Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζονται η ανακοινώσεις "ΔΕΠΟΚΑΛ - Εργατικού Κέντρου ΛΕΥΚΑΔΑΣ"

 
Μετά την απάντηση από τη ΔΕΠΟΚΑΛ στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας  που αφορούσε την υπεράσπιση υπαλλήλου-συνδικαλίστριας η οποία μετά από καταγγελίες του προϊσταμένου της δέχτηκε πειθαρχική ποινή. Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας με νέα ανακοίνωση του ζητάει απάντηση στα παρακάτω θέματα, ....
α) γιατί επιχείρησε αλλαγή της εργασιακής σχέσης μόνο στην συγκεκριμένη εργαζόμενη, β) γιατί της έβγαλε το «λάδι»  για να πάρει την άδεια μητρότητας και γ) γιατί στηρίζει τις κατηγορίες μόνο σε έκθεση του προϊσταμένου  και όχι στο παρουσιολόγιο  της υπηρεσίας από το οποίο δεν προκύπτει το παραμικρό. Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας:
"Στις συγκεκριμένες καταγγελίες που κάναμε σαν Εργατικό Κέντρο, πήραμε μια ….σκληρή απάντηση!!!  
Απαντά η πλειοψηφία ότι κάναμε «ξύλινη τοποθέτηση»…( είναι κατά το ξύλινη γλώσσα..) , ότι κάνουμε «κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό» και ακολουθούμε «μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε ολοκληρωτισμό».
Δεν απαντά α) γιατί επιχείρησε αλλαγή της εργασιακής σχέσης μόνο στην συγκεκριμένη εργαζόμενη, β) γιατί της έβγαλε το «λάδι»  για να πάρει την άδεια μητρότητας και γ) γιατί στηρίζει τις κατηγορίες μόνο σε έκθεση του προϊσταμένου  και όχι στο παρουσιολόγιο  της υπηρεσίας από το οποίο δεν προκύπτει το παραμικρό.
Με άλλα λόγια για την  «ταμπακιέρα»  τίποτα.
Η απάντηση τους όμως, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε είναι πολύ αποκαλυπτική.
Πέραν των παραπάνω εκφράσεων που δείχνουν και σε όσους δεν τους ξέρουν, τις αρχές και τα πιστεύω τους, μαθαίνουμε και τα εξής:

•Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας ξεπέρασε όχι μόνο αρχές και ηθικές δικλίδες που πρέπει να διέπουν τον συνδικαλισμό….
•Όταν υπερασπιζόμαστε ένα συνάδελφο αγνοούμε τους υπόλοιπους….(ορίστε;)
•Οι εργαζόμενοι  εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις……..
•Οι συνδικαλιστές δεν πρέπει να παρεμβαίνουν σε διαδικασίες πειθαρχικών ποινών…..
Μήπως (ρωτάμε) δουλεύουν σε ομάδα εργασίας για τον νέο συνδικαλιστικό Νόμο  που ετοιμάζει ο υπουργός της συγκυβέρνησης Βρούτσης,  καθ’ υπόδειξη  της ΤΡΟΙΚΑΣ;
Στο τέλος  μας κακίζουν λέγοντας: «Άραγε γιατί αγνοείτε ότι παραλάβαμε μια Δημοτική Επιχείρηση χρεωμένη, ότι καταφέραμε να γίνει πλεονασματική….».
Η Κοινωφελής επιχείρηση που υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική  στον τομέα της πρόνοιας, είναι πλεονασματική !!!!!
Τα χρήματα  , για την πρόνοια, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ , τα πλήρωσαν οι εργαζόμενοι και με το παραπάνω.   Με την μεταφορά των υπηρεσιών στους Δήμους οι εργαζόμενοι  τα ξαναπληρώνουν.
-Κάντε αύξηση στα τροφεία για να καμαρώνετε  περισσότερο  του χρόνου.
ΥΓ
Για όσους δεν έτυχε να διαβάσουν την αρχική ανακοίνωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ , σας ενημερώνουμε ότι θα την βρείτε  ΜΟΝΟ  στην ιστοσελίδα   lefkadapress.gr (να ψάξετε καλά).
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο