Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Απαραίτητες παρεμβάσεις στον δρόμο Καλύβια – Ξηρόμερο

    Ένας παλιός αγροτικός δρόμος έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πολυσύχναστη επαρχιακή οδό, αφού πολλά οχήματα κάθε τύπου την διασχίζουν καθημερινά αντιμετωπίζοντας όμως πολλές δυσκολίες κατά την προσπέλασή της..........


       Ο δρόμος αποτελεί συνέχεια της διαδρομής που συνδέει το Αγρίνιο με τα Καλύβια, διασχίζει τον οικισμό Αγίου Γεωργίου, περνά την γέφυρα της Δ.Ε.Η. στον Αχελώο και κατευθύνεται προς τα χωριά του Ξηρομέρου, αλλά και τα παραθεριστικά κέντρα της δυτικής πλευράς του νομού μας, προς τον Αστακό, τον Μύτικα, την Κανδήλα, την Πάλαιρο και άλλες παραθαλάσσιες περιοχές.
      Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η κίνηση είναι αυξημένη, εύκολα διαπιστώνει κάποιος ότι η ποιότητα του οδοστρώματος, η έλλειψη οδοσήμανσης, προστατευτικών μπαρών και φωτισμού, δημιουργεί αρκετά προβλήματα για οδηγούς και πεζούς.
     Ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί ο ασφαλτοτάπητας, στο κομμάτι του δρόμου από την γέφυρα της Δ.Ε.Η. μέχρι τον κοντινό οικισμό, αν και το έργο τοποθέτησης αγωγού λυμάτων που τον συνδέει με τον βιολογικό καθαρισμό έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλη προσοχή κατά την κίνηση των οχημάτων.
     Είναι σημαντικό να βελτιωθεί και να αξιοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ο δρόμος αυτός, προς όφελος των χιλιάδων κατοίκων της μεγάλης αυτής περιοχής, οι οποίοι θα μπορούν μελλοντικά να εξυπηρετούνται με ασφάλεια και άνεση.
      Σίγουρα απαιτούνται μελέτες και εγκεκριμένες πιστώσεις για ένα τέτοιο έργο, πιστεύουμε όμως ότι, ο δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια ή άλλους αρμόδιους φορείς, μπορεί να δρομολογήσει την υλοποίηση κατασκευής και βελτίωσης ενός τόσο σημαντικού οδικού άξονα.

 Πηγή :kalyvia.gr  - agriniopress.gr

1 σχόλιο:

  1. Ένα ενδιαφέρον θέμα για κάθε μελετητή της ιστορίας του Ξηρομέρου θα ήταν η ιστορία των δημοπρατήσεων και των εγκαινίων οδικών έργων. Θέση μέσα σε αυτά έχει αναμφίβολα η Ιόνια Οδός, η σύνδεσή της με το Αγρίνιο και το Ξηρόμερο, το Άκτιο-Αμβρακία, η Παραϊόνια, το Αστακός-Άγιος Ηλίας, κλπ. Σε αυτά θα προστεθεί και το μεγαλόπνοο έργο Καλύβια-Ξηρόμερο, μιας και κάποιος θα το υποσχεθεί στους δύσμοιρους Ξηρομερίτες στις επερχόμενες εκλογές.

    Σε ειδικό παράρτημα ας παρατεθούν και οι φωτογραφίες όλων αυτών που τόσα χρόνια εγκαινίαζαν έργα και εκθείαζαν τα "μεγαλόπνοα έργα ανάπτυξης" των κυβερνήσεών τους, με τις μακέτες των οποίων εκμεταλλεύονταν τους αφελείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο