Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αγρίνιο: κατέλαβαν τη ΔΟΥ οι αγρότες

 
Συνέχεια των δράσεων για τους αγρότες της περιοχής που, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα μέτρα που τους πλήττουν, κατέλαβαν σήμερα συμβολικά τη ΔΟΥ Αγρινίου.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί, συμμετείχαν μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Σπύρο Κοτοπούλη να μιλά για ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων και μαζικής συμμετοχής των αγροτών σε αυτές. Στο ίδιο μήκος κύματος βέβαια και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης που ήταν παρών στη συγκέντρωση.
Ακολούθησε συμβολική κατάληψη της Υπηρεσίας, με εκπροσώπους των αγροτών να συναντιούνται με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Αγρινίου, στον οποίο και κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Αναλυτικά τα αιτήματα των αγροτών:
 ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Όχι στην καθιέρωση  λογιστικών βιβλίων  στους φτωχούς  αγρότες με  ετήσιο τζίρο μέχρι   40.000 ευρώ,  που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
ΣΕ  ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ  ΤΑ  ΧΡΕΗ:
Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε  ανατοκισμό και   κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα.   Κούρεμα σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Με ευθύνη του κράτους διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα   και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ –ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΥΓΕΙΑ
Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014-2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν  εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
Κατάργηση των χαρατσιών στα σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ γεωτρήσεις, κ.ά, όπως  και στα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα.  Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους , δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

πηγή:agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου