Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών (Δήμος Ξηρομέρου)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κ΄ΙΟΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΤΕΙΩΝ
Φυτείες  21-03-2013
Αριθ. Πρωτ. : 3939

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΤΕΙΩΝ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Εορτασμού  25ης Μαρτίου 1821
Στις ΦΥΤΕΙΕΣ

     Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. 

       Ο Ελληνισμός κατάφερε να επιβιώσει μετά από μακρόχρονη σκλαβιά τεσσάρων αιώνων και να αποτινάξει τη σκλαβιά με σθένος και ηρωισμό, δημιουργώντας ιστορικό σημείο αναφοράς, διεθνούς αναγνώρισης της αυτοθυσίας των πατριωτών........


      Το 1821 θα αποτελεί πάντα μοναδικό ορόσημο όχι μόνο στην τοπική αλλά την παγκόσμια ιστορία, γι’ αυτό και ο πανηγυρικός εορτασμός του, δεν αποτελεί μηχανική επανάληψη εθιμοτυπικής εορτής, αλλά ιστορική μνήμη ουσίας και πηγή άντλησης δυνάμεων για την υπέρβαση των ποικίλων, συγχρόνων αντιξοοτήτων, τις οποίες περισσότερο από ποτέ αντιμετωπίζουμε σήμερα . 
    Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού. 
        Για μια ακόμη χρονιά, στρέφουμε ευλαβικά τη μνήμη μας στους αγώνες του 1821, αποδίδουμε τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη των αγωνιστών μέσα από τις εθνικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου και διατρανώνουμε την πίστη μας, εντός και εκτός συνόρων, για τη διαφύλαξη των εθνικών μας δικαίων.

Στο φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Ενότητα Φυτειών οι ακόλουθες εκδηλώσεις:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Μαρτίου 2013
        Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Φυτειών διοργανώνει επετειακή εκδήλωση στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, το δε Γυμνάσιο και Λ.Τ. Φυτειών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φυτειών, με φροντίδα των Δ/ντών .
Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και στο Δημοτικό Σχολείο Ρίβιου

ΣΑΒΒΑΤΟ  23 Μαρτίου 2013
  Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, από  8ης  πρωινής της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013.

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 Μαρτίου 2013
Φωταγώγηση  όλων των Δημοσίων, Δημοτικών  και Κοινοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, οδών κ' πλατειών της Δημοτικής Ενότητας, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης Μαρτίου 2013.

ΔΕΥΤΕΡΑ  25 Μαρτίου 2013
Ώρα 07:00 π.μ.:   Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες στις Εκκλησίες της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών.  
Ώρα  9:45 π.μ.:     Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου  Φυτειών κ' στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου – Παπαδάτου. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας (Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Φυτειών, από την καθηγήτρια κα Σταύρου Σοφία).
Ώρα 10:15 π.μ.:    Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων  στα   Μνημεία των Ηρώων Φυτειών και Παπαδάτου. Μετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί  ενός  λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Ώρα 10:30 π.μ.:    Παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Φυτειών, από το Παιδικό Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ακαρνανικό Φως».
Ώρα 11:00 π.μ.:    Παρέλαση μαθητών (διαδρομή από Δημαρχείο έως πλάτανο  στον επαρχιακό δρόμο).  Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στον πεζόδρομο μπροστά στο Ταχυδρομείο.
Ώρα 11:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο  Δημοτικό Σχολείο  Ριβίου. 
                     
Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητης φυσικης αγωγης των λ.τ -  γυμνασίου  φυτειών  Κος Ασημάκης ΑΝΔΡΕΑΣ.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.

 Η αντιδημαρχΟΣ 
ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ - ΚΟΛΟΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο