Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κακοποιοί λεηλάτησαν ξανά τον ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας



Είναι η 5η φορά στα τρία τελευταία χρόνια που έχουν ρημάξει το αντλιοστάσιο. Σε απόγνωση οι αγρότες που αδυνατούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους και ο λόγος είναι οι συνεχείς κλοπές.

       Με το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Παλαιομάνινας φαίνεται πως τα έχουν βάλει οι κακοποιοί!  Μετά τις καταστροφές που προξένησαν, προ διμήνου (στις 22 Απριλίου 2013), χθες τα ξημερώματα μπήκαν και πάλι αρπάζοντας και τους υπόλοιπους δύο μετασχηματιστές και προξενώντας νέες σημαντικές φθορές στο αντλιοστάσιο!........

 
     Όπως μας ενημέρωσε ο υδρονομέας Δημήτρης Πούλιος, η νέα λεηλασία διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί, αφού εκλάπησαν από το αντλιοστάσιο δύο μετασχηματιστές και οι ζημιές που προκάλεσαν ανέρχονται περίπου στα 35.000 €.

      Ο Δημήτρης Πούλιος μας μετέφερε την απόγνωση των αγροτών από τη συνεχείς κλοπές που γίνονται στη περιοχή:
    «Είναι η πέμπτη φορά μέσα σε τρία χρόνια που μας έχουν κλέψει. Το συνολικό κόστος είναι περίπου 100.000 €. Η σημερινή είναι περίπου 35.000 €. Να σκεφτείς ότι μόνο τα λάδια από τους τρεις μετασχηματιστές που άδειασαν για να πάρουν τα πηνία (χαλκό) στοιχίζει 3.200 €. 
      Μας ξήλωσαν τον πρώτο μετασχηματιστή στις 22-4-03 και μας πήραν και τον συναγερμό γιατί σκόπευαν να ξηλώσουν και τους άλλους 2. Προφανώς προχθές το βράδυ. Όλες οι κλοπές έχουν καταγγελθεί και η σημερινή πάλι στην αστυνομία Αστακού και κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων ο Πρόεδρος Σαμαλέκος Αν. Σπύρος.
      Έχω ειδοποιήσει ασφάλεια Μεσολογγίου και Αγρινίου και πήρα προσωπικά τηλέφωνο και τις πέντε μάντρες Ανακύκλωσης του Αγρινίου. 
Είμαστε σε απόγνωση........ 
    Είχαμε ολοκληρώσει το έργο Συντήρηση Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού- Υψηλή Τάση, Στεγανοποίηση Δεξαμενής και Συντήρηση αγροτικών δρόμων και είμασταν έτοιμοι να βάλουμε σε λειτουργία το Αντλιοστάσιο. 
     Τώρα 5 Κοινότητες ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙ - ΠΗΓΑΔΙΑ - ΑΓΡΑΜΠΕΛΑ-ΠΡΟΔΡΟΜΟ θα μείνουμε χωρίς νερό αν δεν επέμβει το κράτος».

      Να τονίσουμε ότι χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από την Αστυνομία για να προστατεύσει τόσο τους αγρότες όσο και την περιουσία τού κράτους και για να τερματίσει την ασύστολη κλοπή χαλκού και τη παράνομη διοχέτευσή του σε επιχειρήσεις – κλεπταποδόχους.
      Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας έχει ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας καθώς μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει έχει να αντιμετωπίσει και νέα προβλήματα όπως οι κλοπές στα αντλιοστάσια που στο παρελθόν δεν υπήρχαν.











1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΓΥΦΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο