Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

«Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες» το μήνυμα του πιλότου της «Ζευς» (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκίνηση και περηφάνια σκόρπισε για άλλη μια χρονιά η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς» που μετά στο τέλος της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποίησε μια μοναδική επίδειξη με ένα F-16 Block 52+ που απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Λάρισας.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ο χειριστής του αεροσκάφους ιπτάμενος Λ.Θεοχαρόπουλος πήρε το λόγο. «Το ΟΧΙ της 28 Οκτωβρίου αποτελεί συνέχεια του Μολών Λαβέ του Λεωνίδα. Δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Σ’ αυτή την επέτειο πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια Πολλά Ελλάδα» ήταν τα λόγια του πιλότου που απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες μέσα από το κόκπιτ.
Το «ΟΧΙ» είναι η προμετωπίδα του λαού και του έθνους μας, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Το πάνδημο “ΟΧΙ”, που αντέταξαν οι Έλληνες στον ιταμό εισβολέα την 28η Οκτωβρίου 1940, συνιστά, για πάντα και ιδίως στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς μας, την προμετωπίδα του Φρονήματος του Λαού και του Έθνους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
«Είναι το διαχρονικό “ΟΧΙ” σε καθέναν που επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Ένα “ΟΧΙ” που μετατρέπεται, αυτομάτως, στο επίσης διαχρονικό “ΝΑΙ” στην Ειρήνη, στην Δημοκρατία, στην Δικαιοσύνη και στα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ιδίως δε σ’ εκείνα που εμπεδώνουν τις αρχές και τις αξίες της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Χρόνια πολλά», είπε ο κ. Παυλόπουλος.


http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο