Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Διπλώματα οδήγησης… High tech: Αυτές είναι οι αλλαγές στις εξετάσεις

Τέλος η… βόλτα των εξεταστών με τον υποψήφιο οδηγό – Διπλώματα οδήγησης μέσω εξετάσεων χωρίς επαφή εξεταστή – εξεταζόμενου – Οι κάμερες, τα ακουστικά και όλες οι αλλαγές που προβλέπονται

Διπλώματα οδήγησης με τον τρόπο εξετάσεων που όλοι γνωρίζουμε τέλος… καθώς οι εξετάσεις αλλάζουν. Οι αλλαγές στις εξετάσεις φέρνουν μάλιστα την τεχνολογία στη διάθεση του εξεταστή και έτσι ο υποψήφιος οδηγός δεν θα έχει καμία επαφή… ώστε να μην υπάρχει και το γνωστό λάδωμα.
 Η τεχνολογία μπαίνει στον πόλεμο για το φακελάκι, με στόχο όσοι παίρνουν το δίπλωμά τους, να γνωρίζουν τουλάχιστον τα βασικά της οδήγησης και να μην… μαθαίνουν στο δρόμο, όπως γίνεται ως σήμερα.

Η πρώτη βασική αλλαγή έρχεται στα μαθήματα οδήγησης, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας η παρακολούθηση των θεωρητικών και όχι μόνο μαθημάτων θα γίνει υποχρεωτική.
Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενοι οδηγοί να… γράφουν και πολλές ώρες στον δρόμο, αλλά και να παίρνουν της βασικές γνώσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας πριν πιάσουν μόνοι τους το τιμόνι στο δρόμο σε πραγματικές συνθήκες.

Οι πέντε βασικές αλλαγές στις εξετάσεις δια τα διπλώματα οδήγησης

Εκτός από το έλεγχο για την υποχρεωτική παρακολούθηση των πρακτικών και των θεωρητικών μαθημάτων θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία των εξετάσεων.
Τα οχήματα των σχολών οδήγησης θα αποκτήσουν υποχρεωτικά κάμερες και ακουστικά.
Την ώρα της εξέτασης μαζί με τον υποψήφιο οδηγό θα βρίσκεται στο αυτοκίνητο μόνο ο εκπαιδευτής και κανείς άλλος.
Τις κινήσεις του οδηγού θα βλέπουν μέσω κάμερας οι εξεταστές και θα του δίνουν εντολές μέσω του ακουστικού.
Οι εξεταστές θα βρίσκονται σε ειδικό χώρο όπου θα υπάρχει δυνατότητα λήψης της εικόνας από το αυτοκίνητο και ομιλίας μέσω μικροφώνου για τις εντολές προς τον εξεταζόμενο.
Μέχρι το τέλος του 2019 οι σχολές οδήγησης θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει στους χώρους τους ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου μέσω του οποίου θα ελέγχεται η διαδικασία και η παρακολούθηση των μαθημάτων.
Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο