Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:Υπό έλεγχο η φωτιά στο ΧΥΤΑ

Καλύτερη είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν περίπου τέσσερις ώρες στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.
Αυτή την ώρα το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμει μια μεγάλη μπουλντόζα, τρία φορτηγά και δύο φορτωτές τα οποία σκεπάζουν την φωτιά με χώμα. Παράλληλα στο σημείο βρίσκονται και τέσσερα πυροσβεστικά δεκάτονα που μαζί με τους Πυροσβέστες δίνουν την δική τους μάχη. 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Λάμπρο Σταθόπουλο, έχει τεθεί υπό έλεγχο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν βγήκε εκτός ορίων του ΧΥΤΑ.


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά δεν ξεκίνησε από το παλιό κύτταρο που έχει σκουπίδια, αλλά από το καινούργιο, γεγονός που έχει προκαλέσει διάφορα ερωτηματικά. Ο δήμος έχει βάλει μηχανήματα που ανοίγουν δρόμο μέσα στο κύτταρο ώστε στη συνέχεια τα πυροσβεστικά να μπορούν να προχωρήσουν στην κατάσβεση.
Η νύχτα θα είναι δύσκολη καθώς εκφράζονται φόβοι για επέκταση στην τριγύρω δασική περιοχή.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ΧYΤΑ Μεσολογγίου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο σημείο έχουν σπεύσει τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 12 περίπου πυροσβέστες καθώς και εκσκαφικά μηχανήματα του δήμου.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθεια να αποφευχθεί η επέκταση της φωτιάς εκτός ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε περίπου στις εννιά το βράδυ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο χώρο δούλευαν κανονικά μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα. 
Στο σημείο βρίσκεται και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λάμπρος Σταθόπουλος που έχει και την ιδιότητα του πυροσβέστη.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο