Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που ήταν ο παλαιός μύλοςΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΥΛΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», που επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός και ενημερώθηκε για την πορεία του. ....
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 720.000,00 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ενώ μετά την έκπτωση, το συμφωνητικό που υπογράφτηκε ανέρχεται σε 368.644,86€.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή προβλέπεται η ανάπλαση της περιοχής που εκτείνεται ανατολικά της πλατείας Μητροπολίτου Χριστοφόρου και περιλαμβάνει τρεις πεζοδρόμους.

Συγκεκριμένα, θα γίνει οριοθέτηση παρτεριών, κατασκευή φρεατίων, αποχετεύσεις όμβριων υδάτων, δενδροφύτευση του χώρου με καλλωπιστικά δέντρα και θάμνους, επιστρώσεις και επενδύσεις με κεραμικά τούβλα και ορθογωνισμένες πλάκες, καθώς και πεζοδρόμηση της οδού Σοφοκλέους.
Επίσης, θα γίνει ανακατασκευή της παιδικής χαράς και θα αντικατασταθούν τα παλιά μεταλλικά όργανα με καινούργια με σύγχρονες προδιαγραφές.
Μετά την ενημέρωση που είχε ο κ. Μοσχολιός δήλωσε τα εξής:

 «Επισκεφθήκαμε σήμερα το χώρο που γίνονται οι εργασίες για το έργο  «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΥΛΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ». Έως σήμερα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο τμήμα του έργου και συγκεκριμένα έχει γίνει η διαμόρφωση του χώρου όπου ήταν ο παλαιός μύλος. Όπως ενημερώθηκα από τον ανάδοχο εργολάβο αν οι εργασίες συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές καλοκαιριού και πριν την συμβατική ημερομηνία που είναι στις 28/8/2014.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση αστικής ανάπλασης σε επιφάνεια τρία στρέμματα και επτακόσια μέτρα και αφορά την περιοχή του Παλαιού Μύλου που έχει αρκετά προβλήματα καθώς είναι και πυκνοδομημένη αλλά κυρίως αδιαμόρφωτη. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή κοινοχρήστων χώρων, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού και η ανακατασκευή της παιδικής χαράς επιφάνειας 570 τετραγωνικών μέτρων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών η περιοχή αυτή αναβαθμίζεται ουσιαστικά αποκτώντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης και ενοποιείται με την πλατεία Μητροπολίτη Χριστοφόρου.
Με αυτή την παρέμβαση και σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα έργα ανάπλασης που εκτελούνται, η πόλη θα αποκτήσει ένα σημαντικό, αναβαθμισμένο οικιστικό περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο