Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ τον απολογισμό και ισολογισμό του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για το οικονομικό έτος 2018. Ήρθε η ώρα της ΕΥΘΥΝΗΣ!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Γράφει ο: Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός

27-09-2019 
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ  
     -Δημοτικοί Σύμβουλοι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ τον απολογισμό και ισολογισμό του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για το οικονομικό έτος 2018. 
         -Είναι η ύψιστη πολιτική πράξη ευθύνης, που έχετε υποχρέωση να κάνατε απέναντι στον εαυτόν σας και στους Δημότες.

Αγαπητοί  Αναγνώστες
        Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 μμ συνέρχεται  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης "Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για το οικονομικό έτος 2018" με εισηγητή το κ. Βίτσα Δημήτριο. 
          Να τονιστεί ότι ο κ. Βίτσας το 2018 ΔΕΝ ήταν Δημοτικός Σύμβουλος. Ήταν όμως Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα) με έδρα το Μεσολόγγι. Κατά συνέπεια μέρος των Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής έχει υπογράψει και πληρώθηκαν. Μέρος χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής δεν υπέγραψε (ως υπηρεσία εννοώ).
      Κατά συνέπεια αυτά αυτόματα οδηγούνται στο κατασταλτικό έλεγχο με ότι αυτό συνεπάγεται. Έχει τη πολιτική και όχι σημασία του αυτό και ΔΕΝ το θίγω τυχαία. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ............



          Σας ερωτώ ευθέως Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, σας ερωτώ ευθέως κ. Βίτσα, Αναπληρωτή Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε Οικονομικών και εισηγητή του θέματος του απολογισμού, σας ερωτώ ευθέως κ. Αδάμη Προϊστάμενε της Οικονομικής Υπηρεσίας:
1)-Υπάρχουν ναι ή όχι ΧΕΠ τα οποία πληρώθηκαν κατόπιν δικαστικών αποφάσεων μέσα στο 2018;  
2)-Yπάρχουν ναι ή όχι ΧΕΠ τα οποία πληρώθηκαν μέσα στο 2018 και αφορούν τόκους υπερημερίας και δικαστικά έξοδα;
3)-Eίστε αποφασισμένοι να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο αναλυτικά για λόγους μη υπογραφής, για ποσά, τι αφορούν οι τόκοι υπερημερίας και σε ποιες χρονικές περιόδους αναφέρονται;

        Kυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη σε όλα τα επίπεδα  σας πληροφορώ, ότι υπάρχουν τα ΧΕΠ που ανάφερα παραπάνω.  Αν κάποιος έχει το πολιτικό ανάστημα ας το  διαψεύσει.  
      Θα ζητήσω το λόγο να σας ενημερώσω μέσα στο ΔΣ. Δεν ξέρω αν θα μου δοθεί.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τη συνοπτική οικονομική κατάσταση του προϋπολογισμού Εσόδων- Εξόδων του Δήμου μας του Οικονομικού Έτους 2018:     




          Η κείμενη νομοθεσία ορίζει ότι οι απευθείας αναθέσεις επιτρέπονται σε άμεσες και επιτακτικές ανάγκες, καθορίζοντας ως οροφή ανά έργο, ανά προμήθεια και ανά Δημοτική Ενότητα το ποσό 24.800 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, ΕΤΗΣΙΩΣ.

       Σας ερωτώ ευθέως Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, σας ερωτώ ευθέως κ. Βίτσα, Αναπληρωτή Δήμαρχε, Αντιδήμαρχε Οικονομικών και εισηγητή του θέματος του απολογισμού, σας ερωτώ ευθέως κ. Αδάμη Προϊστάμενε της Οικονομικής Υπηρεσίας το παραπάνω εφαρμόστηκε στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2018;
    -Eνημερώστε τους Δημότες και τους Δημοτικούς Συμβούλους. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
-Το Β΄μέρος του άρθρου θα δημοσιευτεί τη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019.

30 σχόλια:

  1. ΌΧΗ ψήφισαν και στη δήμο Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα όλο ΌΧΙ είναι οι Εισηγήσεις σου.
    Πες και κανα ΝΑΙ. μας ζάλισες με τα ΌΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΚΙ Ο ΒΙΤΣΑΣ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλλίτερα ειναι η κάθε εισήγηση μα είναι κοστολογημένη
      να ξέρουμε κι εμείς πόσο προυπολογίζεται το κάθε εργο
      παράδειγμα :
      1. έργο = 1000 ευρώ
      2. έργο = 1.100 ευρώ
      3. έργο = 1.200 ευρώ κ.ο.κ.

      Διαγραφή
    2. 4.Σύνολο = 3.300 ευρώ
      καπως έτσι δηλαδή να ειναι αυτή η Εισήγηση για τα έργα τα μικρά

      Διαγραφή
  4. Tάκη μην γίνεις το πλυντήριο των παρανομιών τους. Τη Δευτέρα παίζεις το πολιτικό σου μέλλον. Διάλεξε με το νόμο ή τη παρανομία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καρχαρίας δεν βλέπει την ώρα να διαχειριστεί τα 250.000 ευρώ. Μιλάμε για μεγάλα γλέντια. Τα Διαβατά ξέρει τι είναι και που είναι; Aς ρωτήσει το Παπαγεωργόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΧΙ ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ανέτρεψε τη σχέση που ήταν :
      Έξοδα περισσότερα από τα Έσοδα
      ΚΑΙ έγινε Έσοδα περισσότερα από τα Έξοδα
      δηλαδή, πέτυχε αδιαμφισβήτητα, πλεόνασμα ο ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    2. Πάλι εσυ; Καλά, προσπαθείς ακομη να μας πεισεις οτι το κομμα που με τα ψεμματα πηρε την εξουσια και με τα ψεμματα εφυγε, οτι εκανε αυτα που υποσχέθηκε; Είπαμε συντροφε....επανέλαβε σε παρακαλώ τι ειπε ο Τσίπρας οτι είχατε...ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...αντε μην σε βαλω να γραψεις 100 φορες στο τετραδιο μπας και το καταλαβεις

      Διαγραφή
    3. 6:05 μ.μ.
      κανένας δεν έχει πλήρη επίγνωση -ως αντιπολιτευση- το τι θα βρει όταν γίνει κυβέρνηση.
      υπό αυτήν την έννοια όλοι είμαστε αντικειμενικά
      σε κάποιο βαθμό ας το πούμε έτσι, αυταπάτης ή αντικειμενικής πλάνης.
      ΚΑΙ δεν είναι υποτιμητικό και για κανέναν πολίτη η πολιτικό αυτό.
      Ο Τσίπρας ήταν Ειλικρινής όταν προφανώς είπε αυτό.

      Διαγραφή
    4. δηλαδή Φίλε τις θέλεις εσύ να λεώ.
      Η αληθεια ειναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε στην Οικονομία πλεονάσματα

      Διαγραφή
    5. Προς 11.15
      Κάμε μου τη χάρη και διάβασε κατι αλλο περα απο Αυγή...χαχαχαχα εκτος πραγματικότητας εισαι φίλε' όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι. Στα έχω πει τόσες πολλές φορές και πραγματικά εισαι ανεπείδεκτος μαθήσεως γιατί η αριστερη προπαγανδα και ιδεοληψια του Συριζα' σε συνδυασμο με μπολικο Τσιπροσανο έχει φρακάρει λίγο το σύστημα. Δεν πειράζει, όπως πολλοί άλλοι "μετανοούντες" και εξαπατημένοι ψηφοφόροι, κάποια στιγμή θα δεις την αλήθεια..την κανονική όμως, όχι του Τσίπρα

      Διαγραφή
    6. 11.15
      Ο Τσακαλώτος λεει "δεν φοβάμαι την Πασοκοποίηση"....χαχαχαχαχα έτσι για να μην ξεχνιόμαστε οτι ο πραγματικός Συριζα ειναι 4% και το υπόλοιπο μετακινούμενοι πρωην ΠΑΣΟΚΟΙ...καλά κρασιά σύντροφεεεεεεεεε

      Διαγραφή
    7. Εις 12:31 μ.μ.
      Όλοι μας έχουμε την δυνατότητα για μια πρώτη και εύκολη ενημέρωση
      να διαβάζουμε όλους τους κυριότερους τίτλους όλων των εφημερίδων
      και μετά ο καθένας μας ως αναγνώστες επιλέγει τα θέματα που θέλει να διαβάσει, ελευθεροτυπία είχαμε και έχουμε.





      Διαγραφή
    8. Α ναι ξέχασα οτι ριχνεις και μια ματια στην εφημεριδα του Βαξεβάνη' ακούς και λίγο ΕΡΤ, επί Συριζα, οπότε ναι, μαζί με λίγο Αυγή, έχεις πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση..νομίζω οι πολίτες της Βόρειας Κορέας είχαν πιο αντικειμενική ενημέρωση. Σταματάω εδώ την κουβέντα γιατι όπως λέει η παροιμία, "στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα"

      Διαγραφή
  8. Τακη Βιτσα και τοφαλε δεν βλεπετε τον φραχτη απεναντι απο τα παλια σφαγεια μες το ρεμα με μαντρα ουτε ο πεθερος σου τοφαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Eπεσε πολύ φαγοπότι. Πολλοί έφαγαν πολλά. Η τιμωρία πρέπει να είναι βαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mε το δημόσιο χρήμα πολλοί πλούτισαν, άλλοι ζουν άνετα, άλλοι ζούν αποκλειστικά από το Δήμο. Με το δημόσιο χρήμα έκαναν ευθέως συναλλαγές, οι οποίες καθόρισαν και το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν μπορεί, είναι αφύσικο τόσο χρήμα να πηγαίνει σε συντηρήσεις. Ένα μέρος από τα χρήματα καταλήγουν σε κατάλληλες και γνωστές τσέπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΦΘΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑ. ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΣΥΧΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΣ ΓΡΑΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχουν θέματα που δεν χρήζουν παρέμβασης
    Ο χρόνος είναι αυτός που τα λύνει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κουράγιο άλλά τέσσερα (4) χρονάκια με τον Κάρυ Υπερδήμαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Oι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρέπει να ψηφίσουν όλοι όχι στον απολογισμό του 2018. Να πουν στο Δήμαρχο και στη Δημοτική του ομάδα μέχρι εδώ και μη παρέκει. Διαφορετικά η αλαζονεία του Δημάρχου και των λοιπών της πλειοψηφίας δεν θα έχει όρια. Το δε φαγοπότι θα συνεχιστεί εντονότερα και με ακόμη μεγαλύτερη προκλητικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περίμενε 11,47 πμ και θα δεις που θα βρίσκετε πολύ σύντομα. Σιμά κοντά είναι τα Γιάννενα. Χαιρετίσματα στη Μπούχαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε ωξαποδω ζώα ΤΡΩΓΕΣΤΕ αν δείτε καποια εξελιξη στον τόπο σας. Να πάτε στο βουνό μακριά από τον πολιτισμο να έχετε και κεριά για φως τη νύχτα και να ζείτε όπως πριν 100 χρόνια να ΤΡΩΓΕΣΤΕ και μεταξύ σας για μια ετοιμοθάνατη κατσικα. Καταραμένοι όπως είπε και ο Κοσμας ο Αιτωλός. Αυτοί είστε παλιάνθρωποι σκαταδες λαμογια και προκοπή δε θα δείτε ποτέ δε σας αφήνει το μίσος σας. Προτεργατης ο δάσκαλος που λόγω της ιδιαιτερότητας του τον εκμεταλευεστε και βγάζετε όλο το μίσος σας μέσω αυτού. Τόσα ζώα ούτε στον αμαζονιο δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΞΈΡΕΙΣ ΌΤΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΊ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΝ
      τον φίλο μου τον Κώστα Τριαντακωνσταντή στο τέλος θα αράξει στην Πογωνιά και θα είναι γαλήνιος και ωραίος ο Κώστας μας και δέν θα ασχολείται πλέον με "δαύτους" εκεί στο δήμο.
      Οπότε ας τον αφήσουμε τώρα προς το παρον να γράφει, να γράφει
      να γράφει, ότι ελεύθερα και σωστά θέλει να γράφει.

      Διαγραφή
  18. 8:33 είσαιλαμογιο,και,πολυ,υπουλο,ανθρωπακι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο