Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Συνεχίζουν να κόβουν βελανιδιές στο δάσος Ξηρομέρου!

       Δεν έχει τέλος η λαθροϋλοτομία στο δάσος της Βελανιδιάς στο Ξηρόμερο!  
    Μπορεί να καλοκαίριασε για τα καλά, όμως οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο, στο βελανιδόδασος Ξηρομέρου
      Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τραβήχθηκαν σήμερα το πρωί  στον Πρόδρομο Ξηρομέρου (στο δρόμο προς Γουριώτισσα κοντά στη Δεξαμενή Προδρόμου) και αποδεικνύουν ότι η δράση των παρανόμων δεν έχει εποχή,  ότι έχουν μετατρέψει το δάσος σε ξέφραγο αμπέλι και ανενόχλητοι χειμώνα καλοκαίρι αλωνίζουν….........


   
    Δυο τεράστιοι φρεσκοκομμένοι κορμοί από αιωνόβιες βελανιδιές κείτονται σωριασμένοι καταγής, από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων και το μοναδικό δάσος κινδυνεύει με αφανισμό.
      Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθροϋλοτόμοι χρησιμοποιούν νέους τρόπους για να λυμαίνονται τα ξύλα. Αφού πρώτα οι ίδιοι κόβουν με αλυσοπρίονο τη βελανιδιά, την αφήνουν να ξεραθεί και στη συνέχεια όταν έλθει το δασαρχείο, οι ίδιοι λαθροξυλάδες ή μέσω τρίτου προσώπου, «χτυπάνε» τα ξύλα στον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα να τα αγοράζουν σε συμφέρουσα τιμή και πάνω απ’ όλα να είναι νόμιμα!!!

     ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να επέμβει άμεσα το δασαρχείο Αμφιλοχίας  για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δάσος που αποτελείται στην πλειοψηφία του από την Ήμερη ή Βασιλική Βελανιδιά και που είναι το τελευταίο εναπομείναν μεγάλο δάσος στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο είδος βελανιδιάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου