Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Βραδιά γεμάτη νοσταλγία στη Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μπαμπάνη στον Αστακό
          Μια προσεγμένη, μεστή και συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Μπαμπάνη: «Στον ίσκιο της Βελανιδιάς», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ 17 Αυγούστου 2013, στο προαύλιο του Καραμούζειου Γυμνασίου Αστακού, την οποία διοργάνωσαν η Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης μαζί με το ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου και με την στήριξη: Σύλλογος Γυναικών Αστακού, Ένωση Αστακηνών Αθήνας και Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών...........
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ........      Στο κατάμεστο, από κόσμο κάθε ηλικίας, προαύλιο ήταν μια πανέμορφη βραδιά διάχυτη από γλυκές αναμνήσεις αφού η συγγραφέας επέστρεψε στο σχολείο το οποίο φοίτησε, παρουσιάστηκε το βιβλίο της με μνήμες από την Βελανιδιά και συνάντησε καθηγητές, φίλους και πολλούς παλιούς συμμαθητές.
       Η εκδήλωσε ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν: ο Π. Δήμαρχος Αστακού και γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος, ο οποίος έκανε την πρώτη δημόσια επανεμφάνιση μετά την περιπέτεια της υγείας του,  ο Γυμνασιάρχης και συγγραφέας Μενέλαος Καραμεσίνης,  ο Γραμματέας του Συλλόγου Βελανιδιάς Μάκης Ζορμπάς και από την Ένωση Αστακηνών ο Χρήστος Μάντζαρης.
       Ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής γλωσσολογίας, πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ  είχε τον κύριο λόγο στο συντονισμό της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, προλόγισε την εκδήλωση και έδωσε το λόγο στους ομιλητές.

-Ο Βασίλης Ζαγκότας, Εκπαιδευτικός, Ιστορικός  έκανε μια λεπτομερή παρουσίαση αναλύοντας το βιβλίο που αποτυπώνει μέσα από τις σελίδες του μνήμες γύρω από την Βελανιδιά που συγκινούν, το χαρακτήρισε σημαντικό το οποίο αξίζει όλοι οι βιβλιόφιλοι, να το τοποθετήσουν στο πιο περίοπτο σημείο της βιβλιοθήκης τους.
-Ο Νίκος Μακρής, Δρ. Φιλοσοφίας με το γλυκό ύφος και την συναρπαστική γλώσσα μίλησε για το βιβλίο, εντυπωσίασε και κυριολεκτικά ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα συνεχάρη την συγγραφέα Μαρία Μπαμπάνη για το έργο της.
-Ο Μπάμπης Τσελεπής, Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης με λόγο πειστικό, γλώσσα καρδιακή και συγκινησιακή αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της συγγραφέως και στο καταπληκτικό βιβλίο το οποίο αποτελεί μια παρακαταθήκη για το γενέθλιο τόπο μας.
-Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε η συγγραφέας του βιβλίου Μαρία Μπαμπάνη, η οποία συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στη διαδικασία της συγγραφής του βιβλίου, το οποίο καθώς αποτελεί την πρώτη της συγγραφική απόπειρα και αποτέλεσε για την ίδια μια εξαιρετική εμπειρία.

Προβολή ντοκυμαντέρ του Τάκη Μπαμπούρη
       Αμέσως μετά την Παρουσίαση του βιβλίου, προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ του Αστακιώτη Τάκη Μπαμπούρη,  με τίτλο «Η Βελανιδιά στο Ξηρόμερο» το οποίο άρεσε και χειροκροτήθηκε θερμά μετά το τέλος της προβολής τους από τους παρευρισκόμενους.

      Να επισημάνουμε ότι οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση, παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου στην Αθήνα.

     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: Ο πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος, ο επικεφαλής της Κίνησης πολιτών Ξηρομέρου και υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Γεωργαλής, ο Δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μπαμπούρης, ο Εφέτης και συγγραφέας Αλέκος Σάββας, ο γυμνασιάρχης Δήμος Βαρόπουλος, ο Γυμνασιάρχης και συγγραφέας Άρης Μπιτσώρης, ο Γραμματέας της Βελανιδιάς και πρόεδρος του Περιβαλλοντικού συλλόγου Χρυσοβίτσας Μάκης Ζορμπάς και ο γραμματέας Γιάννης Χρόνης, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Χρυσοβιτσάνων «Τα κόροντα» Κώστας Γεωργούλας, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Μιχάλης Τσίπης, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Αετού Χρήστος Ντέμος, από τον τοπικό σύλλογο Αετού ο Γρηγόρης Κουτσογιάννος, οι συγγραφείς Γιάννης Δημητρούκας, Μπάμπης Κουβέλης, Πάνος Λαζαρόπουλος, Γιώργος Μπαρμπαρούσης,   οι γιατροί Γουλές Δημήτρης και Ζούλας Γρηγόρης, ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας Γουλές Γιάννης, από την Ένωση Αστακηνών ο Πρόεδρος Σταμούλης Μακρής και ο Χρήστος Μάντζαρης, από το Σύλλογο Γυναικών Αστακού η Πρόεδρος Γιάννα Ρεπάνη-Ζούλα και μέλη του Δ.Σ, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κατερινόπουλος, ο Δημήτρης Παπαγιάννης πανεπιστημιακός υπάλληλος, ο Γεώργιος Λαινάς ανώτατος υπάλληλος ελεγκτικού συνεδρίου, η π. Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου Αστακού Ζαβιτσάνου Μαρία,  ο πρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Αστακιωτών Γιώργος Μπόνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών Γιώργος Τσέλιος, κ.α.  Προσθήκη λεζάντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο