Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Πήρε το ντέρμπι ο ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ, 0-3 μέσα στην ΚΑΝΔΗΛΑ




-Μεγάλος νικητής με 0 - 3 ο Α.Ο. Αλυζιακός στο ντέρμπι με τον Α.Ο. Κανδήλας

ΑΠO MYTIKAS PRESS 

              Πλήθος κόσμου από την Κανδήλα, τον Μύτικα και την ευρύτερη περιοχή, βρέθηκε το Σάββατο 28.10 στις 3:30 μ.μ., στο γήπεδο του Αη Γιώργη στη Κανδήλα για να παρακολουθήσει το παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ των γειτονικών ομάδων του Α.Ο. Κανδήλας και του Α.Ο. Αλυζιακού στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας.....



     Ο καιρός ιδανικός για ποδόσφαιρο, με ηλιοφάνεια μετά την σφοδρή καταιγίδα που είχαμε κατά τις 01:00 μ.μ. Η ατμόσφαιρα πάρα πολύ όμορφη, με πολύ κόσμο να βρίσκεται στο γήπεδο, ανάμεσα τους πολλά μικρά παιδιά και πολλές γυναίκες. Είπαμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντα κινεί το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων της περιοχής.
         Σε μια γενική κριτική του αγώνα θα λέγαμε ότι η νίκη του Α.Ο. Αλυζιακού με 0 - 3 κρίνεται δικαιότατη, μιας και στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν ανώτερος και αυτός που στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο. Οι παίκτες των δύο ομάδων μας χάρισαν ένα πολύ όμορφο αγώνα, με αρκετές όμορφες φάσεις εκατέρωθεν, με αρκετό πάθος, με δυνατά αλλά αθλητικά μαρκαρίσματα και γενικά ήταν ένας αγώνας γεμάτος. Πολλές φάσεις, με ένταση και πάθος που σε τραβούσε να τον παρακολουθήσεις με ενδιαφέρον. Πραγματικά οι παίκτες και των δύο ομάδων μόχθησαν και προσπάθησαν για το καλύτερο.
        Θέλουμε να συμπληρώσουμε, γιατί το το θεωρούμε σημαντικό να ειπωθεί, ότι τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός, όλα ήταν άψογα και αυτό μας ευχαριστεί πολύ, γιατί έτσι είναι το σωστό και πρέπον και τόσο οι παίκτες (γνωστοί και φίλοι μεταξύ τους) όσο και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, αλλά και τα δύο γειτονικά χωριά Κανδήλα και Μύτικας δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα και αντίθετα τους ενώνουν πάρα πολλά κοινά, με πρώτο απ' όλα τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.
      Το παιχνίδι το ήθελαν εξ' ίσου και οι δύο ομάδες για διαφορετικό λόγο η κάθε μία. Η μεν Κανδήλα γιατί βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα, ο μεν Μύτικας γιατί ήθελε να παραμείνει στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας μιας και έχει βλέψεις και φέτος να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

ΒΙΝΤΕΟ...
Ας πάμε στα αγωνιστικά λοιπόν:

Α' ημίχρονο.
     Στα πρώτα δέκα λεπτά είχαμε αναγνωριστικό παιχνίδι στον χώρο του κέντρου, με τις δύο ομάδες επιφυλακτικές να φροντίζουν να κλείνουν καλά τους χώρους προς την εστία τους και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του αγώνα.
    Στο 14ο λεπτό εκτέλεση φάουλ για τον Μύτικα, κεφαλιά και απόκρουση σε κόρνερ από των Ανδρέα Γιαννείο της Κανδήλας.
  Στο 15ο λεπτό εκτέλεση κόρνερ για τον Αλυζιακό, κεφαλιά και η μπάλα στο δοκάρι. Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα και αυτή για τον Αλυζιακό.
   Στο 17ο λεπτό νέο κόρνερ για τον Αλυζιακό, πάλι κεφαλιά στο δοκάρι. Μεγάλη η πίεση του Αλυζιακού και τυχερή η ομάδα της Κανδήλας που δείχνει φανερή αδυναμία στις στημένες μπάλες και στο ψηλό παιχνίδι μέσα στη περιοχή της.
 Στο 19ο λεπτό σειρά του Α.Ο. Κανδήλας για μία πολύ όμορφη φάση, με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή να περνά ελάχιστα άουτ και την εξέδρα των γηπεδούχων να χειροκροτεί το πολύ ωραίο σουτ.
   Στο 22ο λεπτό ο Α.Ο. Κανδήλας πληρώνει την αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι. Πολύ ωραία κατεβασιά του Αλυζιακού με τον Άρη Αποστολάκη από δεξιά, βγάζει ιδανική σέντρα για τον Κώστα Ταμπάκη (ντεμπούτο με τη φανέλα του Αλυζιακού), ο οποίος χωρίς πρόβλημα κάνει το 0 - 1.
   Στο 24ο λεπτό χάνεται πολύ καλή ευκαιρία για τον Αλυζιακό να κάνει το 0 - 2 με τον Σωτήρη Αποστολάκη και να βάλει υποθήκη για την νίκη, όταν η μπάλα πάει ελάχιστα άουτ από πολύ κοντά (πιθανά να βρήκε και δοκάρι γιατί εκείνη την ώρα δεν προσέξαμε τη φάση).
      Στο 44ο λεπτό ακόμα πιο καλή ευκαιρία με τον Κώστα Ταμπάκη να μην καταφέρνει να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κανδήλας εξ επαφής, ύστερα από σέντρα - σερβίρισμα του Άρη Αποστολάκη.
   Στο 45ο λεπτό, πάλι ωραίο μακρινό σουτ για την Κανδήλα, πάλι η μπάλα λίγο άουτ.
    Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Αλυζιακό να είναι αρκετά καλύτερος και το 0 - 1 να τον αδικεί, μιας και πολύ εύκολα θα μπορούσε το σκορ να ήταν το λιγότερο στο 0 - 2.

Β' ημίχρονο.
  Στο 47ο λεπτό μακρινό σουτ από τον Σωτήρη Αποστολάκη, άουτ η μπάλα.
   Στο 55ο μεγάλη ευκαιρία για τον Αλυζιακό με τον Άρη να δέχεται την μπαλιά τρύπα από τον Κώστα Ταμπάκη, αλλά να μην καταφέρνει να πλασάρει στο τετ α τετ τον τερματοφύλακα της Κανδήλας, που με πολύ ωραία αντίδραση αποκρούει και μπλοκάρει την μπάλα.
   Στο 56ο λεπτό νέο μακρινό σουτ για την Κανδήλα, πάλι λίγο άουτ. Δοκιμάζουν τα πόδια τους οι παίκτες της Κανδήλας και όλα τα σουτ είναι πολύ καλά και έχουν περάσει πολύ κοντά στην εστία του Αλυζιακού.
   Στο 66ο λεπτό κόρνερ για τον Αλυζιακό, πάλι κεφαλιά και ο τερματοφύλακας Ανδρέας Γιαννείος απογειώνεται και κάνει μία πολύ δύσκολη απόκρουση (την έχουμε και σε βίντεο), αποσοβώντας σίγουρο γκολ.
    Στο 70ο λεπτό είχαμε την πιο όμορφη φάση του αγώνα κατά την γνώμη μας. Ένας σουτ πραγματικός κεραυνός από τα 30 μετρά περίπου για την ομάδα την Κανδήλας, τραντάζει τα δοκάρια του Αλυζιακού. Παίρνουν την επαναφορά της μπάλας οι παίκτες της Κανδήλας και νέο δυνατό σουτ προς την εστία του Μύτικα, από πιο κοντινή απόσταση αυτή τη φορά, με τον τερματοφύλακα του Αλυζιακού Βασίλη Σακουφάκη να κάνει την μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ και όλους τους φιλάθλους να σηκώνονται όρθιοι.
    Στο 73ο λεπτό νέο σουτ για την Κανδήλα, αποκρούει και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Αλυζιακού. Έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της και πιέζει για την ισοφάριση η Κανδήλα.
   Στο 79ο λεπτό γκολ για τον Αλυζιακό, με το Άρη Αποστολάκη να δέχεται την ωραία κάθετη μπαλιά, να περνά και τον τερματοφύλακα και σαν σε προπόνηση να κάνει το 0 - 2. Διαμαρτυρίες των παικτών και των φιλάθλων της Κανδήλας για οφσάιντ, κατηγορηματικός ο επόπτης ότι καλύπτεται ο Άρης και το γκολ είναι κανονικό. Δεν έχουμε γνώμη, μιας και καθόμασταν στο κέντρο του γηπέδου και η φάση εξελίχτηκε πολύ γρήγορα, με ανάποδη κίνηση επιθετικού και αμυντικών που έβγαλε τελείως απέναντι στον τερματοφύλακα τον Άρη Αποστολάκη.
     Στο 81ο λεπτό γύρισμα - στρώσιμο της μπάλας στο πέναλτι για τον Αλυζιακό, δεν πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε ο Σωτήρης Αποστολάκης, άουτ η μπάλα.
    Στο 83ο λεπτό τα πολύ ωραία σουτ για την Κανδήλα συνεχίζονται, αλλά πάλι η μπάλα περνά λίγο άουτ.
    Στο 84ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για την Κανδήλα, μόνος αφύλακτος στην περιοχή κάνει λάθος κοντρόλ ο παίκτης της Κανδήλας και έτσι χάνει την ευκαιρία να βρεθεί μόνος με τον τερματοφύλακα και με μεγάλη πιθανότητα να βάλει το εύκολο γκολ. Η φανερή κούραση σε αυτή τη φάση έπαιξε το ρόλο της.
    Στο 89ο λεπτό ο Αλυζιακός κάνει το 0 - 3 με τον Κώστα Ταμπάκη με πολύ όμορφο σουτ και γράφει τον επίλογο του παιχνιδιού.

          Αυτή ήταν η περιγραφή και οι σημαντικότερες φάσεις του τοπικού ντέρμπι Α.Ο. Κανδήλας - Α.Ο. Αλυζιακός. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες της Δ.Ε. Αλυζίας και έναν αγώνα στο δεύτερο γύρο με παρόμοια ατμόσφαιρα και φάσεις, υπηρετώντας πάντα το πραγματικό νόημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που είναι το καλό ποδόσφαιρο, η χαρά του παιχνιδιού, η διέξοδος μέσω του ποδοσφαίρου στα παιδιά της περιοχής, η διασκέδαση, η συνεργασία, η κοινωνικότητα, η άμιλλα, ο σεβασμός στον αντίπαλο, οι όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές...
   Αυτός πρέπει να είναι ο κύριος στόχος όλων των ομάδων που συμμετέχουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κατόπιν όλοι οι άλλοι....


























http://mytikaspress.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο