Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκέντρωση στη μνήμη του Μήτσου Βλάχου από την ΟΑΣ - Κυριακή 6 Οκτωβρίου

         Κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους αγρότες να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στη συγκέντρωση για τη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 10.30 π.μ. στο χώρο του μνημείου, στο χωριό Κυψέλη, απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

      Ο Μ. Βλάχος δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής σε συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών το 1962 στο χωριό Κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας........



      Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ, που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας. Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο. Είναι ανάγκη η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.
     Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της Ενέργειας ανοίγει το δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας.
Το αίσχος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό αντιλαϊκό κανονισμό του, που επιτακτικά το αγροτικό κίνημα ζητάει την αλλαγή του όχι μόνο δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση, αλλά επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και είσοδο εταιρειών που σημαίνει αύξηση των ασφαλίστρων και μικρότερες αποζημιώσεις. Στην κτηνοτροφία, μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των "ελληνοποιήσεων" σε γάλα και κρέας.
        Για όλα τα παραπάνω η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί όλους τους αγρότες της περιοχής σε αγώνα κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό. Να βάλουμε φρένο στην ποινικοποίηση των αγώνων μας ,και συνολικότερα του κινήματος που αυτές τις μέρες δίνει την δική του μάχη απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά και έτσι πρέπει να είναι και οι αγώνες μας γι αυτό και καλούμε την Τετάρτη στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στην Πλατεία Δημοκρατίας και ώρα 10.30 το πρωϊ. Δεν θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας.


1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΩ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ
    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΣΘΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΒΛΑΧΟ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ Τ5ΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο