Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Δυτική Ελλάδα: Η οικονομική ενίσχυση των αλιέων άνω των 65 ετών

Εγκρίθηκε η καταβολή οικονομικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 80.082,00 ? από τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στο Π.Δ.Ε., ΣΑΕ086 έργο 2014ΣΕ08600000 «Παράταση Πρόωρης Συνταξιοδότησης αλιέων ενταγμένων στο Μέτρο 4.2 ? Δράση 1 (Πρόωρη Συνταξιοδότηση αλιέων) του Ε.Π.ΑΛ. 2000-2006».

Η καταβολή αφορά πληρωμή Γ΄ Τριμήνου έτους 2017, πρόωρης συνταξιοδότησης σε 56 ωφελούμενους αλιείς, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας μετά την 1-1- 2013 και παρουσιάζονται στη συνημμένη αναλυτική κατάσταση, η οποία και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας Απόφασης.
Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται με τη διάθεση πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), στον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π.) του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ο οποίος συστάθηκε με το άρθρο 26 του Ν. 992/79, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. 3. Οι έλεγχοι και οι επαληθεύσεις διεξήχθησαν κανονικά και σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές διατάξεις.
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. εκδίδει την εντολή πληρωμής, με την οποία εντέλλεται το τραπεζικό ίδρυμα, όπου τηρείται ο λογαριασμός του Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π., να καταβάλλει τα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης στο ακέραιο με απ? ευθείας πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.
Οι οικονομικές ενισχύσεις για την παράταση πρόωρης συνταξιοδότησης των ωφελούμενων αλιέων καταβάλλονται κάθε έτος σε 4 τριμηνιαίες δόσεις και συγκεκριμένα εντός του επομένου του τριμήνου μηνός, απευθείας στους αριθμούς λογαριασμών τράπεζας που τηρούν οι ωφελούμενοι.
Ως χρόνος έναρξης για τον υπολογισμό των οικονομικών ενισχύσεων για την παράταση της πρόωρης συνταξιοδότησης θεωρείται η συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας και ως λήξη η συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του κάθε ωφελούμενου αλιέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο