Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ: Για την Ψήφιση του σχεδίου «Αθηνά»


         Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές από όλη τη χώρα διαδήλωναν εναντίον του σχεδίου «Αθηνά», η τρικομματική συγκυβέρνηση ψήφιζε στη Βουλή, με κουτσουρεμένη πλειοψηφία 148 ψήφων, την επαίσχυντη τροπολογία «Δούρειο Ίππο», της εφαρμογής του σχεδίου διάλυσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
     Με την τροπολογία αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας να συγχωνεύει τμήματα, να δημιουργεί κατευθύνσεις σε αρχικό ή προχωρημένο εξάμηνο σπουδών, να διαλύει και να ιδρύει σχολές με παράκαμψη της Βουλής μέσω της οδού Προεδρικών Διαταγμάτων........     Η εφαρμογή της τροπολογίας στην πράξη διαλύει κυρίως τα ΤΕΙ, αναγορεύει τον Υπουργό σε «ύπατο Αρμοστή» των ΑΕΙ, διαλύει το αυτοδιοίκητο και περιορίζει  την αυτονομία των ιδρυμάτων.
     Επιπλέον με την παραπάνω απόφαση, για μια ακόμη φορά η τρικομματική κυβέρνηση, τορπιλίζει τη δημοκρατία, «κουρεύει» το κοινοβουλευτικό πολίτευμα, υποβαθμίζει και ακυρώνει το ρόλο της Βουλής και διολισθαίνει σε επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δηλώνει ότι θα στηρίξει τον αγώνα των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας, για να μην εφαρμοστεί το σχέδιο «Αθηνά».
       Η κυβέρνηση  λαϊκής ενότητας και κοινωνικής σωτηρίας της αριστεράς  με κορμό τον  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,  θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και μαζί με την ακαδημαϊκή  κοινότητα θα εφαρμόσει ένα σχέδιο αναβάθμισης  της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

29/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο