Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το φωτογραφικό λεύκωμα η Χρυσοβίτσα του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα»

Το φωτογραφικό λεύκωμα  για το χωριό μας είναι γεγονός. Τυπώθηκε και διατίθεται ήδη με γοργούς ρυθμούς και μεγάλη ζήτηση.
Αναμφισβήτητα είναι ένα σημαντικό έργο που προβάλει κι αναδεικνύει το χωριό μας περιέχει πολλά ιστορικά στοιχεία και χρήσιμες πληροφορίες γ΄ αυτό.
Η δημιουργία του βασίστηκε στο αρχείο της εφημερίδας μας ΄΄ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ΄΄  στο αρχείο της ιστοσελίδας του Συλλόγου, σ’ ένα CD επενδυμένο με μουσική που εξέδωσε ο Ταξιάρχης Σάββας και στην ανταπόκριση 42 συγχωριανών στο κάλεσμα του συλλόγου μας να παραχωρήσουν τις φωτογραφίες τους.


Το βιβλίο είναι ένα συλλογικό έργο.
Τα κείμενα κι οι λεζάντες του γράφτηκαν από τον Αλέξανδρο Σάββα, που είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό της έκδοσης, ενώ η Τέτη Αθ.  Σώλου την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκδοσης. 
Ανέλαβαν να βοηθήσουν οικονομικά ένα μέρος της έκδοσης και γι αυτό το λόγο τους ευχαριστούμε θερμά οι εξής : Ο επιχειρηματίας Απόστολος Πανταζής, ο Παρασκεύας Κρικρής, η οικογένεια Ιωάννη Ράπτη και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ξηρομέρου ΄΄ Η ΕΝΩΣΗ΄΄ χάρη σ’ αυτές τις προσφορές μειώθηκε σημαντικά το κόστος και θα διατίθεται στο ποσό τον 20 ευρώ.
Το βιβλίο περιλαμβάνει στις 204 σελίδες του στην αρχή ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία και εν συνεχεία 421 φωτογραφίες σε 10 χωριστές θεματικές ενότητες που αναφέρονται στην φυσιογνωμία του χωριού, τη θρησκευτική ζωή, τη σχολική ζωή, τις αθλητικές δραστηριότητες, τον αγώνα για την επιβίωση, την κοινωνική ζωή, τη στρατιωτική ζωή, τα πρόσωπα και  τις παρέες , τις άδειες καπνού και τσιγαρόχαρτου  και στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων. Μέσα σ’ αυτές τις ενότητες βρίσκονται σχεδόν όλοι οι συγχωριανοί με τα ονόματα τους .
Το βιβλίο διατίθεται στα ίδια σημεία που διατίθεται και η εφημερίδα δηλαδή στο φωτογραφείο του Λεωνίδα Ζορμπά Κειριαδών 158 κάτω Πετράλωνα , στο καφενείο του Θεμιστοκλή Σάββα Ηους 115 Κάτω Πετράλωνα και στο καφενείο του Φώτη Μπαμπάνη Εμμανουήλ Μπενάκη 18 Αθήνα στα καφενεία του χωριού κι στα από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Επίσης θα παρουσιαστεί σε δύο εκδηλώσεις  που θα γίνουν στο χωριό και στην Αθήνα.
Εκτιμούμε ότι το φωτογραφικό λεύκωμα του χωριού μας δεν θα πρέπει να λείψει από κανένα Χρυσοβιτσάνικο Σπίτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο