Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Άλλη μια χελώνα σφυροκοπημένη στο κεφάλι στον Αμβρακικό

Η Πέλλα Καλογήρου συνεργάτης του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» επικοινώνησε  με το www.zoosos.gr για να  ενημερώσει για την έκτη (για φέτος) σφυροκοπημένη θαλάσσια χελώνα που εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένη στην θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού κοντά στη Βόνιτσα. Τη χελώνα εντόπισε ο Βασίλης Λέκκας με το σκάφος του και επειδή είδε το τραύμα της την έπιασε και την μετέφερε στην ξηρά στην Πρέβεζα. Από εκεί την παρέλαβε η κα Καλογήρου η οποία θα την στείλει μόλις συνέλθει λίγο στις εγκαταστάσεις του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ» στη Γλυφάδα για εντατική περίθαλψη.......


    Το τραύμα που φέρει το θαλάσσιο ερπετό στο κεφάλι είναι προφανώς από σφυροκόπημα και αν και είναι επιφανειακά  επουλωμένο είναι πολύ βαθύ. Το ζώο είναι αποστεωμένο και αυτό φαίνεται από τον λαιμό του, αφού διακρίνονται οι μυείς του.
    Η κα Καλογήρου, που της παρέχει ορό για να ενυδατωθεί, ώστε να αντέξει το ταξίδι μέχρι την Αθήνα, τονίζει: «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ως είδος να μιλάμε για πολιτισμό, όταν καθημερινά συντηρούμε και συντηρούμαστε από φίλαυτη πλεονεξία, εγωτική απληστία, αδίστακτη ιδιοτέλεια, τερατώδη ασέβεια και παγερή αδιαφορία για την ίδια τη ζωή».


 Πηγή: agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο