Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ενοποιούνται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Με ταχείς και εποικοδομητικούς ρυθμούς κινείται η τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως δήλωσε μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε την ενοποίηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ

Παραγωγικές χαρακτήρισε τις συναντήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των θεσμών για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7. «Η αξιολόγηση κινείται με ταχείς και εποικοδομητικούς ρυθμούς. Οι συζητήσεις είναι παραγωγικές. Τα θέματα ολοκληρώνονται και πολλά από αυτά και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, υπάρχει συνολικότερα ένα θετικό κλίμα, «το οποίο αιτιολογείται και στη βάση των θετικών δεδομένων που έχουμε για την ελληνική οικονομία, στο ότι επιτυγχάνουμε τους στόχους που τίθενται από το πρόγραμμα, οφείλεται, όμως και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει ο πρωθυπουργός σε κεντρικό επίπεδο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη».
Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει η συμφωνία σε ό,τι αφορά τις οφειλές 20.000 έως 50.000 ευρώ. Όπως τόνισε, έχουν συμφωνηθεί οι βασικές παράμετροι, που είναι κούρεμα προσαυξήσεων της τάξης του 80%, η αποπληρωμή θα γίνεται έως 120 δόσεις και το βασικό κριτήριο για την ένταξη θα είναι ένας έλεγχος βιωσιμότητας που θα βασίζεται σε έναν λόγο του συνολικού χρέους προς το εισόδημα. «Ένας μεγάλος όγκος οφειλετών στα ασφαλιστικά Ταμεία θα μπορέσει να ενταχθεί στη ρύθμιση» σχολίασε η υπουργός Εργασίας ενώ προανήγγειλε και ενοποίηση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ και νέο τρόπο αξιολόγησης της αναπηρίας χωρίς να μειωθούν τα αναπηρικά επιδόματα.
 sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο