Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Δρόμος καρμανιόλα το οδικό δίκτυο Παπαδάτου, Κωνωπίνα, Κατούνα!


Σε δρόμο καρμανιόλα έχει μετατραπεί το επαρχιακό οδικό  δίκτυο Παπαδάτου, Κωνωπίνα, Κατούνα!

        Αγανάκτηση και εκνευρισμός κυριαρχεί τους οδηγούς και τους συνεπιβάτες που έχουν την ατυχία να διέλθουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της ενδοχώρας του Ξηρομέρου Παπαδάτου, Κωνωπίνα,  Κατούνα.
     Πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που έχει μετατραπεί σε πραγματική καρμανιόλα για τους άτυχους οδηγούς, χωρίς οριζόντια και κάθετη σήμανση, χωρίς πληροφοριακές πινακίδες σε επικίνδυνα σημεία, χωρίς ορατότητα λόγω της βλάστησης, γεμάτο  λακκούβες,  απόρροια της κακής ποιότητας κατασκευής των δρόμων και της ανύπαρκτης συντήρησης..............



      Και όλα αυτά, είναι ενδεικτικά σημάδια της  εγκατάλειψης των χωριών μας από την πολιτεία και δείγματα της αδιαφορίας των τοπικών μας αρχόντων.
        Ειδικά στο κομμάτι του επαρχιακού δρόμου  Παπαδάτου – Κωνωπίνα - Κατούνα  και συγκεκριμένα από τον Κόζιακα – Αρβανοβά – Διασταύρωση,   η κατάσταση του οδοστρώματος είναι τραγική και οι οδηγοί πρέπει να  «ψαρεύουν» στο δρόμο για να αποφύγουν τις λακκούβες στο κατεστραμμένο οδόστρωμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή οδήγηση.
      Ιδιαίτερα δε την νύκτα, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να αποφύγουν τις «παγίδες» – λακκούβες που καραδοκούν, ανυπομονώντας να σακατέψουν με σοβαρές ζημιές  το διερχόμενο όχημα και να προξενήσουν  ατύχημα στους επιβαίνοντες.
     Σε απόγνωση  βρίσκονται οι επαγγελματίες οδηγοί, (λεωφορειούχοι, πραματευτάδες κλπ) που επισκέπτονται τα χωριά μας, αναγκαζόμενοι να διέρχονται αυτή την «κακιά στράτα» και να υπομένουν με καρτερία την βάσανο του δρόμου «καρμανιόλα».
         Η κατάσταση είναι τραγική. Οι τεράστιες λακκούβες σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση που εμποδίζει την ορατότητα του δίνουν τεράστια επικινδυνότητα και ανα πάσα στιγμή μπορεί να θρηνήσουμε θύματα.

      Η εφημερίδας μας ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας”, έχει αναφερθεί στο θέμα πάμπολλες φορές φέρνοντας στην επικαιρότητα το πρόβλημα που είναι άλλωστε και αίτημα μελών, συγχωριανών, συνδημοτών αλλά και επαγγελματιών οδηγών που επισκέπτονται τα χωριά μας και ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ να αναδεικνύουμε θέματα που αφορούν την σωματική ακεραιότητα των  συντοπιτών μας.
    Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βιώνουμε εποχές ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ.
     Γνωρίζουμε επίσης ότι το θέμα δεν είναι αποκλειστικής ευθύνης του Δήμων αλλά της Περιφέρειας.
      Ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι οι Δήμαρχοι έχουν την ευαισθησία αλλά και τον τρόπο να λύσουν ή  έστω να ΜΠΑΛΩΣΟΥΝ το πρόβλημα !

      Κάνουμε λοιπόν έκκληση, στους  Δήμαρχους των δύο Δήμων του Ξηρομέρου, κ.κ. Σαμαρά και  Σολδάτο, να επισκεφθούν την περιοχή για να κομίσουν ιδίαν αντίληψη για την έκταση των ζημιών και την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του οδοστρώματος ώστε να ανεύρουν τους απαιτούμενους πόρους  και να προβούν στην ανακατασκευή και τη συντήρηση του κομματιού αυτού του δρόμου που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τους διερχομένους οδηγούς και συνεπιβάτες αλλά και φθορές στα οχήματα, μπαλώνοντας τουλάχιστον τις λακκούβες για να αποφευχθούν  τα χειρότερα.


Δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμ:  (71) Φύλλο της εφημερίδας “TA  NEA της Κωνωπίνας ” .





9 σχόλια:

  1. Αγαπητό Ξηρόμερο News, σας ενημερώνουμε ότι από μηνός τουλάχιστον και μετά από προμήθεια 250 σάκων ψυχρής ασφάλτου από εργοστάσιο στην Πρέβεζα, έχουν καλυφθεί οι λακούβες στους επαρχιακούς δρόμους και εντός των χωριών σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Φυτειών. Όσον αφορά την επαρχιακή οδό ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ-ΚΟΝΩΠΙΝΑ -ΚΑΤΟΥΝΑ, είναι κοινώς γνωστό ότι είναι γεμάτη λακούβες και υπάρχουν εκτεταμένα τμήματα δρόμου που απαιτούν και ανακατασκευή οδοστρώματος. Με εργασία 2 εθελοντών και επί ένα διήμερο, χρησιμοποιήθηκαν 30 σάκοι ψυχρής ασφάλτου και καλύφθηκε το 95% των λακούβων στον δρόμο έξω από την ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ μέχρι τα διοικητικά όρια της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών προς Κατούνα. Απομένει η κάλυψη 7-8 λακούβων μόλις μεταφερθούν από το εργοστάσιο οι τελευταίες παραγγελθείσες ποσότητες ψυχρής ασφάλτου που αναμένονται .(Μία παλέτα των 50 σάκων ψυχρής ασφάλτου των 30 κιλών έκαστος). Επίσης γίνεται γνωστό ότι με ειδικό μηχάνημα (τρακτερ με χορτοκοπτικό) έχουν καθαρισθεί από χόρτα όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι της Δημοτικής Ενότητας, εντός των διοικητικών ορίων της. Κόπηκαν κλαδιά δένδρων και χόρτα που εμπόδιζαν την ορατότητα και κυρίως σε όλες τις στροφές, όπου δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, από τον έμπειρο υπάλληλο οδηγό που διαθέτουμε. Ένα δεύτερο μηχάνημα ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Αστακού και εργάζεται για τις ανάγκες των πολλών χωριών της. Η Δημοτική Ενότητα Φυτειών με το δικό της μηχάνημα σνδράμει και τη Δημοτική Ενότητα Αλυζίας.
    Για τις δύο παραπάνω δράσεις της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών, είναι πλήρως ενημερωμένοι αλλά και ικανοποιημένοι οι συνδημότες μας αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί(ιχ και λεωφορείων κλπ). Απαιτούνται όμως και άλλες δράσεις, αλλά δεν εφησυχάζουμε μέχρι να τις υλοποιήσουμε (μπάρες ασφαλείας, πινακίδες, σημανσης κλπ). Ο Δήμος Ξηρομέρου επομένως και η Δημοτική Ενότητα Φυτειών, έχουν την ευαισθησία και βρήκαν τη λύση να αποκαταστήσουν κατά το μέγιστο δυνατόν ,(οικονομική κρίση), τους από πολλά χρόνια ασυντήρητους και επικίνδυνους επαρχιακούς δρόμους, με σκοπό την ασφάλεια των συνδημοτων και των διερχομένων.
    Ευθυμία Καραπάνου - Κολοβού
    Αντιδήμαρχος Δ.Ξηρομέρου (Δημοτική Ενότητα Φυτειών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ,ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΔΑΤ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και λιγα γράφει η εφημερίδα της Κονωπινας.
    Αλλά δεν ντέπονται καθόλου ένας δρόμος που χαράχτηκε απο τον Τρικούπη παραμένει όπως και τότε για όλα τα χωρια
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΙΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Αντιδήμαρχε
    Είναι αλήθεια ότι καλύψατε στο συγκεκριμένο δρόμο κάποιες λακκούβες, οι οποίες όμως, δεν είναι στο προβληματικό κομμάτι που αναφέρει το Ξηρόμερο στην ανάρτησή του.
    Οι λακκούβες αυτές που εικονίζονται στις φωτογραφίες του bloc, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, και είναι οι πιο επικίνδυνες, βρίσκονται στον Κόζιακα και μέχρι την διασταύρωση της Κονοπίνας και δεν νομίζω ότι ικανοποιούν τους επαγγελματίες οδηγούς, απεναντίας μάλιστα πέρα από το Ξηρόμερο, και κάποιος επώνυμος επαγγελματίας που είχε την τύχει να περάσει προ ημερών αυτό τον δρόμο, έχει κάνει αναρτήσεις φωτογραφιών και σχόλια στο διαδίκτυο διόλου κολακευτικά, για την κατάντια του δρόμου.
    Θα έπρεπε πρώτα αυτές να καλύψετε (κατά τη γνώμη μου) που είναι και πλέον επικίνδυνες και ύστερα τις υπόλοιπες .
    Μπορεί να καλύψατε, όπως λέτε, το 95% του δρόμου, ΣΙΓΟΥΡΑ όμως δεν καλύψατε το 95% από τις λακκούβες, γιατί οι πολλές και επικίνδυνες λακκούβες είναι στο συγκεκριμένο κομμάτι (Κόζιακας) .
    Είναι αλήθεια και αυτό είναι θετικό, ότι το ειδικό μηχάνημα (τρακτερ-χορτοκοπτικό) που αναφέρεστε, έχει καθαρίσει ικανοποιητικά θαμνώδη - φυλλώματα που εμπόδιζαν την ορατότητα στην περιοχή της δικαιοδοσίας σας (Δήμου Ξηρομέρου).
    Είναι επίσης αλήθεια ότι αυτός ο δρόμος χρειάζεται στο μεγαλύτερο μέρος του ανακατασκευή και διαπλάτυνση, γιατί σε ορισμένα σημεία (Κόζιακας) το πλάτος του δεν επαρκεί ούτε για μονόδρομος !
    Πάντως, είναι θετικό που έχετε παρουσία και ενημερώνετε τους δημότες σας.
    Σ.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟΔΡΟΜΟ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΕΤΟ ΜΕΣΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑ. ΟΔΗΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΧΘΕΣς ΜΕΤΑ ΠΗΓΑ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΙ ΤΡΑΒΑΓΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΘΑ ΚΑΙ ΖΗΜΙΑ.
    ΤΟΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πρόχειρες επισκευές για τις λακκούβες δεν λύνει το πρόβλημα.
    Πριν δυο χρόνια το ίδιο έκανε και ο Σολδάτος στο κομμάτι του δήμου του. Με τις πρώτες βροχές όμως, ο δρόμος ήταν μια από τα ίδια.
    Ο δρόμος αυτός θέλει διαπλάτυνση πέρα από το σημείο που είναι τα σπιτάκια των βλάχων μέχρι που είναι η πινακίδα για τον Αη Βλάση και εκεί στην κατηφόρα στις στροφές για το Κονοπινιοτικο θέλει να κοπούν οι στροφές και να πηγαίνει ο δρόμο ευθεία και να βγαίνει στη διασταύρωση και καινούργιο οδόστρωμα.
    Όλα τα άλλα είναι μια από τα ίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλοι(ες) σχολιαστές. Ας πάρουμε τα πράγματα πιο αναλυτικά, για όσους δεν ξερουν, γιατί εγώ ξέρω διότιΛίγο πιο πέρα από το "σπιτάκι του αγροφύλακα" προς Κατούνα τελειώνουν τα όρια της δημοτικής ενότητας Φυτειών και του Δήμου Ξηρομέρου γενικότερα και αρχίζουν τα όρια της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Στη θέση "κόζιακας" είναι το τελευταίο άκρο των ορίων της ενότητας μας. Εκεί έχουν απομείνει λίγες λακούβες που θα καλυφθούν εντός των ημερών και αυτές. Έχουν καλυφθεί οι λακούβες απο Φυτε'ιες πρός Μπαμπίνι μέχρι τα όρια της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών και Δημοτικής Ενότητας Αστακού. Έχουν καλυφθεί οι λακούβες στο δρόμο μεταξύ Φυτειών και παπαδάτου. Επίσης ο δρόμος μεταξύ παπαδάτου και Αγ Στεφάνου, από όλους τους εξόδους του χωριού.Καλύφθηκαν όλες οι λακούβες από Φυτείες μέχρι Κουβαρά. Επίσης λακούβες σε παράδρομους Κουβαρά και Αγ Στεφάνου. Λίγες λακούβες στο Ρίβιο θα καλυφθούν με την επερχόμενη παραλαβή. Από τη θέση "κόζιακας" λοιπόν (παλιό χωριό αννίνο-άννινο δεν θυμάμαι) και προς διασταύρωση προς Κωνωπίνα - Κατούνα και τις επόμενες διασταύρωσεις προς κατούνα και Εθνική οδό- άγριλλο, ο δρόμος ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στην αρμοδιότητά μου, αλλά στη δημοτική ενότητα Μεδεώνος και προφανώς θα υπάρχει μέριμνα και εκεί να καλύψουν τις λακούβες που υπάρχουν. Επόμένως όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο, από το "σπίτι του αγροφύλακα" μέχρι τη θέση "κόζιακας" είναι οι λίγες λακούβες που απομένουν για την δημοτική ενότητα φυτειών, όπου πράγματι μερικές είναι μεγάλες και έχουν και αρκετό βάθος (βρίσκονται 50 μέτρα μετά το "σπίτι του αγροφύλακα". Θα απαιτηθεί και η χρήση γαρμπυλοσκυροδέματος, σε συνδυασμό με άσφαλτο. Από την ΠΑΠΑΔΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 20 μέτρα από το "ΣΠΙΤΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΑ" ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ, πάρα πολλές ήταν μεγάλες και βαθειές.Προς επιβεβαίωση θα μπορούσα να βγάλω φωτογραφίες για όλα τα παραπάνω να τις αναρτήσουν οι φίλοι του "Ξηρόμερο News". Μάλιστα τολμώ να αναφέρω ότι ξεχάσαμε τις άδειες σακούλες σε μερικά σημεία στην άκρη του δρόμου και τη δευτέρα θα πάμε να τις μαζέψουμε. Όσον αφορά τον υπόψη δρόμο,αυτός ανήκει στη Περιφέρεια και μπορεί οποιοσδήποτε να υποβάλει εκεί αίτηση να αποζημιωθεί αν 'επαθε ζημιά το αυτοκίνητο. Πάντως το χωριό μας και παπαδάτ που το προφέρω πολλές φορές δεν με πειράζει. 'Ετσι τα μιλάμε εμείς εδώ στα χωριά μας....κόβουμε τις λέξεις, δεν έχουμε αλλάξει ακόμη... προς "το πιο πολιτισμένο" (sic) ακόμα και μας αρέσει.
    Τέλος και εγω συμφωνώ ότι όλοι οι δρόμοι μας θέλουν γενική συντήρηση-επισκευή και η περιφέρεια μέσα στη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα προσπαθεί όσο μπορεί καλύτερα. Πρόσφατα ξεπάγωσε το "πρόγραμμα Μολυβιάτη" για τις πυρόπληκτες περιοχές έτους 2007 και διατίθενται αρκετές πιστώσεις για στη περιοχή μας για κάλυψη τέτοιων αναγκών, αντιπλημμυρικών κλπ. Ο δε Δήμος μας με τις πενιχρές του οικονομικές δυμάμεις διέθεσε αναλογικά εφέτος, ένα μικρό κονδύλι, για κάλυψη κατά τέτοιων επικίνδυνων λακούβων σε κάθε δημοτική ενότητά του, ανεξάρτητα ότι η ευθύνη ανήκει στην περιφέρεια. Τέλος σας γνωρίζω ότι το τρακτέρ αφού τελείωσε το καθάρισμα των επαρχιακών οδών της Ενότητας καθαρίζει ήδη τους κύριους αγροτικούς δρόμους για άνετη και ασφαλή πρόσβασης των αγροτών και κτηνοτρόφων προς τις δουλειές τους.Στην συνέχεια θα διατεθεί στην δημοτική ενότητα Αλυζίας. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ. ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΡΧΟΜΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΠΑΝΤΟΥ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ. ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΧΑΛΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΡΤΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TI NA KANEI H ANTIDHMARXOS RE PALHKARIA ,DEN TH BOHUAEI KANEIS.AN DEN KANOYME KATI SYLOGIKO KAAI MONOI MAS ALIMONO MAS AN PERIMENOYMAI APO TON ASTAKO .O DHMARXOS KAI TO SYNAFI TOY TO EIPAI KAUARA ...[PRVTA O ASTAKOS...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο