Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου: Όχι στο ξεπούλημα της Οξειάς


 Δελτίο Τύπου Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου για την πώληση της νήσου Οξειάς

Εμίρηδες και κακομοίρηδες Ξανά.
     Θυμόμαστε όλοι την ταινία εκείνη του Δαλιανίδη, που η Χρονοπούλου, λικνιζόμενη, εξηγεί στους απολίτιστους νησιώτες τι εστί σύγχρονος τουρισμός αλλά και πολιτισμός. 
      Ε, η αισθητική του Δαλιανίδη, του αρχοντοχωριάτικου μικροαστισμού της Ελλάδας του ’70, του ονείρου του «μήνα που τρέφει τους έντεκα», επανέρχεται στην σύγχρονη αποικία μας αλλά με εκείνο τον τρόπο που αποκαλύπτει πόσο στραβά εμπεδώσαμε (όχι μόνο στο νομικό αλλά και στο πολιτικό επίπεδο) το πλαίσιο και τους όρους ισορροπίας της αγοράς και της δημοκρατίας.....

 
      Με λίγα λόγια το πλαίσιο και οι όροι πώλησης ελληνικών νησιών, έτσι όπως από τους μπράβους της πληροφόρησης και τους αγάδες της κεντρικής και τοπικής πολιτικής εκπορεύονται, έχουν να ζηλέψουν απ’ το Μπαχρέιν, το Σουδάν κ.λπ. Για Ευρώπη ούτε λόγος. Η Ευρώπη είναι η παντιέρα- φερετζές, πολιτική προμετωπίδα του πολιτικού αφρικανισμού μας. Κι η Ευρώπη θέλει τον Έλληνά της!
       Δήμαρχοι εγκαλούν τη γραφειοκρατία (!!) που καθυστερεί τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων, «δημοσιογράφοι» μαλώνουν προληπτικά τους πολίτες μη και διαμαρτυρηθούν γιατί έτσι είναι οι επενδύσεις, πολιτικοί κουνάν το δάχτυλο σε μια απελπισμένη κοινωνία ανέργων να επιλέξει δουλειά ή περιβάλλον!

Τα πράγματα όσον αφορά τις Εχινάδες είναι απλά:
       Όποιος θέλει να αγοράσει νησί εκεί πρέπει να ξέρει πως επιτρέπεται να κτίσει ένα μαντρί, να βάλλει αγριοκάτσικα κι αγριοκούνελα και να παρακολουθεί τα πουλιά. Επίσης μπορεί να κάνει και μικρή υποδομή γι αυτά. Για ξενοδοχεία, πισίνες, βίλες και τουρίστες ούτε λόγος.
     Πέρα από δασικές εκτάσεις που είναι τα περισσότερα απ’ αυτά, άπαντα είναι περιοχές ΝATURA. Οι χρήσεις γης για το καθένα ορίζεται αυστηρά (;) από την ΚΥΑ 22306/ΦΕΚ 477/31.5.2006.
      Επιπλέον η διαχείριση των Νότιων Εχινάδων στις οποίες τα περισσότερα νησιά ανήκουν, είναι αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
     Τώρα αυτοί που κραυγάζουν για επενδύσεις (για μια παραγωγική τέτοια δεν ακούσαμε, αντίθετα ακούμε πολλά για παραγωγική ανασυγκρότηση), ας έχουν τουλάχιστο υπ’ όψιν πως παρέλαβαν μια χώρα 132 χιλ. τετρ. χιλ. και περίπου τέτοια οφείλουν να την παραδώσουν.
      Εμείς καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες σε ετοιμότητα γιατί σ’ αυτή τη χώρα πολλές φορές χρειάζεται να υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα.

Υ.Γ. Επειδή έχει γίνει καραμέλα η συζήτηση περί νόμου και ανομίας άς ξεκαθαρίσει το κράτος πως αντιλαμβάνεται το παιγνίδι; Αν το θέλει στο πεδίο της νομιμότητας άς τηρήσει τους νόμους, αν πάλι το θέλει και στα δυο πεδία (όπου βολεύει) τότε να το έχουμε υπ’ όψιν μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

9 σχόλια:

  1. Καταπληκτικη δημοσιευση !!! μπραβο . ετσι ακριβως ειναι .μαλον πρεπει να παρουμε την κατασταση στα χερια μας . η ιστιρια επαναλαμβανεται . και για οσους βιαστουν να μιλησουν οτι αυτα ειναι λογια κατα της κυβερνησης , και μονο , να τους πω οτι πλεων πρεπει να κοιταξουμε , διχως κομματικες παροπιδες το αυριο . ΟΛΟΙ ΜΑΣ . εχουμε ενα μεγαλο χαρισμα σαν ανθρωποι . μπορουμε και εχουμε αντιληψη του καλου και του κακου . καιρος να κανουμε κατι για την επομενη γενια . βλεπουμε που παει αυτη η αλοκοτη μοντερνα εκποίηση της ελλαδας . κοινουμαστε σε ρυθμους εξω απο το συνταγμα εδω και πολυ καιρο . ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ . αυτο το δηλωνουν μεγαλοι συνταγματολογοι . αλλα δυστηχως δεν υπαρχει καποιο συνταγματικο δικαστηριο . να μην πολυληθει κανενα νησι . η κατασταση που περναει η μνημονιακη χωρα μας , ειναι παρα πολυ δυσκολη . να παγωσουν αμεσα ολα τα ξεπουληματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Edw o kosmos xanetai kai h kinisi politwn xtenizetai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Οξειά είναι ιδιόκτητη κύριε επαναστάτη 10:55. Μάθε και μίλα. Εσύ την ιδιοκτησία σου δεν την διαχειρίζεσαι χωρίς να ρωτάς; Αυτοί γιατί να ρωτήσουν εσένα και τους Τσιπραίους που και πότε θα πουλήσουν; Άντε με τους ψευτοπροοδευτικούς και τους ψευτοκουλτουριάρηδες ψευτοοικολόγους που έχουμε πήξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε ανώνυμε 3 Μαρτίου 2013 - 2:49 μ.μ., που ευτυχώς που μας το ειπες οτι ειναι ιδιωτικό το νησιά γιατι δεν το γνωρίζαμε . το θεμα της οξιας σαν ιδιωτικό νησι το εχουν αναφερει και ποιο παλια εδω στο μπλογκ . αλλα μαλον παρολα που τα γνωρίζεις ολα ,ρωτα και μαθε εσυ τι σημαίνει ιδιωτικό νησι πρωτα και μετα μας λες . δηλ. mister ξερόλα αν εχω ιδιωτικό νησι εγω μπορω να το πουλησω στους τουρκους και να κανουν , μια βαση στρατιωτική εδω στην χωρα μας ? ε ?μπορω να φτιαξω πηρινικο εργοσιο ? ε ? μαλλον βιάστηκες να μιλήσεις χωρις να γνωρίζεις καν !!! ενθουσιαστηκες οτι κατι νεο θα μας ελεγες . οσο για το (ψευτοπροοδευτικούς και τους ψευτοκουλτουριάρηδες ψευτοοικολόγους) ,εσυ μπορεις να μην εισε ετσι . μπορεις ομως να μείνεις στο μαντρι και να εξακολουθήσεις να εισε η ουρα κάποιου , που βαση των δικων σου συμφερόντων ,η άγνοιας , πιστεύεις οτι αυτος ειναι και ο (ψευτοκαλύτερος) . καλα κανεις ασε και εμας να κανουμε αυτο που εσυ θεωρεις (ψευτοεπανασταση ) . αλλα πριν κλείσω να σου ξαναπώ αυτο που σε πειραξε και αναψες βεντιλατερ .
    ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ !!! και το ξερεις !!! και ξεπουλα οσο ειναι καιρος τωρα που γυριζει ....αντε γεια !!! αγαπητε συνομιλητή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυριε 6:50, η ανακοινωση που βγαλατε αναφερεται στη πωληση της Οξειας. γνωριζετε κατι αλλο εσεις που εμεις οι απλοι θνητοι δεν ξερουμε; μηπως κρυβονται τιποτα τουρκοι πρακτορες απο πισω ή τελικα θα γινει πυρηνικο εργοστασιο; πειτε το και σε εμας που δεν εχουμε το δικο σας δικτυο πληροφοριων να μας ανοιξετε τα ματια. εμεις αυτο που μαθαμε ειναι οτι μια ιδιοκτησια αλαξε χερια και τιποτα αλλο. επισης ενα ερωτημα; αυτους τους ανθρωπους που πουλησαν τους ξερετε; αν σας πλακωσουν στις μηνυσεις για τις μπουρδολογιες που γραφετε στις ανακοινωσεις σας, οπου ουσιαστικα αμφισβητητε το δικαιωμα τους να διαχειριστουν την περιουσια τους θα λουφαξετε. μακαρι να επενδυσει ο αραβας στο τουρισμο να μηπως γλυτωσουμε απο τα ιχθυοτροφεια που μας τα φερατε μες στη πορτα μας και θελετε να μας φερετε και αλλα για το οποιο κανατε μωκο. εκει η οικολογια σας και η ευαισθησία σας πήγε περίπατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητε 3 Μαρτίου 2013 - 6:50 μ.μ.εγω δεν καταλαβα ακομη τι στηριζεις η τι υπερασπιζεσαι η καλυτερα τι θες να περασεις μεσα απο αυτο που εγραψες και απαντησες στον ετερο φιλο που σου εκανε κριτικη εισαι με τον συριζα μεγια σου με χαρα σου δεν εισαι παλι μεγια σου με χαρα σου. Η οξια με το μνημονιο τι σχεση εχει; αραβες ενδιαφερονται οχι τροικανοι, εκτος και αν οι αραβες εχουν σχεση με το μνημονιο. Δηλ αν δεν υπηρχε μνημονιο και καποιος εφοπλιστης ντοπιος η ξενος αποφασιζε να αγορασει ενα νησακι εσυ τι επιχειρημα θα ειχες ; το πιο ωραιο αλλα συναμα και τραγικο ειναι η τελευταια παραγραφος που εμμεσα απειλεις ,ποιον απειλεις και ποιος εισαι ; μην αποκαλυπτεσαι αλλο τελικα ,Αν το κομμα σου εχεις τετοιες προδιαθεσεις τοτε τυφλα να εχει ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!!! ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικα ειστε αξιοι της μοιρας σας...
    Πειτε μας τι θελετε για αυτη την περιοχη? εχετε ενα αποτυχημενο μοντελο παγκοσμιως και λετε οχι γιατι απλα ειναι η γραμμη να πειτε οχι!!Ποσο μιζεροι θα γινετε ακομα ε? να την παρει την οξεια και να την κανει οτι γουσταρει,τουλαχιστον κατσικια και κλουβια δεν θα την κανει,ο Αμπραμοβιτς αγορασε το μισο Μεγανησι και ξαφνικα το Μεγανησι εγινε Τουριστικο θερετρο και η επισκεψιμοτητα του εχει εκτοξευτει... και εσεις τι λετε ? ναι σε εσας μιλαω που εχετε βολεψει τα παιδακια σας απο τον Περισσο καιδιαφωνητε με τις ολες επενδυσεις στην περιοχη,οτι και να παει να γινει διαφωνειτε.Ο κοσμος εδω πειναει,ο κοσμος εδω δεν ειναι σαν και εσας που εχετε λυσει το προβλημα σας,εδω θελουμε επενδυτες,θελουμε δουλειες και τουρισμο,εμεις εδω πειναμε ρεεεεεεε ξυπνατε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η κινηση πολιτων Ξηρομερου αποκαλυπτει: πυρηνικο εργοστασιο στην Οξεια συστεγαζόμενο με στρατιωτικη τουρκικη βαση!!! η οξεια ανηκει στους γλαρους της.
    κατακαυμενοι ιδιοκτητες τι σας εμελε να παθετε, μπλεξατε με τη μπουρζουαζια της οικολογιας, της κατα εξ ακουλουθηση καταγγελιας και ανακοινωσεων. εμπρος για το οραμα του σοσιαλισμου του Ψυχικου και των καγιεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κατα πρωτον λετε αρλουμπες ακολουθητε το κοπαδι οπως συνηθως . επανελαβε αλλη μια φορα την αρλουμπα του ο 10:05 π.μ. και σκοτωθήκατε ποιος θα με σνομπάρει ποιο πολυ !! . μπραβο . Ε!!! mister ξερολα εγω σου εθεσα δυο ερωτηματα με το (ΑΝ !!! εχω ιδιοτικο νησι εγω )....... και εσυ αλλη μια φορα με πληρη αμαθεια οχι μονο δεν απαντησες στα ερωτηματα μου αλλα , τα διαστρεβλωσες κιολας , κοτσαρες και απο πισω την χαζοαπειλη της μηνησης , για αλλη μια φορα να κερδίσεις τις εντιπωσεις . ΑΚΥΡΟΣ! τον τελευταιο καιρο ολοι οι ελληνες βομβαρδίζονται απο ακυρες απειλες .για να ξεκαθαρισω λοιπον γιατι την τριχα την κανατε τριχια . κατα πρωτον δεν ειμαι πουθενα και σε κανενα κομμα . τα κομματα ειναι πλεων γι'αυτους που εξακολουθουνε να τρωνε με χρυσα κουταλια και οι υπολοιποι πεινανε . δεν ειμαι πουθενα βολεμενος . και ειμαι αξιος της μοιρας μου και καυχιέμαι γι'αυτο , γιατι το ξαναλεω ποτε δεν εγλυψα κατουρημενες ποδιες αλλα ουτε μπηκα στα συστηματα...... ουτε θελω να μπω . αλλα η ελλαδα δεν πρεπει να αρχίσει να κομματιαζεται λογου καταστασεων και μνημονιων που μας επεβαλαν με το ετσι θελω . αναπτηξη ειπατε ? και εγω μεσα ειμαι , αλλα οχι βεβιασμενα . στην ομορφη χωρα μας δεν ειναι τα παντα να τα κανουμε τσιμεντο στον βωμο της μοντερνας αναπτηξης . αναπτηξη ειναι και οι υχθιοκαλειεργειες αγαπητε ,και ταισαν και ταιζουν κοσμο , και μπραβο για τον νομο μας αλλα να τηρούν τουλαχιστον τις βασικες προιποθεσεις . κυριε ΜΠΟΝΗ εσεις τι πιστεύεται εχει καποια σχεση με τα μνημονια το πουλημα νησιων ? γιατι δεν πουλιόνταν νησια προ μνημονιων ? και μιλαω και για το αιγαίο . τοσα ενεχυροδανειστήρια που ανοιξαν στην χωρα γιατι δεν ηταν και προ μνημονιων ? αυτα που ζουμε τωρα , και πολυ καλα εκανε ο κυριος και ειπε πειναμε ρεεεεεεεε !!απο τι πιστευεται να συμβαινει ? απο ποιον παραγωντα ? και κατι τελευταιο . βλεπεις πουθενα απειλη στο γραπτο μου , και γυρνας και μου λες οτι ειναι απειλη ? που βλεπεις την απειλη αγαπητε οταν μιλαω για τα μνημονια ?απειλησα κανενα? κοιτα να δεις μπορεις να εισε μπλε , η οτι αλλο χρωμα θες αλλα θα σε παρακαλουσα μην διασρεβλωνεις τα γραπτα λογια του κειμενου μου.ξερεις τι συμαινει απειλη , και το γραφεις με τοση ανεση ? με συκοφαντεις για κατι που δεν εκανα . ο μονος που δεν εκανε απειλη εδω μεσα ειμουν εγω αλλα απο ολους δεχτηκα απειλες , και απειλες των δηθεν απειλων μου . για να τελειωνουμε , γιατι δεν εχω και καμια διαθεση να συνεχεισω , τα ιδιωτικα τους νησια ο καθενας ας τα κανει οτι θελει . θελει να τα πουλησει θελει να τα χαρισει δεν με κοφτει . αλλα αυτο που ανηκει σε ολους τους ελληνες , ειναι αδυνατο να ξεπουλιται .ειναι ελληνικη περιουσια . και ειπαμε διαβαζουμε καλα τι γραφει η λεει καποιος δεν τον ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΜΕ για κατι που δεν εχει κανει και δεν τον κοκκινίζουμε αμεσως , και του φωρτονουμε και μια καγιεν , επειδη ειπε την γνωμη του και ειναι αντιθετος με τα μνημονια και κατ'επεκταση με αυτους που τα στηριζουν.. μαθεται να δικάσετε πριν καταδικάσεται . να ειστε ολοι καλα !μακαρι να γινει τουριστικο θερετρο η οξια να τα πουμε και απο κοντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο