Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Αιτωλοακαρνανία: 5.700 αιτήσεις για ένταξη στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Χρήσιμες οδηγίες από τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Βελλή

Από την 1η Νοεμβρίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ξεκινά η εφαρμογή του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος για τη χειμερινή περίοδο. Όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), υπάρχουν δύο ωράρια, το συνεχές ωράριο (23:00–07:00) και το τμηματικό/σπαστό ωράριο (15:00-17:00 και 02:00–08:00.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Βελλή: «σε όλη την περιοχή μέχρι στιγμής, έχουν ενταχθεί 5.700 άτομα στο νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο, ενώ αιτήσεις γίνονται καθημερινά και το πρόγραμμα αφορά τους πάντες. Αυτοί που ήταν στο νυχτερινό τιμολόγιο και παλιότερα εντάσσονταν στο συνεχές ωράριο για όλο τον χρόνο, από τις 11 το βράδυ μέχρι και τις 8 το πρωί. Τώρα, αν θέλουν μπορούν να ενταχθούν στο καινούριο κάνοντας την απαραίτητη αίτηση, διαφορετικά παραμένουν στο παλιό. Όλοι όσοι εντάσσονται τώρα στο νυχτερινό, μπαίνουν υποχρεωτικά στο νέο πρόγραμμα, στο σπαστό. Το σπαστό χωρίζεται σε δύο περιόδους. Η πρώτη είναι από 1/11 μέχρι 30/4 και αφορά δύο ώρες το μεσημέρι από 15.00 έως 17.00 και οι υπόλοιπες έξι ώρες το βράδυ είναι από τις 2.00 έως τις 8.00 το πρωί. Για το καλοκαιρινό διάστημα, από 1/5 δηλαδή έως 31/10 είναι από 11.00 το βράδυ μέχρι και 7.00 το πρωί».
Βέβαια ως προς το όφελος που είναι σημαντικό ο κ. Βελλής τόνισε τα εξής: «αν έχουν προσαρμόσει να καταναλώνουν φορτίο ρεύματος για τις δουλειές τους μέσα στο χρόνο του νυχτερινού είναι σημαντικό. Το ακριβές όφελος εξαρτάται από την κάθε περίπτωση και την κατανάλωση και τον πάροχο που είναι η ΔΕΗ».
Η επίσημη ανακοίνωση που ακολουθεί αναφέρει μόνο 5 περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο, Αιτωλικό, Άκτιο, Αμφιλοχία και Ναύπακτο), ωστόσο, εντάσσονται όλες οι περιοχές και τα χωριά του Νομού. Επί του θέματος ο κ. Βελλής αναφέρει: «η ανακοίνωση είναι ελλιπής ως προς τις νέες περιοχές, διαθέτει μόνο παλιά στοιχεία, πρέπει να ανανεωθεί. Το νυχτερινό τιμολόγιο ισχύει για όλες τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας».
Το σημαντικότερο όλων είναι, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βελλή, ότι κάποιος που θα ζητήσει να ενταχθεί στο νυχτερινό τιμολόγιο πρέπει να έχει υπολογίσει τις δουλειές του, συνεπώς τα φορτία που καταναλώνει, να γίνονται – «καίγονται» τη νύχτα γιατί τότε θα έχει πραγματικό όφελος, διαφορετικά δεν έχει νόημα να μπει στην διαδικασία».
Κων/νος Χονδρός
 http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο