Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Τελέστηκε το μνημόσυνο Εμφυλιοπολεμικού διχασμού στον Πρόδρομο Ξηρομέρου

       Μπορεί να πέρασαν 64 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, 39 χρόνια από τη μεταπολίτευση, κάποιοι όμως επιμένουν να βλέπουν με τα μάτια του παρελθόντος το παρόν και το μέλλον και να διοργανώνουν ακόμα γιορτές εμφυλιοπολεμικού διχασμού, όπως η εκδήλωση που έγινε χθες Σάββατο πρωί 24 Αυγούστου 2013, στην Πηγάδα (Γρούσπα) στον Πρόδρομο Ξηρομέρου.
      Ο δημοκρατικός κόσμος της περιοχής αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες που ξαναζωντανεύουν την ανάμνηση της βίας και του διχασμού και την αναβίωση ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος.
      Ας δούμε όμως από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας την επικίνδυνη αναβίωση του εμφυλιοπολεμικού κλίματος:....................



Τελετή μνήμης στο βάραθρο του Προδρόμου

      Κάθε χρόνο στο ξωκλήσι του Πατροκοσμα του Αιτωλού, ανήμερα της επετείου του, μετά τη Θεία Λειτουργιά τελείται επιμνημόσυνος δέηση για τους αδικοχαμένους Πατριώτες που κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπόλεμου, κατακρημνήστηκαν στο βάραθρο της Γρούσπας.
     Συντεταγμένη ομάδα συναγωνιστών με επικεφαλή το συναγωνιστή Χρήστο Ρήγα και παρουσία του συναγωνιστή βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κων/νου Μπαρμπαρούση, παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο, στο βάραθρο της Γρούσπας.
     Μετά το προσκλητήριο νεκρών που εκφώνησε ο συναγωνιστής Λεωνίδας Σταθόπουλος ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των νεκρών και ο Εθνικός μας Ύμνος.
ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Προδρόμου

εκ μέρους του Αρχηγού, ο συναγωνιστής Χρήστος Ρήγας

εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, ο συναγωνιστής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
    σε στάση προσοχής κατά την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου

φωτογραφίες από το τεράστιο βάραθρο που προκαλεί δέος 


Υ.Γ.1: Τα όσα περί "μίσους" γράφηκαν στα τοπικά site ας τα πούνε στους συγγενείς των θυμάτων, από κοντά!


Πηγή: http://xa-aitoloakarnanias.blogspot.gr/


8 σχόλια:

  1. Εκεί στο ξηροnews να αφήσετε τα σοφίσματα και τα λεκτικά παιχνιδάκια της Ρεπουσιανής λογικής και ρητορικής.
    Αν βλέπετε σε αυτές τις εκδηλώσεις "μίσος" και "διχασμό" με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να τιμάται το ολοκάυτωμα των Καλαβρύτων , του Διστόμου , το Κούγγι , το Μεσολόγγι , τα Ψαρρά κ.α. γιατί καλλιεργεί το μίσος σε γερμανούς και τούρκους αντίστοιχα σύμφωνα με την αριστερίζουσα λογική τύπου ρεπούση.
    Επικεντρωθείτε στα τοπικά γεγονότα , μαθηματάκια ψευδοπροπαγάνδας δεν χρειαζόμαστε και κυρίως από αδαείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "σταση προσοχης" με το χέρι τεντωμένο δεν υπάρχει... εκτος κι αν η Χρυσή Αυγή εχει δική της θεωρία ... αν και δεν ειμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της Χρυσής Αυγής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ.
    http://www.zougla.gr/blog/article/740664

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το βιολί - βιολάκι. δεν είδατε τα σχόλια στη προηγούμενη ανάρτηση. Ο Δημοκρατικός κόσμος της περιοχής είμαστε εμείς και όχι οι κόκκινοι φασίστες που σε όλα τα έντυπά τους και στις εκδηλώσεις και στα λόγια τους μιλούν για τον αγώνα που συνεχίζεται κλπ.ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΛΑΣ - ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ?. ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤΙΑ? ΟΥΣΤ ΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιοι επώνυμοι βιάζονται να ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ιστορικές σελίδες γραμμένες με ΑΙΜΑ. Και μετά, εξαγνισμένοι, να επιδίδονται στη καπηλεία εννοιών και αξιών, που δενέχουν καμμια σχέση με τη πολιτικήη ιδεολογία που εκπροσωπούν , πολύ δε περισσότερο με τη πολιτική αντίληψη του μεγαλυτέρου μέρους του ελληνικού λαού. Αυτο΄που δεν σέβονται δημοκρατικά εκλεγμένους , θέλουν να το παίξουν τιμητές της δημοκρατίας. Ε! Φτάνει πιά η πατριδοκαπηλεία από τις λοιπές , λιγοστές άλλωστε, "δημοκρατικές" και "προοδευτικές " δυνάμεις. Η Ιστορία γράφτηκε με αίμα και χαρακτηρίζει τους συγγραφείς της

    Gas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS !! ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ HTAN ΟΛΑ ΚΑΛΑ..?? ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΙ ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑΡΧΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΑΜ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΣΦΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΖΥΓΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αδερφος του παππου μου, πεταχτηκε μεσα στην Γρουσπα , αφου πρωτα απηχθη απο το σπιτι του ενα βραδυ..Μετα απο πολλα χρονια ο παππους μου μαζι με αλλους Προδρομιτες κατεβηκαν με σχοινια και μαζεψαν τα κοκκαλα των ανθρωπων που πεταχτηκαν εκει μεσα.. Εκτελεστηκαν οχι επειδη ηταν "γερμανοτσολιαδες" ή φασιστες, αλλα επειδη δεν ηθελαν να ενταχθουνστις συμμοριες τους..ηταν για αυτους εχθροι του λαου..Αυτα τα λιγα για οσους μιλανε για μισος κτλ...Ναι κυριοι...Ο παππους μου μου εμαθε να σιχαινομαι τους κομμουνιστες ψευτολαοσωτηρες και θα το μαθω κι εγω στα παιδια μου κι αυτο γιατι το αιμα νερο δεν γινεται...Οσοι το παιζετε "σοσιαλιστες" και "ανθρωπιστες", πουληστε οτι εχετε, αφηστε μουσια και ζηστε σε κομμουνες μεχρι να φατε ο ενας τον αλλον...καννιβαλοι ψευτοδημοκρατες, παπαγαλακια των αρχιρουφιανων αθηναιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με ειχε παει ο πατερας μου στο βαραθρο.ΚΡΙΜΑ...Να μην ξαναρθουν τετοιες μερες...η πατριδα ειναι κυκλωμενη απο εχθρους..ειμεθα εθνος αναδελφον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο