Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΜΠΑΝΑ

Φθάνοντας στην Κατούνα συναντάμε το καλοσυντηρημένο και περιφραγμένο δισυπόστατο εκκλησάκι τουΑγίου Νεκταρίου και Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται στην διασταύρωση Κωνωπίνας - Κατούνας  όπου γιόρταζε στις 24 Αυγούστου. Την ημέρα της γιορτής του Κοσμά του Αιτωλού δεν ακούστηκε η καμπάνα από το εξωκλήσι.......
 
Πιστοί της περιοχής μας πήγαν το απόγευμα της παραμονής της μνήμης του στον εσπερινό και την άλλη μέρα το πρωί στην Θεία Λειτουργία αλλά είδαν πως έλλειπε η καμπάνα από το εξωκλήσι. Τι να πούμε τι να γράψουμε, τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα.

Τελευταία το φαινόμενο αυτό να κλέβουν τις καμπάνες από τα εξωκλήσια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, δεν έχουν αφήσει εκκλησάκι με καμπάνα. 
Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στο Α.Τ. Κατούνας.

Πηγή:katounanews

1 σχόλιο:

  1. Ποιός να την πήρε άραγε; Ποιός άλλος από τους τσιγγάνους οι οποίοι όπου βρουν σίδερο δεν διστάζουν να το ξηλώσουν και να το κλέψουν προς μεταπώληση. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις πλέον.Στους δρόμους έχουν κλέψει τα φρεάτια των αποχετεύσεων, καλώδια της ΔΕΗ και τώρα έχουν βάλει στο ματι και τις καμπάνες. Και η πολιτεία τους έχει στα όπα όπα. Έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο