Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ιαματικά λουτρά Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου – ένα μεγάλο «φιάσκο»

Γράφει ο: Χρήστος Σιάσος

      Το Μεσολόγγι χρόνια τώρα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μήπως  μπορέσει κάποια στιγμή να βγει από τη  μιζέρια. Στην κυριολεξία, η προπαγάνδα της υποσχεσιολογίας των «Αρχόντων» του  οργιάζει παραμονές των όποιων εκλογικών αναμετρήσεων.  Άλλοι υπόσχονται διορισμούς, ανάπτυξη στον πολιτισμό, τουρισμό. Τρέχουν και φωτογραφίζονται με Κυβερνητικούς Αξιωματούχους, ταξιδεύουν στο Εξωτερικό και μας ενημερώνουν μέσω  email ότι θα έρθουν επενδύσεις από το Εξωτερικό............


  
       Ιούλιος μήνας και τα μπάνια του λαού  βρίσκονται στο ζενίθ. Το Μεσολόγγι διαθέτει πλούσιες παραλίες και δέχεται καθημερινά πολύ κόσμο, μπορούμε να πούμε από όλα τα μέρη του Νομού. Διαθέτει επίσης και μια πλούσια περιοχή, στην Αγία Τριάδα, για ιαματικά λουτρά που κατά καιρούς έχουν γραφεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και όχι μόνο ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και μάλιστα την περιοχή αυτή τη συστήνουν και γιατροί σε ασθενείς των.

      Την προηγούμενη χρονιά η Δημοτική Αρχή έλεγε ότι από νωρίς θα ξεκινήσουν ήπιας μορφής έργα για την καλύτερη διευκόλυνση των λουομένων. 
     Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε την προηγούμενη χρονιά «σύμβουλος» της σημερινής Δημοτικής Αρχής μοιράζοντας χιλιάδες τυπωμένα διαφημιστικά φυλλάδια με φόντο τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας. 
       Ο «ειδικός» αυτός σύμβουλος κινούταν  με ειδικό - εξτρά όχημα που διαφημίζει γενικότερα την Πόλη μας, να υποθέσουμε σίγουρα με αμοιβή, καθ΄ότι σήμερα δεν κινείται τίποτα και δεν δουλεύει κανείς χωρίς αμοιβή. 
       Τα φυλλάδια μας ενημέρωναν ότι το καλοκαίρι που τώρα διανύουμε θα υπάρξουν μέσα από μελέτες ήπια έργα υποδομής λόγω συνθήκης RAMSAR  έτσι ώστε οι λουόμενοι να έχουν τουλάχιστον μια αξιοπρεπή λουτροθεραπεία. Δυστυχώς από τον υπάρχοντα χωματόδρομο στην περιοχή αυτή δεν φρόντισαν ούτε τις «νυχτερινές βρωμιές» να μαζέψουν!!!
         Για την ιστορία να πούμε ότι τα λασπόλουτρα στην Αγία Τριάδα βοηθούν  τον ανθρώπινο οργανισμό με τη χρήση θαλάσσιας λάσπης, στις αρθρώσεις άνω και κάτω άκρων, πόνους στον αυχένα, στην καταπολέμηση της χαλάρωσης της κυτταρίτιδας και του δέρματος. Καθημερινά αυτό τον καιρό χιλιάδες λασπωμένοι από κάθε γωνιά του Νομού, της Ελλάδας αλλά και από το Εξωτερικό περιδιαβαίνουν το χώρο της λιμνοθάλασσας με προορισμό την λουτροθεραπεία τους στα αργιλώδη αυτά νερά της. 
      Το Εργαστήριο Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών βλέποντας  τη μεγάλη  επισκεψιμότητα  του χώρου   εκπόνησε ολοκληρωμένη  μελέτη . Η μελέτη είχε στόχο να εξεταστούν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της λάσπης της λιμνοθάλασσας.

       Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά,  θα σταθούμε όμως στη δημιουργία ήπιων-συμβατών έργων υποδομής που στόχο να έχουν τον προορισμό του ιαματικού τουρισμού ο οποίος  να αρχίζει από τον Απρίλιο και να τελειώνει τον Οκτώβριο και μέσα από αυτή τη διαδικασία ο Δήμος θα είχε πέραν των άλλων και οικονομικά οφέλη.  
       Δυστυχώς  από τις περσινές υποσχέσεις  και τις «τυμπανοκρουσίες» των διαφημιστικών φυλλαδίων του Δήμου το μόνο που έμεινε είναι η αδιαφορία  και  η  εγκατάλειψη  των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει  αυτό τον καιρό το Μεσολόγγι.    

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ κ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜεΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ κ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο