Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Γέφυρες στο κόσμο: Προσφέρουν έργο εθελοντισμού και πολιτισμού στην Βόνιτσα

       Τις τελευταίες μέρες, εξελίσσεται ένα κλίμα ενάντια στις εθελοντικές οργανώσεις, με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά κακής συμπεριφοράς, αλλά και νοσηρής διαπλοκής κάποιων από αυτές.
     Μέσα σε αυτό το ισοπεδωτικό κλίμα έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του συλλόγου «Γέφυρες στο κόσμο» που δραστηριοποιείται στη Βόνιτσα και προσφέρει πολύ καλό και σημαντικό έργο με απόλυτη διαφάνεια.
    Οι «Γέφυρες στο κόσμο» έχουν να παρουσιάσουν κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που σέβεται τις έννοιες του Εθελοντισμού, του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. 
     Ο Σύλλογος από την ημέρα της δημιουργίας του αποτελεί ένα κύτταρο πολιτισμού, πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας, άνοιξε μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για την Βόνιτσα στον τομέα του πολιτισμού και συμβάλλει καταλυτικά στην ανάδειξη του τόπου μας........



    Αποτέλεσμα των δράσεων του, είναι ο πολιτισμός και η τέχνη να είναι οι ιερές γέφυρες που ενώνουν τους ανθρώπους μέσα από την κοινή αναζήτηση της ωραιότητας και της αρμονίας.

      Ο πρόεδρος και υποψήφιος δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Λιάπης σε δήλωση του, που έκανε προ διήμερου, τόνισε: 
     «Διατελώ μέχρι σήμερα πρόεδρος του σωματείου «Γέφυρες στον Κόσμο», που είναι ένα σωματείο, προφανώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολείται κυρίως με το θεσμό της αδελφοποίησης της πόλης της Βόνιτσας, με τρείς ευρωπαϊκές πόλεις. 
     Πέραν των ανωτέρω, η δραστηριότητα του σωματείου είναι ευρύτερα πολιτιστική, με προβολές ταινιών, διοργάνωση συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων κοινωνικού ενδιαφέροντος. 
     Ο σύλλογος έχει επταμελές ενεργό διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή, που εκλέχθηκαν μετά από εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα δημόσια και με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων – μελών του συλλόγου. Τα έσοδα και τα έξοδά μας είναι απολύτως διαφανή και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στον οποιονδήποτε».

     Να επισημάνουμε ότι το σωματείο είναι εξαιρετικό που παράγει πολύ καλό έργο και γι αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να φροντίσουμε να μην κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. 
     Τέλος να τονίσουμε ότι θεωρούμε τιμητικό και εύλογο να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο πρόεδρος από τις Γέφυρες Νίκος Λιάπης που αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας αφού η προσφορά του στον πολιτισμό και στα κοινά είναι πολύ μεγάλη….


ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ 

14 σχόλια:

  1. Μα γιατί Θεωρείται η αντίδραση του κόσμου, που ξέρει, κρίνει και εκτιμά, ως επίθεση κατά του συλλόγου; Δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζεται; Τι προσέφερε στη κοινωνία εκτός από διακοπές και ταξιδάκια κλειστής ομάδας ατόμων (όχι φυσικά φτωχών όπως κάποιοι υποστηρίζουν). Και γιατί ανώνυμη η ανάρτηση ενώ ανεφέρεται σε συγκεκριμένο υποψήφιο; Γιατί οι Γέφυρες προβάλλουν την υποψηφιότητα του προέδρου τους; Δεν αποτελεί απόδειξη συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης ;
    ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που αποσιωπείται εντέχνως είναι πως ο σύλλογος «γέφυρες στον κόσμο» μετασχηματιστικέ σε μη Κυβερνητική οργάνωσης προκειμένου να υλοποιεί προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και παρόμοια προγράμματα με τους εξής στόχους:
    1. Την αύξηση των εσόδων του συλλόγου μέσω της νόμιμης προμήθειας 3% καθώς και των μελών του ως ιδιώτες για την προσφορά έργου για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.
    2. Για λόγους ψηφοθηρίας αφού η συνεργασία του κ. Λιάπη και του κ. Φερεντίνου απέβλεπαν στους ψήφους αυτών που θα διορίζονταν στο Δήμο μέσω του προγράμματος.
    Δυστυχώς γι’ αυτούς η υλοποίηση του προγράμματος στη συνέχεια ανατέθηκε στον ΟΑΕΔ με πιο διαφανείς διαδικασίες και αυτοί χάσανε τον ρόλο τους.
    Το ερώτημα που τίθεται είναι κυρίως πολιτικό και αφορά το εξής:
    Πως ο κ. Λιαπης, υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής ενός αντιμνημονιακού ψηφοδελτίου για τον Δήμο, υλοποιεί μέσω της ΜΚΟ που διαθέτει τα ποιο αισχρά προγράμματα όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα της μνημονιακής κυβέρνησης όταν υποτίθεται ότι αγωνίζεται να τα καταργήσει;
    Επομένως το θέμα δεν είναι η προσφορά του συλλόγου που είναι σε όλους γνωστή αλλά η συγκεκριμένη πρακτική. Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση ρος τα μέλη του συλόγγου "Γέφυρες στον κόσμο" και ταυτόχρονα μέλη του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων ή του Συλλόγου διδασκόντων 1ου και2ου Δημοτικού Σχολείου:
    Κατα την διάρκεια της προβολής των ταινίων ή την πραγματοποιήση διάφορων εκδηλώσεων δεν φοβόσασταν μήπως γίνει σεισμός και έπεφτε ο όροφος και το ισόγειο μαζι στα κεφάλια σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ με απλά λόγια καταθέστε τι κοινωνικό έργο έχετε προσφέρει.
    Τι έχει δημιουργήσει ο σύλλογος εκτός από μουσικές βραδιές.
    Δώστε ένα κατάλογο δραστηριοτήτων. Περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι σινεμαδάκια με αμφίβολης αξίας έργα, κάτι μουσικές παραστάσεις με εισιτήριο παρακαλώ, πάντα με το ίδιο ακροατήριο προβληματισμένων της κουλτούρας. Να η αξιομνημόνευτικη πολιτιστική προσφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ΓΕΦΥΡΕΣ , για να βουλώσουν τα στόματα, ας κοινοποιήσουν τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών. Δεν υπάρχει θέμα δεδομένων, σύλλογος είναι και σε κοινή θέα. Για να μη ξαναμιλήσει κανείς και ποτέ. Συνεχίστε το έργο σας, μη μασάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αξιόλογη η δραστηριότητα του συλλόγου. Λίγη προσοχή μόνο ώστε η υποψηφιότητα των όποιων μελών του να μην οδηγήσει σε "στιγματισμό" της πολιτιστικής πρωτοβουλίας και να αποφευχθεί το καπέλλωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι αδιανόητο να συνδέουμε τον κύριο Λιάπη με τις εκλογές και τις Γέφυρες στον Κόσμο. Αυτό εκμεταλεύεστε κύριε Λιάπη. Δημιουργήθηκε μια μικρή ομάδα και εκμεταλεύετε την δυναμική του συλλόγου. Ενός συλλόγου που δημιουργήθηκε από τότε που Δήμαρχος ο αείμνηστος Άγγελος Αποστολάκης. Στόχος ήταν καθαρά η επικοινωνία των πολιτισμών των πόλεων της Ευρώπης. Ο κύριος Λιάπης την έκανε Μ.Κ.Ο. για τα συμφέροντα τα δικά του και του Θύμιου. Μερικοί πρόσθεσαν και τις κουλτουριάρικες προβολές ταινιών, που γίνονται στο κατά τα άλλα επικύνδινο Δημοτικό της Βόνιτσας. Κύριε Λιάπη γιατί έγιναν οι γέφυρες στον κόσμο Μ.Κ.Ο. απο την στιγμή που δημιούργησε η παρέα σας την άλλη Μ.Κ.Ο. με το όνομα ΝΕΣΤΟΣ. Τι χρειάζοταν η δεύτερη Μ.Κ.Ο. Μήπως για μεγαλύτερη εισροή χρημάτων σε κάποιες τσέπες; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΑΝ ΕΙΣΘΕ ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΘΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ ΚΟΛΑΖ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ" ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και σιγά σιγά, μπερδεύονται τα θέματα, αλλά παρουσιάζονται και άλλες όψεις. Φαίνεται η συνεργασία κατά του Αποστολάκη, όπως και στις προηγούμενες εκλογές. ΓΕΦΥΡΕΣ είναι αυτές, αλλά γεφυρώνουν επιλεκτικά. Έφυγε και η Γεωργία. ΣΕΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ ΚΟΛΑΖ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ" ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΙ, ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.
    ΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ "ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ": ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΞΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ. ΦΥΣΙΚΑ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ. ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΗΤΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΠΩΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ". ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ, ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ 9.59 . ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΕΣΕΙΣ ΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥς ΒΟΝΙΤΣΑΝΟΥΣ. Ο ΔΗΜΟΣ, ΣΑΝ ΦΟΡΕΑΣ , ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΡΙΞΑΤΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.....
    ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΕΚ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτοί οι ευαίσθητοι νεολαίοι που εξυμνούν την προσφορά της ΜΚΟ Γέφυρες στο κόσμο γιατί δεν βγάζουν άχνα για την κοινωφελή εργασία που ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι Γέφυρες και έγιναν το όχημα για να περάσει η πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που έχει φτιαχτεί πανελλαδικά ένας ολόκληρος μηχανισμός ενσωμάτωσης χιλιάδων ανέργων ώστε να αποδεχτούν τις νέες εργασιακές σχέσεις "γαλέρας"!Ωραία προσφορά για την νεολαία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο