Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ρίψεις ναφθαλίνης: 17 μαθητές αναστάτωναν τα σχολεία του Αγρινίου

Έκρυβαν τις ναφθαλίνες σε φρεάτια – Πως η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους

Στα ίχνη των δραστών που εμπλέκονται στις ρίψεις ναφθαλίνης στα σχολικά συγκροτήματα του Αγρινίου, κατέληξε η πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αγρινίου. Πρόκειται για 17 ανηλίκους (μεταξύ αυτών και ένας υπήκοος Αλβανίας, αλλά και Ρομά), όλοι τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, που από τις 21/09/2017 έως την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης.
Η Αστυνομία χειρίστηκε με ιδιαίτερη λεπτότητα την συγκεκριμένη υπόθεση, μιας και πρόκειται για ανήλικους, ενώ επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Σ» σύμφωνα με το οποίο, δύο τουλάχιστον μαθητές νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου, μετά από εισπνοή ναφθαλίνης! Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ναφθαλίνης και την είχαν κρύψει ορισμένοι από τους ανήλικους δράστες μέσα σε φρεάτιο. Η δράση των «17» λάμβανε χώρα μεταξύ 12 και 1 τη νύχτα και κάθε φορά, οι νεαροί φαίνεται ότι χωρίζονταν σε ομάδες, ώστε να έχουν καλύτερα… αποτελέσματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
«Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε βάρος δεκαέξι ανήλικων ημεδαπών και ενός ανήλικου υπηκόου Αλβανίας, ηλικίας από 13 μέχρι και 17 ετών, οι οποίοι ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννιά άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα.
Ειδικότερα, οι δράστες από τις 21/09/2017 έως την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολικά συγκροτήματα, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης.
Σε δυο περιπτώσεις, δυο ανήλικοι μαθητές γυμνασίου, ηλικίας 13 και 14 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα έντονης δυσφορίας λόγω εισπνοής ναφθαλίνης  και είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ναφθαλίνης και την είχαν κρύψει ορισμένοι από τους ανήλικους δράστες μέσα σε φρεάτιο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου».
Αυτό που απομένει να δούμε πάντως, είναι αν ασκηθεί από τον Εισαγγελέα ποινική δίωξη και σε βάρος των γονιών των ανηλίκων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και βέβαια αν θα συνεχιστεί η… δράση τους στο μέλλον! Όλες οι ενέργειες, όπως προκύπτει γίνονταν εν αγνοία των γονέων.
Νίκος Αγγελόπουλος
 http://sinidisi.gr/

2 σχόλια:

  1. τα πράγματα είναι απλά ,6 μήνες φυλακή,φυλακή όχι αναστολές και τέτοια σ'αυτούς και στους γονείς τους και να δούμε ποιος θα τολμίσει να το ξανακάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλυτερα κοινωφελης εργασια κοιμητηρια,παρκα,κλπ και αποζημιωση των θυματων. Για να μαθουν ποσα απιδια βαζει ο σακος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο