Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας, την συνεχιζόμενη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των μοναρχιών του Κόλπου κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, επιταχύνεται και απειλεί να "πνίξει στο αίμα" τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου............     Το έδαφος προετοιμάζεται εδώ και καιρό με τη στήριξη και τον εξοπλισμό των λεγόμενων αντικαθεστωτικών από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Χαρακτηριστική αυτών των προετοιμασιών ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ στις 28 Μάη 2013 για την άρση του εμπάργκο όπλων έναντι της Συρίας, που άνοιξε και επίσημα το δρόμο για το στρατιωτικό εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών.
       Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις, όπως και πριν 10 χρόνια, με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, επικαλούνται ως πρόσχημα τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.
      Είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος, που προετοιμάζεται να διεξαχθεί κάτω από το "πέπλο" του "ανθρωπισμού", της "αποκατάστασης της δημοκρατίας", σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, με τους δρόμους μεταφοράς, με τα μερίδια των αγορών, των γεωπολιτικών στηριγμάτων, τη σφοδρή όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, στο φόντο και των αλλαγών στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης, που φέρνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.
       Σοβαρές είναι οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς αυτούς και όλων των πολιτικών δυνάμεων που υιοθετούν με οποιονδήποτε τρόπο την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.

·Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
·Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
·Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
·Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!"
·"Εξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!".

ΛΕΥΚΑΔΑ 28-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο