 3 αναφέρεται:
      Το δημοτικό Συμβούλιο δια του προέδρου του, δύναται να καλεί στη συνεδρίαση δημοτικούς υπαλλήλους ή ιδιώτες για να του δώσουν πληροφορίες σχετικές με τα θέματα που συζητούνται. Επιδιώκει και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των Δημοτών. Δεν λέει, όπως λάθος παρερμηνεύτηκε, δύναται ο Πρόεδρος να δίνει το λόγο στους Δημότες όταν αυτός θέλει.
       Το να μην δίνετε ο λόγος στους ενεργούς πολίτες και πολύ περισσότερο να τους αφαιρείτε ο λόγος,  είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ πολιτικά απαράδεκτα στο βάθρο της Δημοκρατίας που οφείλει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

  -Είστε υποχρεωμένος να μην επιτρέπετε τη συμμετοχή και ψηφοφορία σε θέμα, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ή ακόμη και του ίδιου του Δημάρχου εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του μέχρι το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας  έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον.

Κλείνοντας την επιστολή απευθύνομαι κ. Βίτσα στο Επίτροπο πρωτίστως και δευτερευόντως στον αιρετό:
           Η κείμενη νομοθεσία ορίζει ότι οι απευθείας αναθέσεις επιτρέπονται σε άμεσες και επιτακτικές ανάγκες, καθορίζοντας ως οροφή ανά έργο, ανά προμήθεια και ανά Δημοτική Ενότητα το ποσό 24.800 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, ΕΤΗΣΙΩΣ.

Έχω στοιχεία κ. Βίτσα που αποδεικνύουν τα παρακάτω:
1)-Έγινε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με τις απευθείας αναθέσεις
2)-Έγινε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
3)-Ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου δεν λειτούργησε ποτέ επαρκώς 
4)-Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που χρήζουν ελέγχου σε πολλά επίπεδα.

       Το που θα με βρείτε το γνωρίζετε. ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΟΥ τα ΖΗΤΗΣΕΤΕ επισήμως; Δημόσια δεσμεύομαι να ανταποκριθώ στο κάλεσμα σας. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......


22 σχόλια:

  1. Eίναι ολοφάνερο ότι ο Κώστας πριν στείλει αυτή την επιστολή πήγε στον εισαγγελέα. Τώρα θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο γράφεις τόσο ανεβάζουν τα ποσοστά τους στις εκλογές, δεν το καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρετίσματα στο γραμματέα και στη Μπούχαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα θα δουν μερικοί και μερικές ποιος είναι ο γραφικός, ο αποτυχημένος, ο τρελός του χωριού. Κακά ξεμπερδέματα θα έχετε. Όνειρα γλυκά και κακούς εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αργά ή γρήγορα εισαγγελείς και οικονομικοί επιθεωρητές ( όχι οι ορκωτοί λογιστές που επιλέγονται και πληρώνονται από το Δήμο) θα περάσουν τη πόρτα του Δήμου. Και για μεν τους αιρετούς δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Θα κοιμηθούν όπως έστρωσαν. Μερικοί υπάλληλοι ……………...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρχονται οστρογάρμπια βροχερά και θυελλώδεις παγεροί βοριάδες. Η θάλασσα θα φθάσει μέχρι την αγροτική. Ο σώζων ευατόν σωθήτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑΚΗΣ ΒΙΤΣΑΣ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΡΕΙΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!! ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ.ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΣΕ Ο ΚΑΡΥ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    Ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΥ
    ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΩΖΟΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό! Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς. Ζήτω η μάσα και οι ψηφοφόροι του Ανδρίκου!Ζήτωωωωωωω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι γραφεις κυρ Τριαντακωνσταντή μου; φωνη βοωντος εν τη ερημω. οι βονιτσανοι θελουν καρυ 60 χρονια μεχρι να βγαλει το αυγό μαλλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Κώστα ο κολλητό σας Κ βίτσας δεν ανέλαβε τίποτα οικειοθελώς ότι έχει αναλάβει το είχε απαιτήσει προεκλογικά με εκβιασμούς απέναντι στο δήμαρχο και εσείς το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά γιατί και εσείς ήσασταν ένα μέρος του σχεδίου ξέρουμε πολύ καλά τι εστί βίτσας από το 98 στην αντιπολίτευση άσπρισαν τα μαλλιά του καί για να καταφέρει να διοικήσει έκανε συμφωνίες με τους πάντες ήξερε ότι δεν θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά με οποιοδήποτε κόστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΟΥΓΚΑ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΝ ΡΩΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τριαντακωσταντη είσαι και εσύ στο κόλπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Τριαντακωνσταντής ειναι στα σχέδια του Βίτσα . Τον δάσκαλο θα τον χρησιμοποιήσει οσο θα τον χρειάζεται . Δεν ξέρει όμως ο Βίτσας πως μεσα στον Αποστολάκη υπάρχει μιά δυνατή παρέα που ελέγχει σε ενα μεγάλο ποσοστό τον Δήμο και που δύσκολα θα χάσει τον έλεγχο . Φυσικα ο σύνδεσμος αυτος ειναι οι πιστοί στον σημερινο Δήμαρχο που ο καθένας εχει τρεις με τέσσερις έμπιστους συμβούλους και προέδρους. Ολοι αυτοί απο την στιγμή που ο Αποστολακης αποχωρήσει θα βγουν μπροστά και με ενα αρχηγό που θα επιλέξει το υψηλό κονκλάβιο θα προχωρήσουν την επόμενη μέρα. Αρα ο Βίτσας με μονο σύμμαχο τον δάσκαλο και τον Σωζο που λέει οτι θα ειναι ο επόμενος υποψηφιος δήμαρχος το μονο που μπορούν να κάνουν ειναι να ακολουθήσουν την ομαδα . Μονο ετσι ο Βίτσας θα διατηρηθεί στον αντιδημαρχικο θωκο . Ενα απο τα όπλα της προπαγάνδας του λοιπόν θα ειναι και ο δάσκαλος . Ο Κώστας Τριαντακωνσταντης . Κρατήστε το σχολιο και να με θυμηθείτε σε 3,5 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. {Η φαντασία σου τα φταίει που σε έπλασε όπως ήθελε αυτή}
      που λέει και το τραγούδι του Νταλάρα

      Διαγραφή
  14. Όπως ακριβώς τα λες : Ο Πρόεδρος του ΔΣ δύναται να καλεί ( ο ίδιος) και να δίνει το λόγο (ο ίδιος) σε δημότες. Όχι να δίνει το λόγο σε κάθε δημότη που το ζητάει. Δεν θα τελείωνε ποτέ η συνεδρίαση , προκειμένου ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του, που δεν κοστίζουν τίποτε παρά μόνο δημοσιότητα. Είναι απλό και ελπιζω να το κατάλαβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕΡΟΣ Α

    Άρχισαν οι ανώνυμες μεν, ολοφάνερες από που και ποιους προέρχονται δε ,

    αθλιότητες από άθλιους αυθεντικούς υβριστές και συκοφάντες μου.

    Για να το τελειώνουμε μία και καλή.

    Ο Κώστας Τριαντακωνσταντής του Θωμά και της Αθηνάς , Μαθηματικός έχει κάνει τις επιλογές του.

    1) Στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας ΔΕΝ πρόκειται να είμαι Ποτέ υποψήφιος ΔΙΑ ΒΙΟΥ.

    2) Θα είμαι ενεργός πολίτης ΔΙΑ ΒΙΟΥ. Σας ενοχλεί; Δεν με απασχολεί.

    3) θα αρθρογραφώ σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και εφημερίδες.Σας ενοχλεί; Δεν με απασχολεί.


    4) Αρχίζει το Νοέμβριο το γράψιμο του δεύτερου τόμου του βιβλίου μου.Σας ενοχλεί; Δεν με απασχολεί.


    Επιτέλους κατανοήστε ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ΜΕ ΦΙΜΩΣΕΤΕ.

    Αν έχετε πολιτικό θάρρος και Πολιτικό ανάστημα ΓΡΑΨΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.

    Διαφορετικά είστε πολιτικά ρετάλια.


    ΜΕΡΟΣ Β
    Για σας 6:49 μμ σας συνιστώ να μάθετε την ελληνική γλώσσα και μετά να σχολιάζετε. Μέχρι τότε θα χρειαστείτε πολύ χρόνο. Δυστυχώς δεν γνωρίζετε Ελληνικά.

    Ο νόμος λέει ότι οι αιρετοί ενθαρρύνουν τους Δημότες να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ και των επιτροπών.

    Κατά συνέπεια το να μιλούν, όταν επιθυμούν είναι δικαίωμα τους.

    Ο αιρετός ακούει, διαβουλεύεται, σκέφτεται, αποφασίζει, προχωρά σε δράσεις, φυσικά αξιολογείται και κρίνεται .

    Δεν είναι ο Δήμος τσιφλίκι ούτε κληρονομιά του αιρετού.

    Επί τέλους κατανοήστε το.

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο επόμενος δήμαρχος είναι ο σολδατος αυτόν θα στηρίξει ο Αποστολάκης βόδια Ε βοδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. To Kώστα δεν μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε στα άρθρα του και στα ίσα. Για αυτό γράφετε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Άκου ο Κώστας στην υπηρεσία του Σώζου και του Βίτσα; Πρέπει να ντρέπεστε, αφού γράφετε αυτές τις κουταμάρες. Θα σας χορέψει στο ταψί. Κάντε υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 12:40 Μ. άσε τις μπαρουφες συριζακι που το παίζεις και ότι είσαι με τον Αποστολάκη. Σε ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ενα ακομα γιουσουφακι αποκτησε ο καρυ...τακης βιτσας μια απο τα ιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κε Τριαντακωσταντή , θα αποφύγω τον σχολιασμό των δεικτικών σας σχολίων για το επίπεδο των ελληνικών μου. Σας ενημερώνω ότι αρμοδιότεροι εσού καθηγητές με βαθμολογούσαν με πολλή καλή βαθμολογία. Κατανοώ τη προσπάθειά σας και σας συμπαραστέκομαι . Κατανοώ επίσης την άρνησή σας να είστε υποψήφιος δημ. Σύμβουλος. Εάν ποτέ εκλεγείτε , θα επωμισθείτε και τις σοβαρότατες ευθύνες του αξιώματος και των λόγων σας. Ενώ τώρα παραμένετε απλός σχολιαστής των πάντων . Αυτό το ρόλο επιλέξατε. Καλή σας επιτυχία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο