Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: Περιβαλλοντικές παραβάσεις στο βιολογικό καθαρισμό ΠΑΛΑΙΡΟΥ - Πλήρης δικαίωση του αγώνα του Κώστα Τριαντακωνσταντή!

  -Κόλαφος το νέο έγγραφο απο τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, οι οποίοι καταγράφουν Περιβαλλοντικές παραβάσεις στο βιολογικό καθαρισμό ΠΑΛΑΙΡΟΥ. Οι διαπιστώσεις που έγιναν στο σχετικό έλεγχο από αρμόδιο κλιμάκιο του Τμήματος Περιβάλλοντος είναι πραγματικά αποκαλυπτικές. Στο σχετικό έγγραφο που έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα  αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:....

      -Κατόπιν των ανωτέρω, είναι φανερές οι πολιτικές ευθύνες της πρώην και της νυν Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο έργο.  Αποτελεί το τελευταίο έγγραφο κόλαφο για τη πολιτική που ακολούθησαν. Για τους δικούς τους λόγους ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. 
      -Η εξέλιξη αποτελεί πλήρη δικαίωση του ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ, ο οποίος με συμμάχους το νόμο, το θάρρος και την πίστη μου στην αλήθεια και μόνο, δεν φοβήθηκε ποτέ κανέναν και αγωνίζεται διεκδικώντας το δίκιο των δημοτών νόμιμα και με αξιοπρέπεια.
***********
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.
     Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

       Πολλά άρθρα έχετε διαβάσει με θέμα τη μη τήρηση των Περιβαλλοντικών όρων που ορίζουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) του έργου Βιολογικός Καθαρισμός και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφοράς λυμάτων Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς.
Σήμερα είμαι ιδιαίτερα περήφανος και δικαιωμένος.  
          Ταυτόχρονα είμαι ανήσυχος για τη πολιτική ανεπάρκεια του Δημάρχου κ. Αποστολάκη, των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας και των Προέδρων Παλαίρου και Πογωνιάς........



      Την 08 Μαρτίου 2013 ο πρώην αποτυχημένος Δήμαρχος εκδίδει τη βεβαίωση για την Ανανέωση (παράταση ισχύος) Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών ¨όρων για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου, ΔΕΠΟΣ και Πογωνιάς της ΠΕ Αι/νιας. 
Παρακαλώ δείτε την Βεβαίωση:

        Παρακαλώ προσέξτε ότι απουσιάζει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η βεβαίωση  παραπέμπει για πληροφορίες στον κ. Νταλταγιάννη Σπύρο (σύμβουλο του πρώην Δημάρχου). Τυχαία; Δεν νομίζω.

           Βέβαια όλοι γνωρίζετε ότι μετά την πρώτη μου αίτηση –καταγγελία για την μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων η κατάληξη του υποθαλασσίου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων πήγε στο σωστό βάθος και στη σωστή απόσταση από την ακτή. Έγινε συμπληρωματικό έργο.
*******
         Επανήλθα με καινούργια αίτηση- καταγγελία για τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας και στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
      Την 24 Ιουλίου 2017 υπέβαλλα στη Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας την παρακάτω αίτηση ακολουθημένη από 15 έγγραφα. Είναι αυτονόητος ο κόπος, ο χρόνος και τα έξοδα από τη τσέπη μου για να τα  συγκεντρώσω. Παρακαλώ δείτε  την πρώτη σελίδα της αίτησης....



Απάντηση μέχρι σήμερα 03-01-2018 δεν πήρα καμία από τη Τεχνική Υπηρεσία. Τυχαία; Oχι βέβαια.
*********
     Την 27 Ιουλίου 2017 κατέθεσα στη Δημοτική Κοινότητα Παλαίρου και στη Τοπική Κοινότητα Πογωνιάς τη παρακάτω αίτηση. 
Παρακαλώ δείτε την αίτηση....


     Απάντηση μέχρι σήμερα 03-01-2018 δεν πήρα καμία. Τυχαία; Oχι βέβαια. 
      Θα θυμάστε ότι σχεδόν ικέτευα το Πρόεδρο της Παλαίρου, το Πρόεδρο της Πογωνιάς, το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπαλατσούρα να πάρουν από το Αύγουστο του 2014 τα σχετικά έγγραφα. Ενώ κατά αρχή ήταν θετικοί μόλις ενημέρωσαν τα πολιτικά τους αφεντικά  εξαφανίστηκαν. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
**********
      Κάποια στιγμή πήρα ένα έγγραφο από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη. Ως συνήθως στα δύσκολα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ έλεγε ότι ο Δήμος είναι αναρμόδιος και με παρέπεμψε στην Περιφέρεια. 
       Όχι κ. Δήμαρχε δεν έχετε δίκιο. Από τη στιγμή που έγινε η προσωρινή παραλαβή του έργου από το Δήμο έχετε μεγάλη ευθύνη το τι παραλάβατε και ταυτόχρονα είστε υπεύθυνος για τη συντήρηση και τη λειτουργία του έργου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό ορίζουν οι ΚΥΑ  που σας κατέθεσα. Δυστυχώς η επιβολή προστίμου για το ΧΥΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ. Βέβαια θυμηθείτε τούτο. Θα το βρείτε μπροστά σας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
************
     Χθες 03-01-2017 πήρα το παρακάτω έγγραφο.  Έχω κρύψει για ευνόητους λόγους τη Κοινοπραξία Κατασκευής του έργου όπου αναφέρεται.





          Κατόπιν των ανωτέρω, είναι φανερές οι πολιτικές ευθύνες της πρώην και της νυν Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο έργο. Αποτελεί το τελευταίο έγγραφο κόλαφο για τη πολιτική που ακολούθησαν. Για τους δικούς τους λόγους ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.  
     Τους καταγγέλλω και τους παραδίδω στη κρίση των Δημοτών. Το να  μην γνωρίζουν κάποιοι είτε από πολιτική ανεπάρκεια είτε από αδιαφορία είναι συζητήσιμο. Το να τους ικετεύει όμως ένας Δημότης 4 χρόνια τώρα να πράξουν το καθήκον τους και αυτοί στη καλύτερη περίπτωση να κωφεύουν ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ. 
       Καλώ τη Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κατσαμπίρη να φερθούν συνετά και να απαντήσουν στις αιτήσεις μου.
     Καλώ τους Συνδημότες και κυρίως της περιοχής Παλαίρου και Πογωνιάς να αξιολογήσουν τη στάση των αιρετών.
      Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο προσεχές συμβούλιο. Θα είμαι στη διάθεση τους ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
   -Ερωτώ 4-5 συμβούλους της πλειοψηφίας ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; -Οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.
  -Σε ότι με αφορά, η εξέλιξη αυτή αποτελεί ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, η  παραπέρα διερεύνηση του θέματος εκ μέρους μου ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Υπεύθυνα και κατηγορηματικά δηλώνω ότι και πολλοί άλλοι όροι των ΚΥΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. Οι αρμόδιοι θα το εξετάσουν. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.



23 σχόλια:

  1. ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΟΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα ενώ σε ολα που γράφεις σχεδόν συμφωνώ για τον βιολογικό είσαι παράλογος, έχουν ξεβρωμίσει τα σπίτια και τα μαγαζια μας παλιότερα με ενα βυτίο δεν γινόντανε να είναι η Πάλαιρος καθαρή κοίτα να μπεί και η Πογωνιά που εχει απο οτι λες περιβαλλοντικούς και ασε τα άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι αιρετοί πρέπει να ντρέπονται. Κώστα συχγαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα βγάλτα όλα στο ξέφωτο. Ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί είναι επικίνδυνοι όχι μόνο απαράδεκτοι. Λυπάμαι που τους ψήφισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξυπηρετούν εργολαβικά συμφέροντα και όχι μόνο. Οι αιρετοί χρειάζονται παραδειγματική τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που εισαι κωστα αλλο εγγραφο μας ειπες οτι θα βγαλεις αστα χυτα κ πες μας για τον δημαρχο κ την επαναεκλογη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Κώστας ονομάζει το έργο πολυπόθητο. Δεν αμφισβητεί την αξία του. Τις ουσιώδες παρατυπίες σημειώνει που από το καλοκαίρι μου είχε πει ότι οι αιρετοί θα γίνουν ρεζίλι. Πάντως τον θαυμάζω. Έχει στοιχεία και ομιλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήμαρχε ένας Δημοτικός Σύμβουλος από τη Πάλαιρο αρνήθηκε να τη παραλάβει την ενημέρωση από τους υπαλλήλους. Και σε κάποιο Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου αφού δεν ήθελε να τη παραλάβει την στείλανε με συστημένη επιστολή. Να τους χαίρεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κωστα μας κουρασες με τον βιολογικο της παλαιρου καθε μερα τα ιδια κ τα ιδια πεσε κ καποια πραγματα ουσιας πεσε κ για κανα παλιο τιμολογιο πριν τον αποστολακη γιατι τα κουναγες καποτε τωρα ησυχια σε πηραν με το μερος τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΄Eδω έχουμε τρανταχτή περίπτωση παράβασης καθήκοντος από αιρετούς και μη. Να παρέμβει πάραυτα αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελεύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δύο από τους αιρετούς της Παλαίρου έχουν εκφραστεί απόντος του Κώστα με απαραδέκτους χαρακτηρισμούς. Δεν τους είπα τίποτε , ούτε και στο Κώστα. Οι χαρακτηρισμοί αξίζουν σε αυτούς. Ξέρουν αυτοί. Γιώργο μετάνιωσα που σε ψήφισα για Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρίν λίγο καιρό ο Κώστας μου έδειξε μια σελίδα Α4 που πάνω ήταν γραμμένα 23 θέματα. Ένα από αυτά είναι το έργο αυτό που γράφει στο άρθρο. Φεύγοντας μου είπε. Να θυμάσαι το 2018 όλα αυτά θα βγουν στον αέρα. Κώστα καλή δύναμη και να φυλάγεσαι θα σου επιτεθούν ξανά και ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Κώστας έχει 35 χρόνια στο κουρμπέτι . Αυτά τα θέματα τα ξέρει και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. 'Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Διαφορετικά ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδώ ο πρόεδρος της Παλαίρου πήγε στη Λευκαδα να φερει τα σκουπίδια. Στα σοβαρά πιστεύετε ότι θα εφαρμόσει τη νομιμότητα στο Βιολογικό; Χα, χα, χα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο στο Τριαντακωνσταντή που στηρίζει την νομιμότητα.Συνέπεια όλων αυτών είναι να έχουμε καθαρή θάλασσα, καθαρές ακτές και πολλούς τουρίστες σαν τόπος γιατί τουλάχιστον προφυλάσσονται τα δημόσια αγαθά που τους προσελκύουν. Πραγματικά σκεφτείτε μερικοί πρωτού μιλήσετε. Σεβασμός στις ομορφιές της Ζαβέρδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς 7:18μμ:
    ΓΙΑ Τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ βαδίζει αταλάντευτα, ασυμβίβαστα και μαχητικά στο δρόμο της αναπτυξης και της προόδου. Τον έχουν απειλήσει δεκάδες φορές οι διαπλεκόμενοι επειδή υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου. Παντού έχουν κανόνες για τους βιολογικούς. Τόσο θράσος μόνο ένας ημιμαθής θα τολμούσε να ανεβάσει ως σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. To συγκριτικό μας πλεονέκτημα ανάμεσα στα άλλα είναι ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ και ΟΙ ΑΚΤΕΣ. Το περιβάλλον δεν μας ανήκει. Ανήκει στις επόμενες γενιές. Έχουμε υποχρέωση να το διαχειριστούμε σωστά και να το παραδώσουμε στους επόμενους καθαρό. Αυτή είναι η σκόπευση μου.

    Φίλε 12:44 θα τα πούμε όλα. Δεν αφήνω τίποτε. Για τη Πογωνιά και όχι μόνο θα τα πούμε στο ΔΣ, αν φέρεις το θέμα για συζήτηση. Φυσικά παλεύω και για τη Πογωνιά.

    7:18 Ο Τριαντακωνσταντής δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει σχέση με τη δεξιά δια βίου.

    Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ. Μου δίνετε δύναμη και ταυτόχρονα με υποχρεώνετε να δεσμευτώ απέναντι σας, ότι με οποιοδήποτε προσωπικό τίμημα ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΑ.

    Kώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είσαι 11:37 μόνο κάτοικος της Παλαίρου έχεις και θεσμική ιδιότητα,το έγγραφο προέκυψε μετά από δύο αυτοψίες. Είναι τουλάχιστον απρέπεια εσείς οι άκαπνοι να λέτε που ήταν ο Τριαντακωνσταντής πριν το 2014. Δεκάδες φορές έχει γράψει ότι είναι περιβαλλοντικό έγκλημα να πάει ο αγωγός στη θάλασσα. Τον άκουσα στην ομιλία του προεκλογικά στο καφενείο του Τσουνάκα που είπε για τους προηγούμενους ένα σωρό αλήθειες. Τα σκουπίδια από την Ηλεία δεν τα έφεραν οι προηγούμενοι. Εσείς τα φέρατε και λυπάμαι που σας ψήφισα.Το επόμενο διάστημα θα γελάσει το παρδελό κατσίκι μου είπε ο Τριαντακωνσταντής. Γράψε το όνομα σου. Ξέρω ποιός είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 11,37 τα εικονικά τιμολόγια που κόπηκαν για τη Ζαβέρδα που πήγαν τα λεφτά; Mούγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπαλάφας, Τάκουλας, Μπαλατσούρας διοικούν τη Ζαβέρδα. Θα μας πείτε ένα έργο μέσα στη Ζαβέρδα 3,5 χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί δεν κοινοποιείς στο Λιμενικό για επιβολή προστίμου για την ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο