Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Tι επιτέλους θέλουν οι γυναίκες από τους άνδρες;

Πριν από έναν αιώνα ο Ζίγκμουντ Φρόιντ είχε αναρωτηθεί  τι θέλουν οι γυναίκες;Τα χρόνια πέρασαν και ακόμη παραμένει  αναπάντητο παρά τις  ενδελεχείς έρευνες που κάνουν οι επιστήμονες. Τελικά είναι ...άβυσσος η ψυχή της ή υπάρχει το κλειδί που την ξεκλειδώνει;
Οι έρευνες μάλιστα - πολλές και ποικίλες - που διεξάγονται
τα τελευταία χρόνια, μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα: οι γυναίκες δείχνουν να διεγείρονται με πολύ πιο περίπλοκο τρόπο απ΄ ό,τι οι άνδρες...
 

Από την δεκαετία του 50  αποτελεί αντικείμενο έρευνας η ερωτική επιθυμία στις γυναίκες  και ο λόγος για τον οποίο αρκετές δεν αισθάνονται πόθο ή το αντίθετο τι  είναι τελικά  αυτό που τις μαγνητίζει;


 

μαγνητίζει το πρόσωπο

 

Όπως έδειξε απεικονιστική μελέτη σε μαγνητικό τομογράφο, οι ορμονικές αλλαγές στη διάρκεια της ωορρηξίας προκαλούν μεγαλύτερη δραστηριότητα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου των ετεροφυλόφιλων γυναικών, η οποία ενεργοποιείται από πολύ αρρενωπά ανδρικά πρόσωπα.

 

Είναι βέβαιο ότι οι γυναίκες διεγείρονται από ένα  πιο ευρύ φάσμα ερεθισμάτων από τους άνδρες που  όμως δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμη από τους ειδικούς. 

 

 σώμα μου βγαλμένο από πηλό

 

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στο  επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine» σε 3000 γυναίκες απέδειξε ότι ένα ποσοστό που άγγιζε το 30%  παραπονιόταν  για ανεπαρκή  ερωτική επιθυμία παρά  τις πιέσεις που  ασκούσε το έτερο ήμισυ.

Οι άνδρες σε αυτή την περίπτωση  καταπίνουν ένα Βιάγκρα και  ξεπερνούν το εμπόδιο. Από την άλλη στο γυναικείο μυαλό τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα αφού η ερωτική επιθυμία  ξεκινάει από τον εγκέφαλο τους και μετά  ακολουθεί το υπόλοιπο σώμα τους.

 

Εντούτοις  κυκλοφορούν φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία  μπορούν να βελτιώσουν τη ροή του αίματος και τη λίπανση του κόλπου, δεν δημιουργούν όμως συνειδητή αίσθηση επιθυμίας. 

Σύμφωνα με τον δρ Άιρα Σάρλιπ, καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ISSM) οι άνδρες μπορούν να καταλάβουν καλύτερα από τις γυναίκες την αύξηση του καρδιακού τους ρυθμού σε στιγμές έντασης και ότι βασίζονται σε τέτοια σημάδια για να κατανοήσουν την κατάσταση, ενώ οι γυναίκες δυσκολεύονται και περισσότερο όσες γυναίκες έχουν αρνητική εικόνα για το σώμα τους. 


 

Έτσι μπορούν να εξηγηθούν οι διαφορές των υποκειμενικών από τις αντικειμενικές παρατηρήσεις στο πείραμά της. Δεν λείπουν βέβαια και οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η γυναικεία επιθυμία δεν είναι σχετική αλλά ναρκισσιστική - κυριαρχείται από τη λαχτάρα να αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού και ερωτικής διάθεσης. 

 

ούτε ο Φρόιντ κατάφερε να δώσει απάντηση 

 

«Αισθάνομαι σαν εξερευνητής στην άκρη ενός τεράστιου δάσους», επισημαίνει  η επικεφαλής της έρευνας δρ Τσίβες  περιγράφοντας τη φιλοδοξία της να κατανοήσει τον μηχανισμό ερεθισμού και επιθυμίας των γυναικών. «Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένα μικρό μονοπάτι το οποίο όμως δεν ξέρουμε πού οδηγεί». 

 
Και αυτή όπως και όλοι οι συνάδελφοί της προσπαθούν να λύσουν το σεξουαλικό πρόβλημα που έθεσε ο Ζίγκμουντ Φρόιντ στις μαθήτριές του πριν από έναν αιώνα: «Το μεγάλο ερώτημα που δεν έχει ποτέ απαντηθεί και δεν μπορώ να λύσω, παρά την 30χρονη έρευνά μου στη γυναικεία ψυχή, είναι: Τι επιθυμεί μια γυναίκα» ;

 http://iatropedia.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο