Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πρόεδρος Στάμος Τζογάνης: Ανοχύρωτη η Σκουρτού μπροστά στο ενδεχόμενο Πυρκαγιάς

         Ανοχύρωτο είναι το χωριό Σκουρτού (Δήμος Ξηρομέρου) μπροστά στο ενδεχόμενο εκδήλωσης Πυρκαγιάς καθώς ο κίνδυνος να προκληθεί  ανυπολόγιστη καταστροφή στο μοναδικό Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου  τώρα που μπήκαμε στους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται ραγδαία.
     Χαρακτηριστικές είναι οι επιστολές που έστειλε ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Σκουρτούς Στάμος Τζογάνης, στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Βασίλης Αντωνόπουλος Αντιπεριφερειάρχης)  και στο Δήμο Ξηρομέρου, να αρχίσουν έργα για την αντιπυρική θωράκιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υψηλότατος κίνδυνος που αντιμετωπίζει το χωριό του.......



    Ο Στάμος Τζογάνης δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος και υπογραμμίζει ότι:
    «Οι αγροτικοί δρόμοι και οι ζώνες πυρόσβεσης είναι μη προσβάσιμοι για τα αγροτικά και πυροσβεστικά οχήματα. Χρειαζόμαστε τα υπάρχοντα μηχανήματα (γκρέϊντερ) της περιφέρειας για εργασίες καθαρισμού των  δασικών δρόμων αφού έχουν να συντηρηθούν πάνω από 15 χρόνια
    Επίσης χρειάζεται άμεσος καθαρισμός από κλαδιά, απορρίμματα και οποιαδήποτε άλλη καυστική ύλη ο δρόμος από Σκουρτού προς Μαχαιρά και προς Γουριώτισσα καθώς επίσης και η συντήρηση των κρουνών για την ομαλή πρόσβαση νερού στα πυροσβεστικά οχήματα».
      Κλείνοντας ο πρόεδρος της Σκουρτούς τονίζει προς τον Δήμο Ξηρομέρου ότι χρήζει συντήρησης το σύστημα χλωρίωσης των δεξαμενών νερού με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται χλωρίωση και το πόσιμο νερό  να μην είναι ασφαλές.

    Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ξεκινήσει την αντιπυρική θωράκιση με κοινό στόχο τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος  της περιοχής μας, ώστε η Σκουρτού και τα άλλα Ξηρομερίτικα χωριά να αποφύγουν τις θλιβερές συνέπειες του παρελθόντος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ


1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Κ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ...ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΕ ΚΟΙΤΆΝΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ,ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΘΈΛΟΥΝΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ ΚΟΥΤΣΟΓΟΜΑΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο