Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αύριο Σάββατο εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Μεσολόγγι για τις Αλυκές

     Το Σάββατο 8-6-2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο LIBERTY στο Μεσολόγγι διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «Αλυκές, η Αξιοποίησή τους στο Σύγχρονο Παραγωγικό Περιβάλλον», με ομιλητές τους:
-Δ. Γελαλή: «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πρόοδος»
-Α. Αλεξόπουλος: «Αλυκές, Περιβάλλον και Ανάπτυξη»
Θα προλογίσουν οι:
Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτές Αιτ/νίας

      Ζούμε σ’ έναν ευλογημένο τόπο, όπου οι τόσες δυνατότητες του όχι μόνο χαραμίζονται αλλά κυριολεκτικά θυσιάζονται στην κερδοφορία του κεφαλαίου και την πολιτική κλεπτοκρτατία, που το υπηρετεί πιστά και διαχρονικά.
     Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Τρικομματική Κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) σημαίνει ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, απαξίωση και περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων, καταστροφή του περιβάλλοντος.........



    Σήμερα, που η χώρα βιώνει μια σαρωτική οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική κρίση, μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση των τριών (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) επιλέγει πρόσθετα μέτρα ενάντια σε εργαζόμενους, κοινωνικές και παραγωγικές δομές. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται, οι δημόσιες επιχειρήσεις διαλύονται και πωλούνται. Σήμερα, η πολιτική των Μνημονίων δίνει τη χαριστική βολή οδηγώντας σε μόνιμη και βαθιά ύφεση, σε μεγέθυνση της ανεργίας και κατακόρυφη μείωση και απώλεια των εισοδημάτων.
     Σήμερα, η ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να συμβαδίσει με το πολιτικό επίδικο για αντίσταση και ανατροπή. Όμως παραγωγική ανασυγκρότηση χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες υπηρεσίες δε γίνεται.    
     Πρέπει να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στον έλεγχο και την ευθύνη του Δημοσίου βασικές παραγωγικές μονάδες, κρίσιμες για την ανάπτυξη της οικονομίας.
     Μια τέτοια παραγωγική μονάδα, μια εταιρεία που το 55.19% του μετοχικού της κεφαλαίου ανήκει στο Δημόσιο, οι «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», επιλέγεται με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να «αξιοποιηθεί».
     Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουμε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μας με το κύμα αποκρατικοποιήσεων που «πνίγει» τα παραγωγικά εργαλεία της χώρας και εξαφανίζει τις δυνατότητες οικονομικής ανάκαμψης.
     Το Σάββατο 8-6-2013 και ώρα 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο LIBERTY στο Μεσολόγγι διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα «Αλυκές, η Αξιοποίησή τους στο Σύγχρονο Παραγωγικό Περιβάλλον», με ομιλητές τους:
-Δ. Γελαλή: «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πρόοδος»
-Α. Αλεξόπουλος: «Αλυκές, Περιβάλλον και Ανάπτυξη»
Θα προλογίσουν οι:
Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτές Αιτ/νίας

Το Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γ. Βαρεμένο, Δ. Στρατούλη και Μ. Τριανταφύλλου στη Βουλή

       Την Τετάρτη 5-6-2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γ. Βαρεμένο, Δ. Στρατούλη και Μ. Τριανταφύλλου στη Βουλή.
     Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης «αξιοποίησης» της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», έτσι όπως προέκυψε ύστερα από απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που θέτει προς σχεδιασμό την αλλαγή κυριότητας των μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου (55.19%), εφόσον υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον.
      Οι εργαζόμενοι τόνισαν την αντίθεσή τους στην οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και εξέφρασαν την αγωνία τους για περαιτέρω αλλαγές των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ακόμα και των θέσεων εργασίας τους, που πιθανόν θα επιφέρουν οι αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας προς όφελος κάποιου ιδιώτη.
      Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισαν την αναγκαιότητα αντίστασης σε ένα γενικευμένο κύμα αποκρατικοποιήσεων, που προκρίνει και υλοποιεί η τρικομματική κυβέρνηση και που σαρώνει κυριολεκτικά κάθε παραγωγική δομή και μονάδα. Η χώρα χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση και οι «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» και το αρίστης ποιότητας θαλασσινό αλάτι που παράγουν την οικοδομεί και την ενισχύει.
      Υποσχέθηκαν ότι θα παρακολουθούν από κοινού μαζί με τους εργαζόμενους στην εταιρεία τα τεκταινόμενα γύρω από τις όποιες απόπειρες για ιδιωτικοποίηση και θα χαράσσουν δρόμους αντίστασης.

Το γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο