Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Για την υδροδότηση στο Μαχαιρά

Αγαπητοί συμπολίτες,
     Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μαχαιράς Ξηρομέρου βίωσε την άσχημη εμπειρία της διακοπής της υδροδότησης, ενώ έχει άφθονο νερό, εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας και αδιαφορίας της δημοτικής αρχής υπό τον κ. Σαμαρά. 
   Το πρόβλημα με το νερό στο χωριό ήταν γνωστό εδώ και ενάμιση χρόνο, όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας η μία αντλία. Είναι γνωστό επίσης ότι παρ’ όλη την προσπάθεια του προέδρου του χωριού, η αντλία ούτε επισκευάστηκε, ούτε αντικαταστάθηκε, παρόλο που δαπανήθηκαν κοντά δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ............



     Φτάσαμε στο σημείο το Ξηρόμερο, αφενός μεν να στερείται το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ που είναι το νερό, αφετέρου δε, όταν το έχει, να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει για πόση, επειδή το νερό που μας δίνει ο Δήμος Ξηρομέρου είναι το χειρότερο νερό από άποψη ποιότητας που δίνεται σε όλη την Ελλάδα
   Και αυτό λόγω της ανικανότητας της δημοτικής αρχής υπό τον κ. Σαμαρά που, αντί να ασχολείται με την ουσία των προβλημάτων, αναλώνεται στη δημιουργία εντυπώσεων.

Αγαπητοί συμπολίτες-συνδημότες Ξηρομερίτες,
Δυστυχώς όμως το πρόβλημα της υδροδότησης δεν είναι το μοναδικό.
Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ: τα σφαγεία δεν λειτουργούν, δεν λειτουργεί ο βιολογικός, δεν προχώρησε το κλειστό γυμναστήριο, εγκαταλείφτηκε η μαρίνα τουριστικών σκαφών, τα σχολικά κτίρια εγκαταλείφθηκαν, το οδικό δίκτυο παραμένει επικίνδυνο. Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την τουριστική ανάπτυξη ή αξιοποίηση των παραλιακών περιοχών και των γραφικών κολπίσκων του Δήμου.
    Αντίθετα, σπαταλούνται χρήματα με αδιαφανείς διαδικασίες για αμφιβόλου χρησιμότητας έργα από κολλητούς εργολάβους (250.000 ευρώ για τις παιδικές χαρές, διάφοροι εξωραϊσμοί, κλπ.)
     Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι γι’ αυτή τη θλιβερή κατάσταση, από την επομένη κιόλας των εκλογών, έχουν ξεκινήσει αγώνα για την επανεκλογή τους στις ερχόμενες εκλογές. 
     Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε μια άθλια συναλλαγή με πρωταγωνιστές ανθρώπους του σάπιου κατεστημένου. Τραπεζώματα, σπόνσορες, χρηματοδότες,συμμαχίες, συμπαιγνίες … σε βάρος των πολιτών.
     Δεν υπάρχει γι’ αυτούς ιδεολογία, όραμα, δεν είναι το ζητούμενο γι’ αυτούς το κοινωνικό όφελος. Το αν θα πετύχουν τους στόχους τους, για άλλη μια φορά, εξαρτάται από τη δική μας στάση.

Αγαπητοί συνδημότες,
Είναι ώρα να αναλάβουμε κι εμείς τις ευθύνες μας. Είναι ώρα να συμμετέχουμε.Είναι ώρα να στηρίξουμε το νέο, το υγιές. Είναι η ώρα να κλείσουμε τις πόρτες στο παρελθόν και σε όσους το αντιπροσωπεύουν. Είναι η ώρα να επαναφέρουμε τις αξίες και την πρόοδο στον τόπο μας. Να συζητήσουμε για τις ανάγκες μας, για το περιβάλλον, για τις επενδύσεις, για τις θέσεις εργασίας. Να μιλήσουμε για την αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου. Να οργανώσουμε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Να προτείνουμε τρόπουςεπίλυσης των μεγάλων προβλημάτων και να δρομολογήσουμε υπεύθυνα την υλοποίησητους. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά.
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια αδράνειας στο Δήμο Ξηρομέρου. Η στάση μας θα καθορίσει τις εξελίξεις.
ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΩΤΗΡΕΣ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ, ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, Κ.Λ.Π. ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑ ΤΑΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ  Ο ΚΑΝΟΝΑΣ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
       Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μεγάλος υπερκομματικός συνδυασμός, ο οποίος, μακριά από εξαρτήσεις και σκοπιμότητες, θα συγκεντρώσει ανθρώπους που επιθυμούν να δουλέψουν για την ανόρθωση του τόπου.
      Τις ερχόμενες ημέρες, μέλη της Κίνησης Πολιτών θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους συνδημότες κατοίκους των χωριών του Δήμου Ξηρομέρου και θα οργανώσει συζητήσεις με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού υγιούς μετώπου που θα σταματήσει την κατρακύλα και την απαξίωση του Ξηρομέρου που αγαπάμε.

http://kpxiromerou.blogspot.gr/

5 σχόλια:

  1. άμα διαβάζω κατ΄τέτοια, σαν έλληνας φορολογούμενος που σήμερα πλήρωσα την εφορία, νοιώθω πως κάποιοι μ΄εχουν πιάσει κορόιδο... ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ 15.000 €, ΜΗ ΠΑΡΩ ΚΑΝΙΑ ΑΓΚΛΙΤΣΑ ΚΙ ΚΑΜΟΥ ΣΑ ΚΑΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΡΕ ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΝΕΡΟ?? ΚΥΛΗΣΕ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ? ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΉΓΓΕΙΛΕ ΚΑΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΣΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΚΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΟΣ9.10
      Καλός ο ζήλος σου να απαντήσεις, πριν όμως έχει σημασία να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις
      Περισυ λοιπόν δόθηκαν τα 15000 ευρώ
      Φέτος δόθηκαν αλλά που συγκεντρώθηκαν απο δωρεές του νηρεα

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΑ οταν βγειτε εσεις να να φτιαξτε ουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο