Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ανομβρία: Σε απόγνωση ελαιοπαραγωγοί από 55 χωριά της Αιτωλ/νίας για την φετινή παραγωγή

Σοβαρότατα προβλήματα στην φετινή ελαιοπαραγωγή στην Αιτωλοακαρνανία, έχει προκαλέσει η παρατεταμένη ανομβρία. Εκατοντάδες αγρότες από πολλές περιοχές, κυρίως ορεινές, κάνουν λόγο για πραγματική καταστροφή στην φετινή παραγωγή, ως προς την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος....

Είναι χαρακτηριστικό πως στον ΕΛΓΑ έχουν υποβληθεί αιτήματα από 55 συνολικά Τοπικές Κοινότητες, κυρίως ορεινών περιοχών της Αιτωλ/νίας σε λιοστάσια που δεν αρδεύονται,  γεγονός που αντικατοπτρίζει και το μέγεθος του προβλήματος. Η παραγωγή είναι μικρή, και οι ελιές παρουσιάζουν σοβαρή ποιοτική υποβάθμιση, είναι ζαρωμένες και μικρές και όπως είναι φυσιολογικό , η τιμή τους θα είναι πολύ χαμηλή στο εμπόριο. Κατά συνέπεια, το εισόδημα των παραγωγών και μάλιστα μειονεκτικών περιοχών , θα συμπιεστεί ακόμη περισσότερο.
Μέσω του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, μένει να γίνει επεξεργασία των  αιτημάτων αυτών  και να ενεργοποιηθούν διαδικασίες, ώστε να προχωρήσει γρήγορα  η ενίσχυση των πληγέντων αγροτών μέσω των ΠΣΕΑ.
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο